Αρχική / Paparazzi / Θύμα hacking ο Παναγιώτης Μήλας των «Angels» – Αναστέλλονται οι δράσεις της φιλοζωικής ομάδας

Θύμα hacking ο Παναγιώτης Μήλας των «Angels» – Αναστέλλονται οι δράσεις της φιλοζωικής ομάδας

 

Ο Παναγιώτης Μήλας ίδρυσε και συντονίζει την ομάδα «Angels», αναλάμβανοντας δράσεις αντιμετώπισης της κακοποίησης των σκυλιών.

Οι προσπάθειες του ίδιου και των δεκάδων εθελοντών της ομάδας του, αλλά και τα αποτελέσματα των δράσεων τους, μέρος των οποίων προβάλλονται και έγιναν γνωστά ευρέως μέσω των κοινωνικών δικτύων, έκαναν τους «Angels» εξαιρετικά δημοφιλείς, και τους ακολούθους τους στο facebook να ξεπερνούν τους 150.000 πολίτες.

Μόνο το τελευταίο εξάμηνο η ομάδα δέχτηκε 300 καταγγελίες, εκ των οποίων αναλήφθηκε δράση στα 220 περιστατικά, κατά τα οποία με ειρηνικά πάντα μέσα και με διάφορους τρόπους οι εθελοντές κατόρθωσαν να βελτιώσουν τη ζωή εκατοντάδων σκυλιών, ή να οδηγήσουν στη σύλληψη ασυνείδητων που κακοποιούν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Μέχρι που πριν λίγες εβδομάδες όλα ξαφνικά… σταμάτησαν. Ο Παναγιώτης Μήλας συνειδητοποίησε με πραγματικό τρόμο, όπως αφηγείται στον φακό του zougla.gr, ότι ο ψηφιακός του εαυτός, σημαντικός παράγοντας για τις δράσεις της ομάδας, ελεγχόταν κι από κάποιον… τρίτο!

«Αυτό που μου συνέβη θα το έβλεπα σε ταινία και θα σκεφτόμουν «τι μας δείχνουν τώρα». Συνέβη όμως. Συνειδητοποίησα ότι όταν γίνεσαι δημόσιο πρόσωπο γίνεσαι και δημόσιος στόχος. Εγώ έκανα τον εαυτό μου δημόσιο πρόσωπο για να προωθήσω τους σκοπούς της ομάδας, τώρα όμως αναγκάζομαι να διακόψω τις δραστηριότητες της ομάδας, ακριβώς για να την προστατέψω», περιγράφει.

Και εξηγεί:

«Οι δράσεις μας προκαλούν αντιπάθειες. Δεχόμουν απειλητικά τηλεφωνήματα. Και τελικά μετά από 12 χρόνια έκλεισε το προφίλ μου στο facebook. Πιθανολογώ ότι έκαναν αναφορά εναντίον μου κάποιοι άνθρωποι που δημιούργησαν ίσως και δεκάδες ψεύτικους λογαριασμούς γεγονός που οδήγησε στην απενεργοποίησή του. Στη συνέχεια, βρήκα προγράμματα στον υπολογιστή μου –ιούς, Trojans- που δίνουν πρόσβαση σε τρίτους ανθρώπους, μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης! Δηλαδή άγνωστοι είχαν τον έλεγχο του υπολογιστή μου και όλων μου των δεδομένων! Πολλές φορές επίσης μου έλεγαν ότι μιλάω με ανθρώπους στο facebook και εγώ δεν θυμόμουν τίποτα.Φαντάζεστε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και σε τι μπελάδες θα μπορούσε να με βάλει, αφού θα μπορούσε κάποιος να μιλάει σαν να είμαι εγώ, σε τρίτους»…

«Υπέβαλλα μήνυση στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά λίγα πράγματα μπορούν τώρα να γίνουν. Εξηγώ σε εσάς αυτό που συνέβη ώστε να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι πια υπεύθυνος για όσα λέγονται και πράττονται στο διαδίκτυο από μένα και μόλις κατοχυρωθώ, θα εξετάσω το πώς θα συνεχίσει η ομάδα τις δράσεις της», καταλήγει…

Δείτε τις δηλώσεις του στο zougla.gr:

The post appeared first on KoitaMagazine.

Σχολια

comments

Το διαβάσαμε εδώ: https://koitamagazine.gr/

Σχετικά newspolis

Δείτε Επίσης

Η αηδιαστική τάση στα νύχια που έχει κυριαρχήσει στο instagram

  Ξεχάστε το παραδοσιακό, απλό και σικάτο μανικιούρ. Ήρθε η ώρα να πάρετε μία γεύση …