Αρχική / Queen / Βοηθούν τα συμπληρώματα που υπόσχονται μακριά μαλλιά;

Βοηθούν τα συμπληρώματα που υπόσχονται μακριά μαλλιά;

Long hair, don’t care! 

Ίσως για μερικές κοπέλες στις οποίες από φυσικού τους μακραίνουν γρήγορα τα μαλλιά τους, όλα να είναι καλά! Για τις υπόλοιπες ωστόσο, το project μακριά μαλλιά, μοιάζει πιο πολύ με μεγάλη ταλαιπωρία και προσπάθεια να το επιτύχεις. Όλες οι ελπίδες επομένως έχουν πέσει στα ειδικά προϊόντα μαλλιών, αλλά και τα συμπληρώματα βιταμινών που έρχονται να υποσχεθούν μακριά μαλλιά εύκολα και γρήγορα. 

Ενώ λοιπόν ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα μαγικά προϊόντα θα μας χαρίσουν τα μαλλιά της Rapunzel κατά τη διάρκεια της νύχτας, μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν πραγματικά κάνουν τη διαφορά που υπόσχονται. Επειδή λοιπόν το θέμα αυτό απασχολεί πολύ εμάς τις γυναίκες, σκεφτήκαμε να αφιερώσουμε αυτό το άρθρο για να μάθουμε εάν αυτού του είδους τα προϊόντα μαλλιών, αλλά και συμπληρώματα λειτουργούν πραγματικά και πώς μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.

Μακριά Μαλλιά

Τι να περιμένεις από τα προϊόντα / συμπληρώματα που υπόσχονται μακριά μαλλιά;

Από την παιδική μας κιόλας ηλικία, μαθαίνουμε ότι μεγάλο μέρος της ανάπτυξής μας έχει να κάνει με αυτά που τρώμε. Το ίδιο θα έλεγε κανείς ότι ισχύει και με την ανάπτυξη των μαλλιών μας. 

Εάν λοιπόν λείπουν από την καθημερινότητά σας οι βιταμίνες που βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών, τότε είναι πολύ πιθανό να δείτε διαφορά όταν πάρετε ειδικές βιταμίνες που υπόσχονται μακριά μαλλιά. Αν όμως είστε από αυτούς που έχετε μια σωστή ισορροπημένη διατροφή, πίνετε πράσινο χυμό ή τρώτε πράσινα λαχανικά, τότε ότι έξτρα βιταμίνη πάρετε δεν θα σας κάνει να δείτε μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σας. 

Εάν διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή με άφθονο σίδηρο, βιταμίνες Β και πρωτεΐνες, τότε είναι απίθανο τα συμπληρώματα να σας βοηθήσουν.

Με άλλα λόγια, τα συμπληρώματα – και κυρίως μιλούμε για τα χάπια – δεν είναι ένα ξόρκι που υπόσχεται να μεγαλώσει γρήγορα τα μαλλιά. Αντ ‘αυτού, τα χάπια δρουν ως διατροφική υποστήριξη για την ανάπτυξη των τριχών. Έτσι μόνο εάν διανύετε μία περίοδο άγχους ή έχετε ξεκινήσει μια νέα, αυστηρή δίαιτα, μπορούν πραγματικά τα συμπληρώματα να σας βοηθήσουν στη διατήρηση ισορροπημένων επιπέδων βιταμινών και κατ’ επέκταση ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Τι πρέπει να αναζητάτε σε ένα συμπλήρωμα;

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε συμπληρώματα βιταμινών ώστε να βοηθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας, η εύρεση ενός προϊόντος με τα κατάλληλα συστατικά είναι απαραίτητη για να δείτε πραγματικά αποτελέσματα. Σε αυτήν την περίπτωση επομένως οι ειδικοί προτείνει την αναζήτηση βιταμινών Β, βιοτίνης και σιδήρου.

Η ανάπτυξη των μαλλιών είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία που απαιτεί διαίρεση των κερατινοκυττάρων ή των κυττάρων που αναπτύσσονται και δημιουργούν τα μαλλιά και την εναπόθεση πρωτεϊνών κερατίνης. Επιπλέον, απαιτείται σίδηρος για τη μεταφορά οξυγόνου, πρωτεϊνών και δομικών αμινοξέων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κερατίνης.

Έτσι, προτού ανοίξετε το πορτοφόλι για να αγοράσετε ένα μπουκάλι χάπια, εξετάστε τον τρόπο ζωής και τη διατροφή σας ώστε να δείτε τι βιταμίνες και στοιχεία σας λείπουν. 

Σχολια

comments

Σχετικά Pauline Demer

Δείτε Επίσης

πούδρες

Πούδρες που θα σας σώσουν κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά και έτσι η θερμοκρασία είναι σε πολύ χαμηλά …