Το μέρος της Ελλάδας που θυμίζει Θιβέτ: Η Στούπα που βρίσκεται εκεί

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα γνωρίζεις τοποθεσίες και αξιοθέατα που πολλές φορές ούτε καν φανταζόσουν ότι υπήρχαν. Κάποια από αυτά μοιάζουν απόκοσμα ή ακόμη και σαν να βρίσκονται σε κάποια περιοχή του εξωτερικού. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το ιδιαίτερο μέρος της Ελλάδας το οποίο θυμίζει κυριολεκτικά το Θιβέτ. Κοιτώντας από ψηλά το βίντεο που ακολουθεί, οι εικόνες θα σου προκαλέσουν απορία μιας και ίσως δεν έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Μιλάμε για την βουδιστική Στούπα Κάρμα Μπέρτσεν στην ορεινή Κορινθία για την οποία ενδεχομένως δεν έχεις ξανακούσει και η οποία αποτελεί μια από τις τρεις που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το παράξενο εκκλησάκι στην κορυφή του βουνού που μοιάζει σα να μην είναι στην Ελλάδα

Το μέρος της Ελλάδας που θυμίζει Θιβέτ και η Στούπα που βρίσκεται εκεί

Στούπα ΚορινθίαςΜεταφερόμαστε στις πλαγιές του Μαύρου Όρους στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νομό Κορινθίας. Αν βρεθούμε εκεί, αξίζει να θυμηθούμε την ιστορία της Διώρυγας της Κορίνθου, ενός σπουδαίου έργου, που συνάμα αποτελεί για τον ταξιδιώτη μια εκδρομή-έκπληξη. Έχοντας μπροστά μας την μοναδική θέα του κορινθιακού κόλπου, βρισκόμαστε σε ένα μέρος το οποίο μας δίνει την αίσθηση ότι είμαστε στο Θιβέτ. Αφορμή είναι το βουδιστικό κέντρο διαλογισμού «Κάρμα Μπέρτσεν Λίνγκ», το οποίο βρίσκεται στο Όρος Μαύρο και αποτελεί ένα από τα τέσσερα βουδιστικά κέντρα της οργάνωσης του Διαμαντένιου Δρόμου στην Ελλάδα.

Στούπα Ορεινής ΚορινθίαςΠοια είναι όμως η ιστορία του όμως και ποια η ιδέα κατασκευής τους;  Η Στούπα αυτή δημιουργήθηκε όταν ο Λάμα Όλε και η σύζυγός του Χάνα Νύνταλ επισκέφτηκαν την περιοχή το 1987. Η Στούπα χτίστηκε τον Μάιο του 2010 με διεθνή συνδρομή. Το συγκεκριμένο κέντρο διαλογισμού ανήκει στο «Βουδιστικό Ίδρυμα του Διαμαντένιου Δρόμου». Πρόκειται σύμφωνα με το κανάλι του Youtube Travel Inspiration που δημοσιεύει το βίντεο για μια λαϊκή μη μοναστική οργάνωση της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου, η οποία είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες σχολές του Θιβετανικού Βουδισμού.

Στούπα Ορεινής Κορινθίας ταξίδιΣαν Στούπα, τώρα, ορίζεται αυτή η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική δομή που βλέπουμε και στην Κορινθία. Είναι σαν ένα ανάχωμα που γύρω της έχει έναν διάδρομο και περιέχει κειμήλια, μικρά αγαλματίδια Βουδιστών καθώς και τις στάχτες των μοναχών που έχουν αποτεφρωθεί. Η συγκεκριμένη δομή που κάνει στο μέρος αυτό της Ελλάδας να μοιάζει με Θιβέτ δεν είναι πολύ γνωστή. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι οι όποιοι όταν την μαθαίνουν φτάνουν στο σημείο κυρίως από περιέργεια να δουν κάτι τέτοιο από κοντά. 

Πάρτε μια γεύση από ψηλά μέσα από το παρακάτω βίντεο…

Ταξίδια στην Ελλάδα

Τρεις χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο που πρέπει να βάλεις στη λίστα

Τρίκαλα Κορινθίας: Οι τρεις παραμυθένιες συνοικίες για ένα αξέχαστο ταξίδι

Αυτό είναι το ψυχρότερο σημείο της Ελλάδας: Έχει σημειωθεί θερμοκρασία -35ºC

The post Το μέρος της Ελλάδας που θυμίζει Θιβέτ: Η Στούπα που βρίσκεται εκεί appeared first on Exploring Greece TV.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site