Αρχική / Γκρεμίστηκε από τον αέρα ο Phylax;

Γκρεμίστηκε από τον αέρα ο Phylax;

Phylax. Θύελλα αντιδράσεων είχε ξεσπάσει για το περιβόητο κόκκινο άγαλμα στο Φάληρο – έργο του Κωστή Γεωργίου – όπου μερικοί το χαρακτήρισαν μάλιστα και ως γλυπτό του Σατανά ενώ δεν έλειψαν παράλληλα να του κάνουν μέχρι και αγιασμό, προκειμένου να ξορκίσουν το ‘κακό’.

Τελικά εχθές το βράδυ το γλυπτό Phylax το… πήρε και το σήκωσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί πεταμένο στο δρόμο. Αρχικά όλοι θεώρησαν ότι η πτώση του οφειλόταν στους πολύ δυνατούς ανέμους που ξέσπασαν αργά την νύχτα, ωστόσο ο Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου έχει διαφορετική άποψη, καθώς όπως δήλωσε ανθρώπινο χέρι και όχι οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν αυτό που έριξαν από το βάθρο του τον «έκπτωτο άγγελο» στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές, το γλυπτό που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις έριξαν 15 κουκουλοφόροι με φορτηγό και σχοινιά. Όπως μάλιστα είπε ο Δήμαρχος πριν από λίγο, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ τη νύχτα, λίγο μετά τις 3, μια ομάδα δεκαπέντε κουκουλοφόρων έριξε το γλυπτό, χρησιμοποιώντας φορτηγό χωρίς πινακίδες, δύο τζιπ και σχοινιά, ενώ επίσης απείλησαν και ιδιοκτήτη καταστήματος που τους αντελήφθη πως αν καλέσει την αστυνομία θα του σπάσουν το μαγαζί.  

«Ξεφύγαμε από τις γραφικότητες και μιλάμε για παρακράτος» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου. 

Σχολια

comments

Σχετικά Pauline Demer

Δείτε Επίσης

Σας έχει βάλει κάτω 40αρα;

@pennyd36 Σχολια comments