Έκτακτα Νέα
Αρχική / Andro / Το ημερολόγιό μου

Το ημερολόγιό μου

Δεν βρήκες τη δύναμη να αλλάξεις όσα ήθελες  χθες πρωτοχρονιά? Μην περιμένεις την επόμενη πρωτοχρονιά να γίνεις ένας λίγο καλύτερος άνθρωπος. Κάθε ημέρα είναι μια πρωτοχρονιά, μια νέα ευκαιρία. Τώρα, τώρα που το σκέφτεσαι και στροβιλίζει στο μυαλό σου, εργάσου με μέθοδο και πάθος και κάνε το ανέφικτο, εφικτό. Κάνε το φόβο σου μετρήσιμο και ξεπέρασέ τον, εσύ τον θρόνιασες πιο ψηλά από ότι έπρεπε.

2 Ιανουαρίου. Πέρασε μια μέρα που ονειρεύτηκες να πάρεις επιτέλους ένα πτυχίο, αυτό που σου λείπει τόσο. Πριν καταλαγιάσει η ασημόσκονη του ονείρου δώσε του σχήμα και μορφή.  Έλα κάνετο, για σένα και κανέναν άλλο. Η μισή νίκη είναι η απόφαση.

3 Ιανουαρίου. Η ώρα να επενδύσεις στον εαυτό σου ήρθε. Επένδυσέ τα όλα, όλα όσα έχεις. Χρήματα μπορεί να λείπουν όμως οι ιδέες είναι χρυσοφόρες.  Αν δεν επενδύσεις εσύ στον εαυτό σου κανένας άλλος δεν θα το κάνει για σένα.

4 Ιανουαρίου. Σπατάλησες  μηδενικό χρόνο στη στείρα κριτική των άλλων και χρησιμοποίησες αυτό το χρόνο σε γόνιμη προσωπική ανάπτυξη.

5 Ιανουαρίου. Πρόσφερες στον εαυτό σου την δεξιότητα του ψαξίματος. Μόνο  που κάθε δεξιότητα έτσι και αυτή, θέλει την εκπαίδευση της. Κάθε μέρα αφιέρωσε λίγο συγκεκριμένο χρόνο να ψάχνεις, να ψάχνεις ότι σου χρυσίζει το νου.

6 Ιανουαρίου. Σήμερα έγινε το εκπληκτικό αφού ζύγισες το μπορώ  με το δεν μπορώ, και το πρώτο έγειρε έστω και λίγο  στη ζυγαριά σου.  Αντί δικαιολογιών γιόρτασες τα αποτελέσματα ακόμα και αν αυτά ήταν ισχνά

7 Ιανουαρίου. Εμπλούτισες λίγο τις φιλίες σου σήμερα. Ανεκτίμητοι οι φίλοι καλοδεχούμενοι όμως και οι νέοι ειδικά εκείνοι που σου προσφέρουν πνευματική τροφή. Σε αναπτύσσουν οι φίλοι, σε αναπτύσσουν πολύ.

8 Ιανουαρίου. Έδωσες έμφαση στην ποιότητα της επικοινωνίας σου με τους άλλους. Ξεκίνησες να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να λέει όσα θέλει να πει με ξεκάθαρο, μοναδικό τρόπο, τον τρόπο σου. Με πολύ σεβασμό στον συνομιλητή σου.

9 Ιανουαρίου. Σήμερα γιόρτασες τις λαθάρες σου, τα παράσημά σου. Δικές σου οι νίκες δικά σου και τα λάθη. Αυτά το ασφαλές εφαλτήριο για την επόμενη στρατηγική σου  κίνηση.

10 Ιανουαρίου. Μια νέα λευκή σελίδα η σελίδα σου. Φρόντισε να την γράψεις με τα γράμματά σου, τα όμορφα ανορθόγραφα  γράμματά σου

Με εκτίμηση

Λεωνίδας Καραίσκος

Σχολια

comments

Σχετικά Pauline Demer

Avatar

Δείτε Επίσης

Roy Lichtenstein

του Χρήστου Ζαμπούνη H πρώτη φορά που ήλθα σε επαφή με το έργο του Lichtenstein …