Φόρεσε το φίδι του για μάσκα και μπήκε στο λεωφορείο – Φωτογραφίες

https://cdn1.img.sputniknews.gr/images/07e4/09/11/8260158.jpg

Καθώς δεν είχε εύκαιρη μάσκα, ένας κάτοικος του Μάντσεστερ επιστράτευσε την ευρηματικότητά του: Χρησιμοποίησε το… φίδι του για μάσκα.

Ο άγνωστος άνδρας και το ερπετό του που ήταν τυλιγμένο στο λαιμό του καλύπτοντας και το στόμα του, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο από το Σουίντον στο Μάντσεστερ.

Μια από τους επιβάτες του λεωφορείου περιέγραψε πως αρχικά νόμιζε πως απλώς επρόκειτο για μια «φάνκι» επιλογή προστασίας από τον κορονοϊό, μέχρι τη στιγμή που είδε τη «μάσκα» να κουνιέται.

Όσο για τους συνεπιβάτες; Κανείς δε φάνηκε να ενοχλείται από τη «ζωντανή» μάσκα. Για την ακρίβεια, μια μάρτυρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, χαρακτήρισε το συμβάν «πραγματικά αστείο».

Οι επικεφαλής μέσων μεταφοράς του ευρύτερου Μάντσεστερ διευκρίνισαν, πάντως, πως «το φίδι δεν είναι κατάλληλο μέσο κάλυψης προσώπου».

«Οι κυβερνητικές οδηγίες σαφώς προβλέπουν πως δεν χρειάζεται να είναι χειρουργική μάσκα και πως οι επιβάτες μπορούν να φτιάξουν τη δική τους ή να φορέσουν κάτι αντίστοιχα κατάλληλο, όπως ένα μαντήλι ή μια μπαντάνα. Παρότι υπάρχει ένας μικρός βαθμός ερμηνείας πάνω στην οδηγία αυτή, δεν πιστεύω πως αφορά τη χρήση δέρματος φιδιού – ιδίως όταν αυτό δεν έχει αποσπαστεί από το φίδι», εξηγεί ο εκπρόσωπος των ΜΜΜ της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ.

Υπενθυμίζεται πως, στη Βρετανία, η χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι υποχρεωτική – πλην των παιδιών κάτω των 11 χρόνων ή όσους εξαιρούνται για λόγους υγείας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site