Φορ Φαν

10 Κρυφά Κόλπα Που Χρησιμοποιούν Τα Καταστήματα Για Να Μας Αναγκάσουν Να Ξοδέψουμε Περισσότερα Χρήματα! -ΦΩΤΟ.

10 Κρυφά Κόλπα Που Χρησιμοποιούν Τα Καταστήματα Για Να Μας Αναγκάσουν Να Ξοδέψουμε Περισσότερα Χρήματα! -ΦΩΤΟ.
Πόσο συχνά πηγαίνετε στο εμπορικό κέντρο ή το σούπερ μάρκετ και κάνετε άσκοπες αγορές;
 

Πιθανώς αρκετά συχνά. Ωστόσο, λίγοι καταναλωτές πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα εξαναγκαζόμαστε να αγοράσουμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε εξαιτίας του marketing.
Συγκεντρώσαμε 10 κοινά τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι έμποροι για να αυξήσουν τις πωλήσεις.
Άβολα ταμεία
Περισσότερο από το 60% των καταναλωτών αφήνει περιττές αγορές κατά τη διάρκεια της αναμονής στο ταμείο. Για να μην δώσει στον αγοραστή τη δυνατότητα να εγκαταλείψει αυθόρμητες αγορές, η διαρρύθμιση στο ταμείο είναι τέτοια, ώστε ο καταναλωτής να μην έχει την ευκαιρία να αφήσει κάποιο περιττό προϊόν, ειδικά αν τα προϊόντα βρίσκονται ήδη στο καλάθι.
Χαλάρωση χωρίς χαλάρωση
Στα εστιατόρια μεγάλων καταστημάτων μπορείτε να χαλαρώσετε, και στη συνέχεια να συνεχίσετε τις αγορές. Ωστόσο, δε θα ξοδέψετε πολύ χρόνο για το φαγητό: άβολα έπιπλα, μικρή απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, ο θόρυβος και η ηχώ κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Αυτό βοηθά τα εμπορικά κέντρα για να κρατούν τους πελάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, και να εξασφαλίσουν μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ροή των επισκεπτών.
Δεν υπάρχουν παράθυρα ούτε ρολόγια
Όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ρολόγια ούτε παράθυρα στο καζίνο: αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ώστε οι πελάτες να χάνουν την αίσθηση της πραγματικότητας και να περάσουν απαρατήρητο χρόνο (δηλαδή χρήματα) στο κατάστημα.
Με την ίδια αρχή εργάζονται τα πολυκαταστήματα, στα οποία δεν υπάρχουν ρολόγια ή παράθυρα, και αν υπάρχουν, είναι εξαιρετικά σπάνια.
Άνετα καταστήματα
Όλοι οι διάδρομοι στα εμπορικά κέντρα είναι φωτισμένοι και από τα ηχεία ακούγεται δυνατή μουσική. Επιπλέον, τα πλακάκια του δαπέδου αντανακλούν τέλεια το φως και τον ήχο, ενισχύοντας το αποτέλεσμα.
Αλλά όταν μπαίνετε σε κάποιο κατάστημα, υπάρχει μαλακή μοκέτα στο δάπεδο, λιγότερο έντονο φως, η μουσική είναι ήρεμη και ευχάριστη στο αυτί. Όλα αυτά δημιουργούν μια αίσθηση άνεσης ώστε να παραμείνουν οι πελάτες στο κατάστημα.
Παραπλανητικοί καθρέφτες στα δοκιμαστήρια
Είναι λυπηρό, αλλά οι καθρέπτες στα δοκιμαστήρια γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να οι καταναλωτές να φαίνονται πιο λεπτοί, μαυρισμένοι και ψηλοί. Για παράδειγμα, σε ορισμένα καταστήματα εσωρούχων στον καθρέφτη προστίθεται ροζ χρωστική ουσία, με την οποία το δέρμα φαίνεται μαυρισμένο.
Αυτό συμβάλλει απόλυτα στην αύξηση των πωλήσεων: η πρακτική έχει δείξει ότι όσο περισσότερο μας αρέσει ο εαυτός μας στον καθρέφτη με κάποιο ένδυμα, το πιο πιθανό είναι ότι θα αποκτήσουμε.
Αναδιάταξη των εμπορευμάτων
Εάν ένας καταναλωτής για κάποιο χρονικό διάστημα ψωνίζει στο ίδιο κατάστημα, ξέρει ακριβώς που βρίσκεται ένα συγκεκριμένο προϊόν, και με συνέπεια πηγαίνει σε αυτό, προσπερνώντας τα άλλα ράφια.
Μετά την αναδιάταξη της θέσης όλων των προϊόντων, ο αγοραστής θα πρέπει να εξετάσει τα ράφια για να εντοπίσει το σωστό προϊόν, και ταυτόχρονα γεμίζει το καλάθι.
Ο προσεκτικός φωτισμός
Είναι γνωστό ότι οι μπανάνες πωλούνται καλύτερα όταν έχουν ορισμένη απόχρωση του κίτρινου. Ο κανόνας αυτός ισχύει και για άλλα φρούτα και λαχανικά, που γνωρίζουν καλά οι καταστηματάρχες. Το πρόβλημα με το ακατάλληλα «τέλειο» επιλύεται με το φωτισμό: ο « σωστός» φωτισμός κάνει οποιοδήποτε προϊόν πιο ελκυστικό.
Τεχνητή ζήτηση
Πάρτε, για παράδειγμα, ράφια με ποικιλία από χυμούς. Έχετε παρατηρήσει ότι σε κάποια σημεία υπάρχουν «κενά»; Πιστεύουμε ότι αυτό το προϊόν είναι τόσο καλό που έχει μεγάλη ζήτηση, γι “αυτό, επίσης είναι χρήσιμο. Πιθανόν ο χυμός να έχει αφαιρεθεί από τους υπαλλήλους του καταστήματος, δημιουργώντας την εντύπωση της ζήτησης για το προϊόν.
Χειραγώγηση της ανασφάλειας
Οι καθρέπτες, που βρίσκονται στα καταστήματα και τα δοκιμαστήρια, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις: αν ένα άτομο δεν είναι αρκετά σίγουρο για τον εαυτό του, ή απλά δεν είναι πολύ όμορφο, συνεχώς κοιτάζει το είδωλό του δοκιμάζοντας πάνω του ρούχα.
Αυτή η τεχνική στην πραγματικότητα μας αναγκάζει να επιλέξουμε κάτι νέο που θα συμβάλει στη βελτίωση της εμφάνισης.
Παίζοντας με την αντίθεση
Ας υποθέσουμε, στο ίδιο ράφι βρίσκονται δύο βραστήρες με παρόμοια χαρακτηριστικά. Αλλά ένας από αυτούς αξίζει 40 ευρώ και ο άλλος 30 ευρώ. Οι πωλήσεις του «φθηνού» βραστήρα είναι υψηλές, και ο άλλος βραστήρας που είναι πιο ακριβός, θα παραμείνει σχεδόν αζήτητος.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν ψωνίζουμε δεν σκεφτόμαστε την πραγματική αξία των πραγμάτων, και πιστεύουμε ότι κάνουμε μια πολύ καλή αγορά.

