Φορ Φαν

5 φυσικοί μέθοδοι για να πολεμήσετε την κατάθλιψη.

5 φυσικοί μέθοδοι για να πολεμήσετε την κατάθλιψη.
Η κατάθλιψη είναι μια κατάσταση πολλών παραγόντων. Αυτό σημαίνει πως η εμφάνιση και τα συμπτώματα στην ζωή του ατόμου που υποφέρει από αυτή επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες.
 

Γι αυτό, ώστε να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να της επιτεθούμε από διαφορετικές πλευρές.
Προσφάτως, δόθηκε πολύ σημασία στις χημικές αλλαγές που γίνονται στον εγκέφαλο και σχετίζονται με την κατάθλιψη. Έχουν ειπωθεί πολλά για τις ορμόνες: οι ορμόνες της χαράς , του άγχους, κτλ. Οι νευροδιαβιβαστές και οι επιπτώσεις τους στην διάθεση μας επίσης συζητούνται. Τώρα, ακόμα και αν αυτή η προσέγγιση είναι επιστημονική και έγκυρη, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
«Η κατάθλιψη είναι μια φυλακή στην οποία είσαι και ο φυλακισμένος και ο σκληρός φύλακας.» –Dorthy Rowe–
Η χημεία της κατάθλιψης
Η κατάθλιψη παράγει χημικές αλλαγές μέσα στον εγκέφαλο και αντιστρόφως. Ωστόσο, η χημεία του εγκεφάλου αλλάζει συνεχώς. Η ποιότητα των σκέψεων μας και των ουσιών που καταναλώνουμε είναι δύο από τους παράγοντες που είναι ικανοί να τροποποιήσουν την χημεία του εγκεφάλου. Στην περίπτωση της κατάθλιψης, αυξάνεται ή μειώνεται το ποσοστό σεροτονίνης που είναι διαθέσιμο.
Η παραγωγή της σεροτονίνης ξεκινά στο έντερο. Από εκεί, ο πρόδρομος αυτής της ορμόνης παράγεται και λέγεται ‘Τρυπτοφάνη’. Γι αυτό κάποιοι λένε το έντερο “δεύτερο εγκέφαλο”. Γι αυτό ο τύπος φαγητού που τρώμε είναι τόσο σημαντικός καθώς και το είδος ζωής που κάνουμε. Επίσης, για να παράγουμε περισσότερη σεροτονίνη, η οποία θα μας βοηθήσει να παλέψουμε την κατάθλιψη υπάρχουν κάποιοι εντελώς φυσικοί μέθοδοι.
Εδώ είναι απλώς 5 από αυτές τις μεθόδους.
1. Φαγητά που βοηθούν στην ελάττωση της κατάθλιψης
Ας αρχίσουμε με το να πούμε πως υπάρχουν φαγητά που αναστέλλουν την παραγωγή της σεροτονίνης. Επίσης αυξάνουν το ρίσκο της κατάθλιψης. Αυτά τα φαγητά είναι κυρίως υδατάνθρακες και φαγητά με πολύ ζάχαρη. Αυτός ο τύπος τροφής είναι σαν μια ενεργητική εκκένωση στο σώμα μας. Μεταβολίζονται εύκολα και δημιουργούν πικρία. Με άλλα λόγια, δημιουργούν μια μορφή συνδρόμου στέρησης.
Από την άλλη μεριά, άλλα φαγητά όπως αυτά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά συμβάλλουν στο να βάλουν περισσότερη τρυπτοφάνη στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μεταφράζεται ως μεγαλύτερη παραγωγή σεροτονίνης. Επομένως αυτά τα φαγητά δρουν ως προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στην κατάθλιψη. Πρόσφατες ιατρικές μελέτες απέδωσαν ότι ο κουρκουμάς έχει μια ιδιαίτερη τάση στο να παράγει αυτό το αποτέλεσμα.
2. Ο πιο κατάλληλος τύπος άσκησης
Κάθε τύπος άσκησης αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης του εγκεφάλου. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό όταν η άσκηση είναι σε συνδυασμό με ειδικές καταστάσεις. Το ιδανικό είναι να αναπτυχθεί ένα σενάριο που θα διευκολύνει το μυαλό. Ένα περιβάλλον που να μειώνει τα επίπεδα άγχους κάποιου.
Η φυσική άσκηση είναι περισσότερο παραγωγική αν γίνεται έξω. Τα δέντρα και το πράσινο της φύσης αυξάνουν το θετικό αποτέλεσμα της άσκησης. Μια απλή βόλτα με γρήγορο ρυθμό μέσα στα δέντρα, μπορεί να έχει ασυνήθιστα αποτελέσματα. Η θάλασσα είναι ένα άλλο σενάριο με θεραπευτικές ιδιότητες.
3. Θετικές σκέψεις και διαλογισμός
Οι σκέψεις μας έχουν τεράστια δύναμη στην διάθεση μας. Έχει αποδειχθεί για παράδειγμα, πως τα αποτελέσματα του πλασίμπο ήταν πολύ υψηλά σε ανθρώπους που υπέφεραν από κατάθλιψη. Σε κάποια πειράματα, είπαν στους ανθρώπους πως θα τους δώσουν ένα νέο φάρμακο το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό στην κατάθλιψη. Οι περισσότεροι το πήραν και ένιωσαν καλύτερα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της θετικής σκέψης.
Η χαλάρωση και οι τεχνικές διαλογισμού συνιστώνται επίσης γι αυτούς που έχουν κατάθλιψη. Κάποιες φορές είναι αρκετό απλώς να σταματήσετε ένα λεπτό για να αναπνεύσετε, προσπαθώντας να αδειάσετε το μυαλό σας. Έχει αποδειχθεί επίσης πως οι θρησκευόμενοι άνθρωποι λόγω των επαναλαμβανόμενων προσευχών τους αυξάνουν την αίσθηση της χαράς.
4. Λογοτεχνία και έκθεση
Η λογοτεχνία μας επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή με τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων που αντανακλώνται στους χαρακτήρες ή και στον ίδιο τον αφηγητή. Αυτό καθαρίζει τα δικά μας συναισθήματα. Οι ιστορίες που βρίσκουμε στην λογοτεχνία παράγουν ένα αίσθημα ευεξίας και συμβάλλουν στην τροποποίηση της χημείας του εγκεφάλου με ένα θετικό τρόπο. Ισοδυναμούν με θετικές σκέψεις.
Η έκθεση από την άλλη, έχει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα στην κάθαρση. Ο Joel Robertson ειδικός στο θέμα, συστήνει για όλους τη συγγραφή 20 λεπτά την ημέρα για 4 συνεχόμενες μέρες. Το θέμα της έκθεσης θα πρέπει να είναι επίπονες εμπειρίες και το καλύτερο είναι να το κάνετε χωρίς να το σκέφτεστε, σχεδόν αυτόματα. Ο ερευνητής διαβεβαιώνει πως αυτή η εμπειρία παρέχει ένα βαθύ στάδιο γαλήνης.
5. Ακούγοντας κλασσική μουσική
Έχει αποδειχθεί πως κάποιες μελωδίες έχουν την ικανότητα να αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης. Εναρμονίζουν τον εγκέφαλο και φέρνουν την αίσθηση ευεξίας και ενθουσιασμού. Η μουσική του Μπαχ προτείνεται συνήθως. Αυτός ο καλλιτέχνης ενορχήστρωσε συνθέσεις με μαθηματική σειρά οι οποίες συμπίπτουν με κάποιες συχνότητες του εγκεφάλου.
Όπως και να έχει, άλλοι συνθέτες συστήνονται επίσης: Brahms, Chopin, Händel, Haydn και κάποιες όπερες όπως η Madame Butterfly. Η κλασσική μουσική εμπνέει και προκαλεί έναν τύπο ανοίγματος των συναισθημάτων κάποιου. Σας βοηθά να συνδεθείτε με τον πόνο σας και έχει ένα πολύ υγιές αποτέλεσμα.
Για ένα καταθλιπτικό άτομο, δεν είναι εύκολο να κάνει πράγματα για χάρη της δικής του ευεξίας επειδή το σώμα του, του ζητά να τα παρατήσει. Ίσως χρειάζεται περισσότερη κινητοποίηση. Ίσως χρειάζεται υποστήριξη ώστε να ξεκινήσει. Ωστόσο, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ακριβώς αυτό, η αρχή. Αυτοί οι μέθοδοι για την καταπολέμηση της κατάθλιψης με φυσικό τρόπο τείνουν να είναι αποτελεσματικοί βραχυπρόθεσμα. Αν έχετε ή ακόμα και αν δεν έχετε κατάθλιψη τολμάτε να προσπαθήσετε αυτές τις μεθόδους ώστε να βελτιώσετε την διάθεση και την ευεξία σας;
Μετάφραση: awakengr.com via exploringyourmind.com

