Youtubers προσπάθησαν να καταγράψουν την ταχύτητα του φωτός (vid)

Youtubers

Μοναδικό είναι το εγχείρημα που προσπάθησαν να φέρουν εις πέρας δύο Youtubers.

Το δημοφιλές δίδυμο του YouTube, γνωστό ως «The Slow Mo Guys», ο Gavin Free και ο Daniel Gruchy, διάσημοι για τις φωτογραφίες υψηλής ταχύτητας, προσπάθησαν κάτι αξιομνημόνευτο. Με περισσότερους από 14 εκατομμύρια συνδρομητές, έχουν συναρπάσει τους θεατές με τις λήψεις τους σε αργή κίνηση διαφόρων φαινομένων, όπως μπαλόνια νερού που εκρήγνυνται.

Ένα από τα ιστορικά τους εγχείρηματα ήταν να κινηματογραφήσουν κάτι φαινομενικά αδύνατο: την ταχύτητα του φωτός, το οποίο τρέχει μέσα στο σύμπαν με την εκπληκτική ταχύτητα των 300.000 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο. Για να το πετύχουν αυτό, το ζευγάρι επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (CalTech), γνωστό για την έρευνα στον τομέα της υπερταχείας φωτογραφίας.

Στο CalTech, συνεργαζόμενοι με τον μεταδιδακτορικό ερευνητή Peng Wang από το τμήμα συμπιεσμένης φωτογραφίας, ξεκίνησαν την πρόκληση να οπτικοποιήσουν την ταχύτητα του φωτός. Προηγουμένως, το δίδυμο είχε κινηματογραφήσει με ταχύτητες έως και μισό εκατομμύριο καρέ ανά δευτερόλεπτο, αλλά η αποτύπωση του φωτός σε κίνηση απαιτούσε πολύ περισσότερα.

Χρησιμοποιώντας τον προηγμένο εξοπλισμό του CalTech, ικανό να τραβάει με την εκπληκτική ταχύτητα των 10 τρισεκατομμυρίων καρέ ανά δευτερόλεπτο, κατάφεραν να κινηματογραφήσουν το φως που ταξιδεύει στο μήκος ενός μπουκαλιού. Το επίτευγμα αυτό μετρήθηκε σε πικοδευτερόλεπτα, όπου ένα πικοδευτερόλεπτο είναι το τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου. Αυτό το απίστευτο κατόρθωμα κατέστησε δυνατή την παρατήρηση του φωτός σε κίνηση, ένα έργο που κάποτε θεωρούνταν ότι ξεπερνούσε τις δυνατότητες ακόμη και των πιο προηγμένων φωτογραφικών μηχανών.

Το βίντεο, που παρουσιάζει αυτό το πρωτοποριακό πείραμα, όχι μόνο σηματοδοτεί ένα σημαντικό επίτευγμα στη φωτογραφία υψηλής ταχύτητας, αλλά και αποδεικνύει την αδιάκοπη επιδίωξη της διεύρυνσης των τεχνολογικών ορίων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Newspolis.gr

FREE
VIEW