loading…
« PREV
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/08/10_10.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

H απάντηση του Γιώργου Αγγελόπουλου στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το επάγγελμά του: «Εκτός από βενζινάς να τους πως ότι ήμουν και…»

August 15, 2017

Καλύτερα να αποτυγχάνεις πρωτοτυπώντας παρά να πετυχαίνεις μιμούμενος!!

August 14, 2017

Στην πιο παράξενη πόλη του κόσμου δεν υπάρχουν καν δρόμοι και οι τουρίστες την λατρεύουν.

August 14, 2017

Κανείς δεν ξέρει πόσα δάκρυα έχυσα για να γίνω δυνατή.

August 14, 2017

Οι γυναίκες που δίνονται πολύ, φεύγουν απόλυτα.

August 14, 2017

Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης αλλά το συμπλήρωμά της.

August 14, 2017

Διδάξτε με αγάπη και όχι με υπακοή που βασίζεται στο φόβο και τους περιορισμούς.

August 14, 2017

Χάνοντας συνεχώς το τώρα χάνουμε ολόκληρη τη ζωή μας..

August 14, 2017

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Ο «Μισθοφόρος» του Survivor γίνεται παρουσιαστής και αυτή είναι η πρώτη του εκπομπή.

August 14, 2017

Έτσι Θα Καταφέρετε Να Κάψετε Το Λίπος Από Τα Μπράτσα! Το Δεύτερο Βήμα Είναι Το Πιο Σημαντικό!!

August 14, 2017

Έγκυος μητέρα πλησιάζει τη φουσκωμένη κοιλιά της στο τζάμι και η αντίδραση του ουραγκοτάγκου την κάνει να ξεσπάσει σε δάκρυα.

August 14, 2017

Στα 50 μου έμαθα να λέω όχι σε ό,τι μου κάνει κακό και χαλάει τη ψυχολογία μου!!

August 14, 2017

Ζευγάρι Με Σύνδρομο Down Γιορτάζει Τα 22 Χρόνια Κοινής Ζωής! -ΒΙΝΤΕΟ

August 14, 2017

Οι Γονείς Παρατήρησαν ΚΑΤΙ Περίεργο Στο Πρόσωπο Του Μωρού Τους & Το Έψαξαν Στο Google. Τα Αποτελέσματα Τους Σόκαραν! -ΒΙΝΤΕΟ

August 14, 2017

Σταμάτα πια να αναλύεις τα πάντα, μήπως και γίνεις ευτυχισμένος!

August 14, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE