Χαμολιά: Η παραλία της Αττικής που γαληνεύει η ψυχή σου

Διαφήμιση

Ακόμη κι αν δεν έχεις στο πρόγραμμά σου να φύγεις πολύ μακριά από την Αθήνα, φέτος το καλοκαίρι, οι παραλίες της Αττικής προσφέρονται για αποδράσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες. Μια από τις παραλίες που μαγνητίζει τα βλέμματα και όχι άδικα είναι η Χαμολιά. Μια παραλία όνειρο της Αττικής που γαληνεύει η ψυχή σου ήδη από τα πρώτα λεπτά που θα βρεθείς εκεί, πόσω μάλλον όταν θα κάνεις μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της. Την χαρακτηρίζουν ως την ομορφότερη κρυφή παραλία της Αττικής και όχι άδικα αν και τελευταία έχει γίνει γνωστή οπότε τα σαββατοκύριακα το πιο πιθανό είναι να βρεις αρκετό κόσμο εκεί.

Διαφήμιση

Μονοήμερη εκδρομή στη Σαλαμίνα: Τι θα κάνετε σε ένα από τα πιο παρεξηγημένα νησιά

Χαμολιά: Η παραλία της Αττικής που γαληνεύει η ψυχή σου

ΧαμολιάΑρχικά να πούμε πού ακριβώς βρίσκεται η Χαμολιά για να μπορέσεις να καταλάβεις πόσο εύκολη και σύντομη είναι η πρόσβαση εκεί. Πρόκειται για μια παραλία την οποία συναντάμε στο δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με τη Λούτσα. Μια πινακίδα θα σας οδηγήσει σε έναν χωματόδρομο το οποίο πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε σε αυτή την παραλία – όνειρο. Πρόκειται για έναν ήρεμο και απάνεμο κολπίσκο και ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν να κάνουν βουτιές από τα βράχια σαν να είναι αυτοί οι τελευταίοι φυσικοί βατήρες. Τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά της παραλίας ξεχωρίζουν σίγουρα στην Αττική και γι’ αυτό αποκαλείται για διαμάντι για την περιοχή.

Διαφήμιση

Η μικρή Χαμολιά ανήκει στον ομώνυμο οικισμό και είναι μόλις 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Σε λίγη ώρα μπορείς  να βρίσκεσαι εκεί και να απολαμβάνεις τα νερά της. Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν είναι μια παραλία οργανωμένη οπότε πρέπει να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα. Ειδικά αν θες να κάτσεις όλη την μέρα, μην ξεχάσεις να πάρεις ομπρέλα γιατί η σκιά που προσφέρουν τα μικρά Πεύκα μπορεί να είναι κατειλημμένη.

Τα κρυφά διαμάντια της Αττικής

Χαμολιά

Διαφήμιση

Η μικρή Χαμολιά δεν είναι η μοναδική παραλία έκπληξη της Αττικής. Αν δε θες κάτι πολύ κοσμικό και οργανωμένο, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Βάλε μεταξύ άλλων στη λίστα σου την παραλία ΚΑΠΕ, τον κολπίσκο της Αττικής για απολαυστικές βουτιές και μην παραλείψεις φέτος το καλοκαίρι να πεταχτείς μέχρι τη Σκάλα, το λιμάνι του Σαρωνικού με τα γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζει με πίνακα. Αν θες ένα σαββατοκύριακο που τα έχει όλα, θα βρεις πολλές κρυφές γωνιές και ιδιαίτερα μυστικά στον Πόρο. Πολλές πληροφορίες θα βρεις στον πλήρη οδηγό για το νησί του Αργοσαρωνικού που είναι ο,τι πρέπει για μια εκδρομή του σαββατοκύριακου.

Η Χαμολιά είναι μόνο η αρχή για ένα ιδιαίτερο… ταξίδι στην Αττική που θα σου μείνει αξέχαστο!

Ταξίδια στην Ελλάδα

Διακοπές στην Ύδρα: Οι πανέμορφες παραλίες στο διαμάντι του Αργοσαρωνικού

Ταξίδι στην Αίγινα: Όμορφες παραλίες, καλό φαγητό, νυχτερινή ζωή και vintage ατμόσφαιρα

Αγκίστρι: Το σμαραγδένιο νησί στον Αργοσαρωνικό με τις καταπληκτικές παραλίες

The post Χαμολιά: Η παραλία της Αττικής που γαληνεύει η ψυχή σου appeared first on Exploring Greece TV.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site