Αρχική / Queen / Τα τσιμπιδάκια στα μαλλιά ήταν ο πραγματικός πρωταγωνιστής του Fashion Week

Τα τσιμπιδάκια στα μαλλιά ήταν ο πραγματικός πρωταγωνιστής του Fashion Week

Πάντα συνηθίζαμε να χρησιμοποιούμε τα τσιμπιδάκια στα μαλλιά μας με στόχο να στηρίξουμε και να διατηρήσουμε το χτένισμά μας στη θέση του, αλλά ποτέ δεν προορίζονταν για να είναι ορατά στο κεφάλι μας. Παρόλα αυτά όπως και σε πολλά άλλα αξεσουάρ, οι σχεδιαστές και οι εμπλεκόμενοι της βιομηχανίας μόδας και ομορφιάς αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια να γυρίσουν το σενάριο και στα αξεσουάρ που αφορούν τα μαλλιά. Για παράδειγμά έχουμε δει κατά καιρούς να μετατρέπουν τα εσώρουχα σε εμφανή ενδύματα, τα αθλητικά παπούτσια να χρησιμοποιούνται ακόμα και σε βραδινές εμφανίσεις και όπως όλα δείχνουν τώρα ήρθε η στιγμή να μετατραπούν τα τσιμπιδάκια σε εμφανή αξεσουάρ για τα μαλλιά. Έτσι τα shows που έγιναν για την Άνοιξη του 2018 ήρθαν να υποστηρίξουν την μόδα αυτή, χρησιμοποιώντας τα τσιμπιδάκια και επίσημα σε κάθε μοντέλο που είδαμε. 

Το φαινόμενο με τα τσιμπιδάκια εντοπίστηκε στους διαδρόμους της Νέας Υόρκης και του Παρισιού. Οι J.W.Anderson και Libertine πήγαν με την απλή εκδοχή, πιάνοντας τα μαλλιά απλά με τσιμπιδάκια σε χτενίσματα που θύμιζαν μαθήτριες σχολείου. Στα shows των Versace και Simone Rocha, είδαμε πιο περίτεχνα σχήματα σε χρυσά και μαργαριταρένια αξεσουάρ να κοσμούσαν τα μαλλιά των μοντέλων. Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα ήταν σαφές: βγάλτε τα τσιμπιδάκια σας και παίξτε με διάφορους συνδυασμούς την επερχόμενη άνοιξη.

Όσον για το αν αυτή η νέα τάση θα επισκιάσει τον mainstream τρόπο που χρησιμοποιούσαμε ως τώρα, αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Τα αξεσουάρ για τα μαλλιά είναι γενικά δύσκολα να επικρατήσουν στην καθημερινότητα των γυναικών για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς συχνά αυτές οι τάσεις αποτελούν απλά γρήγορα νεανικά trends που έρχονται και φεύγουν. Ωστόσο η τάση με τα τσιμπιδάκια εφόσον συνδυαστεί με έναν μινιμαλιστικό δροσερό τρόπο ίσως έχει μια ευκαιρία να αντέξει στον κόσμο της μόδας για περισσότερο χρονικό διάστημα. Για να δούμε…

cestlabree-bobby-pins

Picture 1 of 9

Σχολια

comments

Σχετικά Pauline Demer

Avatar

Δείτε Επίσης

πούδρες

Πούδρες που θα σας σώσουν κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά και έτσι η θερμοκρασία είναι σε πολύ χαμηλά …