Το ήξερες ότι μπορείς να πάρεις λεφτά για τα γυαλιά;

γυαλιά
γυαλιά

Το ΙΚΑ, παρά την αλλαγή του ονόματος σε ΕΦΚΑ, συνεχίζει να αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης για την αποζημίωση για γυαλιά οράσεως το 2024.

Πολλοί ασφαλισμένοι αναρωτιούνται πότε θα λάβουν τα χρήματα τους και ποια είναι τα απαραίτητα βήματα για να υποβάλουν αίτηση χωρίς να επισκεφτούν μονάδα του ΕΟΠΥΥ.

Η διαδικασία παραμένει παρόμοια με το παρελθόν, με τη διαφορά ότι η αίτηση γίνεται πλέον στο ΕΦΚΑ. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, και τα αναγκαία έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή.

Για να λάβετε αποζημίωση, θα πρέπει επίσης να δηλώσετε έναν έγκυρο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και να στείλετε απόδειξη του βιβλιαρίου ή άλλου αποδεικτικού. Μην ξεχνάτε να δηλώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και έναν λογαριασμό email.

Μετά την αποστολή της αίτησης, η πληρωμή για τα γυαλιά από τον ΕΦΚΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός τριών μηνών. Είναι σημαντικό να έχετε ήδη λάβει συνταγή από τον οφθαλμίατρο και να διαθέτετε την απόδειξη του καταστήματος οπτικών για το κόστος των γυαλιών.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για αποζημίωση για γυαλιά οράσεως από τον ΕΦΚΑ είναι πλέον απλοποιημένη και επιτρέπει στους ασφαλισμένους να λαμβάνουν την αποζημίωσή τους χωρίς την ανάγκη να επισκεφτούν απευθείας τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Newspolis.gr

FREE
VIEW