Microsoft Flight Simulator: Η καλύτερη αεροπορική πτήση σας περιμένει αυτόν τον Αύγουστο

Φίλοι και συνάδελφοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το χωριό, το εξωχικό ή κάποιο νησί, αλλά κάποιοι από εμάς, φαίνεται ότι θα ξεμείνουμε πίσω. Με τον κορονοϊό να παραμονεύει σε κάθε γωνιά, δεν ακούγεται και τόσο κακό σενάριο. Όχι φίλη και φίλε αναγνώστη, δεν προσπαθώ να σε παρηγορήσω. Αντιθέτως, σου δείχνω το δρόμο για να απολαύσεις το υπόλοιπο του καλοκαιριού μακρυά από συνωστισμό, ζεστη και ήχο ρακέτας (you’re welcome).

Τα παιχνίδια που αναμένουμε με ανυπομονησία να κυκλοφορήσουν μέσα στο μήνα είναι πολλά (βλ. Call of Duty Warzone Season 5 και A Total War Saga: Troy), όμως, ένεκα της υγειονομικής κατάστασης, ξεχώρισα μονάχα ένα. Ο λόγος για το Microsoft Flight Simulator, που μας υπόσχεται πολλές και απολαυστικές πτήσεις φέτος το καλοκαίρι.

Το Microsoft Flight Simulator έκανε την πρώτη του εμφάνιση πριν 28 ολόκληρα χρόνια, και τώρα επανέρχεται πιο ρεαλιστικό από ποτέ. Τα υπερσύχγρονα γραφικά του (4K βελτιωμένα από HDR) θα ενθουσιάσουν και τον πιο απαιτητικό gamer ενώ το εν λόγω παιχνίδι παρέχει προσομοίωση σε πραγματικό χρόνο: Θα μπορείτε, δηλαδή, να εξερευνήσετε τον κόσμο από άκρη σε άκρη,  με ακριβή δεδομένα χάρτη, πάνω από τρισδιάστατο έδαφος που αναπαράγεται με τρομερή ακρίβεια, και αντιμετωπίζοντας παράλληλα καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν εκείνη την στιγμή (αν χιονίζει π.χ στην Αθήνα, θα χιονίζει και στην πτήση που πραγματοποιείτε εσείς, εκείνη την στιγμή στην Αθήνα). 

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στο Microsoft Flight Simulator, είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε ολόκληρο τον κόσμο, πετώντας (με 20 διαφορετικά αεροπλάνα) σε μοναδικά μέρη που ίσως δεν θα επισκεφθούμε ποτέ διά ζώσης. Οι λεπτομέρειες του παιχνιδιού, κάνουν μία πτήση δίπλα στις Πυραμίδες της Αιγύπτου και στο Γκραντ Κάνυον, μία μοναδική εμπειρία που μπορούμε να απολαύσουμε από τον καναπέ του σπιτιού μας. 

Για το νέο Flight Simulator χρησιμοποιήθηκε μία μίξη τεχνητής νοημοσύνης, φωτογραμμετρίας και της μεθόδου procedural generation για την αλγοριθμική δημιουργία δεδομένων ώστε να αναδημιουργηθεί και να αποδοθεί εικονικά το σύνολο του πλανήτη, ενώ όπως έγινε γνωστό, το παιχνίδι θα δέχεται δωρεάν updates κάθε 2-3 μήνες όπως καινούργια αεροδρόμια, αποστολές και πιθανότατα ελικόπτερα και ελικοδρόμια. 

Ο νέος Flight Simulator θα είναι διαθέσιμο μέσα από την πλατφόρμα Steam από τις 18 Αυγούστου, ενώ θα υποστηρίζει και VR headset κατά το επίσημο λανσάρισμά της το ερχόμενο φθινόπωρο.  Σε σχετική ανακοίνωση της η Microsoft ανέφερε ότι οι σχετικές προ-παραγγελίες για τις εκδόσεις Standard, Deluxe και Premium Deluxe του Flight Simulator, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Δεθείτε, λοιπόν, με την ζώνη ασφαλείας και σας ευχόμαστε να έχετε μία όμορφη πτήση!

Το σχετικό trailer:

* Η Ευδοκία Λελεδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Λέει πως μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς τις δύο τελευταίες γλώσσες τις έχει ξεχάσει. Εργάζεται ως πολιτική συντάκτρια στο TheCaller.gr καλύπτοντας το ρεπορτάζ της Κεντροαριστεράς και στον ελεύθερο χρόνο που δεν έχει παίζει video games τα οποία στη συνέχεια θα θέλει να σας πείσει να παίξετε και εσείς.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site