loading…
« PREV
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/08/5_10.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

H απάντηση του Γιώργου Αγγελόπουλου στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το επάγγελμά του: «Εκτός από βενζινάς να τους πως ότι ήμουν και…»

August 15, 2017

Καλύτερα να αποτυγχάνεις πρωτοτυπώντας παρά να πετυχαίνεις μιμούμενος!!

August 14, 2017

Στην πιο παράξενη πόλη του κόσμου δεν υπάρχουν καν δρόμοι και οι τουρίστες την λατρεύουν.

August 14, 2017

Κανείς δεν ξέρει πόσα δάκρυα έχυσα για να γίνω δυνατή.

August 14, 2017

Οι γυναίκες που δίνονται πολύ, φεύγουν απόλυτα.

August 14, 2017

Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης αλλά το συμπλήρωμά της.

August 14, 2017

Διδάξτε με αγάπη και όχι με υπακοή που βασίζεται στο φόβο και τους περιορισμούς.

August 14, 2017

Χάνοντας συνεχώς το τώρα χάνουμε ολόκληρη τη ζωή μας..

August 14, 2017

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Ο «Μισθοφόρος» του Survivor γίνεται παρουσιαστής και αυτή είναι η πρώτη του εκπομπή.

August 14, 2017

Έτσι Θα Καταφέρετε Να Κάψετε Το Λίπος Από Τα Μπράτσα! Το Δεύτερο Βήμα Είναι Το Πιο Σημαντικό!!

August 14, 2017

Έγκυος μητέρα πλησιάζει τη φουσκωμένη κοιλιά της στο τζάμι και η αντίδραση του ουραγκοτάγκου την κάνει να ξεσπάσει σε δάκρυα.

August 14, 2017

Στα 50 μου έμαθα να λέω όχι σε ό,τι μου κάνει κακό και χαλάει τη ψυχολογία μου!!

August 14, 2017

Ζευγάρι Με Σύνδρομο Down Γιορτάζει Τα 22 Χρόνια Κοινής Ζωής! -ΒΙΝΤΕΟ

August 14, 2017

Οι Γονείς Παρατήρησαν ΚΑΤΙ Περίεργο Στο Πρόσωπο Του Μωρού Τους & Το Έψαξαν Στο Google. Τα Αποτελέσματα Τους Σόκαραν! -ΒΙΝΤΕΟ

August 14, 2017

Σταμάτα πια να αναλύεις τα πάντα, μήπως και γίνεις ευτυχισμένος!

August 14, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE