Τι δυσαρεστεί τις μισές γυναίκες στη σeξουαλική τους ζωή;

Τι έδειξε νέα έρευνα

Μια πρόσφατη έρευνα που αφορά την σeξουαλική ζωή των γυναικών, μας έδωσε κάποια εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση τους από αυτήν.

Οι μισές, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ανέφεραν ένα αίσθημα δυσφορίας εξαιτίας του σeξ, ενώ το 20% είχε σeξουαλική δυσλειτουργία.

Όπως αναφέρει η Susan Davis, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Monash, το ανθρώπινο δικαίωμα της σeξουαλικής ευημερίας είναι βασικότατο, με τη σημαίνει μελέτη να το τοποθετεί στο επίκεντρο ακριβώς ως τέτοιο. Σκοπό της είναι να αναδειχθούν οι παράγοντες που προκαλούν αυτά τα αρνητικά αισθήματα στις γυναίκες όσον αφορά το σeξ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 7.000 Αυστραλές ηλικίας από 18 έως 39 ετών, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν την εpωτική επιθυμία, τη διέγερση και τους οpγασμούς, τη σeξουαλική δυσφορία, την εντύπωση για την εικόνα τους, καθώς και βασικές ερωτήσεις δημογραφικού ενδιαφέροντος. Τα αποτελέσματα έδειξαν έναν καθολικό χαρακτήρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο σeξ.

Η πλέον κοινή διαταραχή ήταν η χαμηλή αυτοεκτίμηση σε σχέση με την εικόνα τους, που βρέθηκε στο 11% των γυναικών. Στους συντελεστές αυτής είναι τα παραπανίσια κιλά, η παχυσαρκία, η συγκατοίκηση με τον σύντροφο και ο θηλασμός.

Πρόβλημα στη διέγερση είχε το 9% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 8% με την εpωτική επιθυμία και το 7,9% με τον οpγασμό. Ακόμα πιο εντυπωσιακό κρίνεται πως, από το σύνολο των γυναικών που ανέφεραν κάποια σeξουαλική δυσλειτουργία, το 30% περίπου δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, πίσω από τα υποτιθέμενα σeξουαλικά προβλήματα, κρύβονταν αισθήματα ενοχής, ντροπής, άγχους και γενικότερης δυστυχίας σχετικά με την σeξουαλική τους ζωή.

Περίπου το 20% των γυναικών ανέφερε ότι έπαιρνε ψυχότροπες ουσίες, όπως αντικαταθλιπτικά, κάτι που ασκούσε μεγάλη επίδραση στην σeξουαλική τους ζωή.

Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες που δήλωσαν άνετες στο σeξ και γεμάτες αυτοπεποίθηση, την οποία απέδωσαν στην εξωτερική τους εμφάνιση στην οποία έδιναν μεγάλη προσοχή. Και σε αυτό το μοτίβο, υπάρχουν τρόποι βελτίωσης της αυτοεκτίμησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν αγωνίζεστε για να νιώσετε οpγασμούς ή να αισθανθείτε σeξι, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε μια νέα προσέγγιση στη σeξουαλική σας ζωή που θα έφερνε καινούργιες εμπειρίες. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε κάποιον σeξολόγο ή σύμβουλο ζευγαριών.

ΠΗΓΗ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Newspolis.gr

FREE
VIEW