zeugari_sto_tablet_vlepei_newspolis
zeugari_sto_tablet_vlepei_newspolis

Tο 1 πράγμα που δεν κάνουν ποτέ τα πετυχημένα ζευγάρια

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι «μπορεί να καταστρέψει την σχέση»

Οι Δρ. Τζον και Τζούλι Γκότμαν, το διάσημο ζευγάρι ψυχολόγων που είναι παντρεμένοι εδώ και 35 χρόνια και έχουν μελετήσει πάνω από 40.000 ζευγάρια, έχουν στόχο να ανακαλύψουν ποιο είναι το μυστικό για σχέσεις που κρατούν και είναι ευτυχισμένες.

Η έρευνά τους τούς έχει μάθει να αναγνωρίζουν πότε αρχίζουν τα βασικά εμπόδια μεταξύ δύο συντρόφων και κυρίως πότε μια σχέση οδεύει προς την καταστροφή. Σε μία τους έρευνα, οι δυο τους κατάφεραν να προβλέψουν με 94% ακρίβεια, αν ένα ζευγάρι είχε μέλλον μαζί, απλά παρατηρώντας το για 15′.

Σύμφωνα με τα ευρήματά, υπάρχει ένα πράγμα που δεν κάνουν ποτέ τα ζευγάρια που είναι καλά μαζί, και αυτό είναι η έλλειψη εκτίμησης. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει μια σχέση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το να λέμε «ευχαριστώ» βοηθάει όπως και να μη θεωρούμε ο ένας τον άλλον δεδομένο. Όταν γενικά καλλιεργείται μια «κουλτούρα εκτίμησης», η σχέση έχει περισσότερες πιθανότητες να πάει καλά ακριβώς επειδή υπάρχει σεβασμός. Ο σεβασμός σε μια σχέση καλλιεργείται από το πώς αντιμετωπίζουμε και συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλο σε καθημερινή βάση. Ακόμα κι αν διαφωνούμε ή έχουμε έναν τσακωμό, μπορούμε να σεβόμαστε και να εκτιμάμε τις απόψεις και τα συναισθήματα του άλλου με δίκαιη επιχειρηματολογία.

Αν τείνεις να εστιάζεις στα καλά που κάνει ο σύντροφός σου και όχι στα αρνητικά, για τα οποία συνήθως του ασκείς έντονη κριτική, έχεις πολλές πιθανότητες να εξελίξεις τη σχέση σας και να την προστατεύσεις από την έλλειψη εκτίμησης και την κριτική, την αμυντική στάση και την απόσταση.

Αν από την άλλη, αγνοείς τον σύντροφό σου, αμύνεσαι διαρκώς, απομακρύνεσαι από εκείνον και δεν έχεις όρεξη για καμία επικοινωνία μαζί του, τότε η σχέση σας δεν πρόκειται να πετύχει ποτέ.

Πηγή:Jenny.gr

Follow το Newspolis.gr  στο  Facebook, Twitter και στο Instagram για να μάθεις όλα τα νέα σε χρόνο dt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Newspolis.gr

FREE
VIEW