Από πού πήρε το όνομά του ο Pac-Man

Το Pac-Man, ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια της αρχαιότητας των βιντεοπαιχνιδιών, έχει μια πολύ περίεργη ιστορία πίσω από το όνομά του.

Αν και το όνομα Pac-Man είναι τώρα συνώνυμο της διασκέδασης και του νοσταλγικού gaming, το παιχνίδι είχε αρχικά διαφορετική ονομασία – “Pakkuman”.

Το αρχικό όνομα είχε εμπνευστεί από την ιαπωνική λέξη “Paku-Paku”, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ήχο που κάνει κανείς όταν ανοίγει και κλείνει το στόμα του.

Ένα παιχνίδι με έναν χαρακτήρα που έτρωγε τα dots στο λαβύρινθο, ενώ παράλληλα έπρεπε να αποφεύγει τα φαντάσματα, έδινε σαφές νόημα στην επιλογή του ονόματος.

Ωστόσο, όταν το παιχνίδι έκανε την εμφάνισή του στη Βόρεια Αμερική το 1981, μια απρόβλεπτη κίνηση άλλαξε το μέλλον του ονόματός του. Η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για το παιχνίδι στην περιοχή, αποφάσισε να αλλάξει το όνομα από “Puck-Man” σε “Pac-Man”. Η απόφαση αυτή δεν ήταν τυχαία.

Η λογική πίσω από την αλλαγή του ονόματος ήταν προληπτική. Η λέξη “Puck-Man” μπορούσε εύκολα να αλλοιωθεί, αν κάποιος αποφάσιζε να αλλάξει το “P” σε “F”. Και έτσι, το αθώο “Puck-Man” θα μπορούσε ξαφνικά να μετατραπεί σε κάτι εντελώς ακατάλληλο. Μια τέτοια αλλοίωση θα μπορούσε να δημιουργήσει άσχημες συνέπειες και να υπονομεύσει το καλό όνομα του παιχνιδιού.

Η επιτυχημένη αυτή αλλαγή ονόματος συνέβαλε στη διάδοση του Pac-Man σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα παιχνίδια όλων των εποχών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Newspolis.gr

FREE
VIEW