Η «Black Mirror» εκδοχή της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στους ανθρώπους να μιλούν σε νεκρούς συγγενείς μέσω μιας εφαρμογής

Black Mirror
Μπορεί κάποιοι να το χαρακτήρισαν «ανατριχιαστικό», ωστόσο πολλές οικογένειες έχουν τώρα την ευκαιρία να μιλήσουν με τους νεκρούς συγγενείς τους μέσω μιας εφαρμογής.

Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αναδιαμορφώνει συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις αναμνήσεις μας και με το παρελθόν μας.

Έχει παρατηρηθεί ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν άβαταρ νεκρών συγκενών τους, με σκοπό να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Μια εφαρμογή που προσφέρει αυτή την υπηρεσία είναι η HereAfter AI. Η εφαρμογή που θυμίζει Black Mirror συλλέγει πληροφορίες για ένα νεκρό άτομο και καταφέρνει να τις μετατρέψει σε μια ρεαλιστική εκδοχή του, δίνοντας στις οικογένειες που πενθούν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μαζί του.

Αν και για κάποιους αυτό θεωρείται ένας ανατριχιαστικός, τραγικός και περιττός τρόπος να φέρεις στο νου σου πράγματα που σε στεναχωρούν, άλλοι πιστεύουν ότι είναι ωραίο συναίσθημα να ακούς τη φωνή ενός αγαπημένου σου προσώπου.

Για παράδειγμα, η δρ Stephenie Lucas Oney μερικές φορές αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στον πατέρα της για συμβουλές, παρά το γεγονός ότι εκείνος πέθανε τον Μάιο του 2022.

Πώς λειτουργεί η HereAfter AI

Το HereAfter AI λειτουργεί με τη συγκέντρωση πολλών πληροφοριών για ένα νεκρό άτομο μέσα από συνεντεύξεις συγγενών του. Αυτές οι πληροφορίες επεξεργάζονται στη συνέχεια με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ενός avatar που αλληλεπιδρά με τους χρήστες. Στην περίπτωση της Dr. Oney, η φωνή και οι απαντήσεις του πατέρα της δημιουργούνται με βάση τις εκτεταμένες συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από τον θάνατό του.

Οι απαντήσεις που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι απλώς τυχαίες φράσεις- είναι βαθιά ριζωμένες στις εμπειρίες ζωής και τις απόψεις του νεκρού ατόμου.

ΠΗΓΗ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Newspolis.gr

FREE
VIEW