Τι να φας μετά από μια σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο

hi-5_gymnastirio_newspolis
Μετά από κάθε έντονη άσκηση ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από ορισμένα θρεπτικά συστατικά, προκειμένου να ανεφοδιαστεί με ενέργεια.

Ωστόσο, για να «λειτουργήσει» προς όφελός μας η προπόνηση, θα πρέπει να τη συνδυάσουμε με ένα καλό και θρεπτικό γεύμα αμέσως μετά. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός μας θα αναπληρώσει τις δυνάμεις που έχασε, ενώ οι μύες θα τροφοδοτηθούν με θρεπτικά συστατικά, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα οφέλη της άσκησης που κάναμε.

Και φτάνουμε τώρα στο βασικό ερώτημα: τι τρώμε μετά την προπόνηση; Το σώμα μας χρειάζεται ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα που να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης και να συνδυάζει απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ημέρας.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα γεύμα με κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετικά πρωτεϊνούχα τροφή; Πέρα από το ότι είναι απίθανα ζουμερό, είναι και ιδιαίτερα πλούσιο σε σελήνιο – ένα θεμελιώδους σημασίας ιχνοστοιχείο για την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας.

Το Ελαιοπουλάκι τρέφεται με 100% φυτικές τροφέςβιταμίνες και ιχνοστοιχεία εκ των οποίων 55% καλαμπόκι και 2% ελαιόλαδο, ενώ πλέον κυκλοφορεί και σε μια εκδοχή που θα λατρέψουν όλοι οι φαν της υγιεινής διατροφής: μπιφτέκι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι με βρώμη βιολογικής άλεσης, λαχανικά και κουρκουμά. Ένα ολοκληρωμένο και ισορροπημένο γεύμα χάρη στον συνδυασμό ζωικής πρωτεΐνηςφυτικών ινώνλαχανικών με τα καλά «λιπαρά» του ελαιόλαδου και χωρίς γλουτένη. Το απόλυτο superfood μετά από μια έντονη προπόνηση!

Και για όσους αγαπούν τα πανέ, η Αγγελάκης προσφέρει 3 extra crispy επιλογές – φιλετίνιακοτομπουκιές και κεφτεδάκια– όλα παναρισμένα με τα πιο αγνά υλικά και φτιαγμένα από φρέσκο κοτοπουλο, full στην πρωτεΐνη!

Ακολουθούν τρεις γρήγορες και πεντανόστιμες συνταγές με μπιφτέκι κοτόπουλου βρώμης Ελαιοπουλάκι και τα μοναδικά φιλετίνια από ατόφιο φιλέτο στήθος κοτόπουλου Αγγελάκης, ιδανικές για μετά το γυμναστήριο!

Μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη με πατάτες στον φούρνο

...
Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Συστατικά:

  • 2 συσκευασίες μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι τον χυμό του
  • 1 πορτοκάλι τον χυμό του
  • 1 κουταλιά μέλι 80 ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες κυδωνάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και το σκόρδο σε φέτες.
  2. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το μέλι και το λευκό κρασί και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  3. Τοποθετείτε τις πατάτες μαζί με το σκόρδο σε ένα αντικολλητικό ταψί περιχύνετε με το μείγμα λεμονιού-πορτοκαλιού, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
  5. Αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
  6. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα τις πατάτες μαζί με τα μπιφτέκια

Super Bowl Κινόα με μπιφτέκι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι®

...
Food Blogger: Cool Artisan

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία Μπιφτέκι Ελαιοπουλάκι® με Βρώμη
  • 100 γρ. κινόα
  • 80 γρ. ρεβίθι αποφλοιωμένο, βρασμένο
  • 80 γρ. καλαμπόκι (βρασμένο ή από κονσέρβα)
  • 50 γρ. φέτα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 10 τοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 ματσάκι δυόσμο μικρό, φρέσκο
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • 50 ml ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  3. Προαιρετικά, αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να δέσουν οι γεύσεις.

Για τα μπιφτέκια:

  1. Ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι®, Αγγελάκης για 20 λεπτά στους 180°C

Για το σερβίρισμα:

  1. Βάζουμε το μίγμα της κινόα στη βάση Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και σερβίρουμε

Πρωτεϊνούχα Wrap με κοτόπουλο

...
Food Blogger: PAXXI

Συστατικά:

Για τα wrap:

  • 370 γραμμάρια κόκκινες φακές
  • 270 ml νερό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

  1. Μουλιάζετε τις φακές σε νερό για 3-4 ώρες. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με 240 ml νερό, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2 ½ κουταλάκια γλυκού ρίγανη και 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι.
  2. Τα αλέθετε να γίνουν πολτός και με αυτόν φτιάχνετε δίσκους διαμέτρου 15 εκ περίπου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Με τη ράχη του κουταλιού απλώνετε καλά το μείγμα για να γίνει λεπτή η στρώση και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα για 7 λεπτά περίπου, μόλις στερεοποιηθούν είναι έτοιμα.
  3. Συνεχίζετε όμοια με όλο το μείγμα. Όταν ολοκληρωθούν ανοίγετε μια συσκευασία Φιλετίνια Kοτόπουλου – Strips ΑΓΓΕΛΑΚΗ, τα βάζετε στο ταψί και τα ψήνετε στους 180°C, στον αέρα για 20-22 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  4. Ανοίγετε ένα-ένα τα wrap και τα γεμίζετε με 1 φύλλο μαρούλι, από πάνω απλώνετε 1,5 κουταλιά σούπας cottage cheese, 1-2 Φιλετίνια Kοτόπουλου – Strips ΑΓΓΕΛΑΚΗ, αλείφετε λίγη μαγιονέζα, τυλίγετε και είναι έτοιμα!
  5. Μπορείτε να τα σερβίρετε με extra ψημένα φιλετίνια ή κάποια σάλτσα ή σαλάτα.

Για ακόμα περισσότερες συνταγές δεν έχεις παρά να πατήσεις εδώ και να διαλέξεις τη δική σου αγαπημένη συνταγή με το πεντανόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι®.

Πηγή: Gazzetta.gr

Follow το Newspolis.gr  στο  Facebook, Twitter και στο Instagram για να μάθεις όλα τα νέα σε χρόνο dt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Newspolis.gr

FREE
VIEW