Το άγνωστο εκκλησάκι κοντά στην Αττική με θέα που προκαλεί δέος

Διαφήμιση

Από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, ο ταξιδιώτης δεν συναντά μόνο όμορφα τοπία και γνωστά αξιοθέατα αλλά και μικρές ή μεγάλες εκκλησίες, μοναστήρια και ναούς που προκαλούν συγκίνηση και δέος. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να βρίσκονται πολύ κοντά μας αλλά να μην το γνωρίζουμε και η εμπειρία που μπορούν να μας χαρίσουν είναι μοναδική. Χαρακτηριστικό των ναών της Ελλάδας είναι ότι μπορεί να τους βρεις από την άκρη του γκρεμού μέχρι και δίπλα στο κύμα. Ειδικά τα εξωκλήσια έχουν συνήθως μια ιδιαίτερη ιστορία να σου διηγηθούν. Επίσης, μπορεί να σου προσφέρουν μια θέα ξεχωριστή που ούτε καν την έχεις φανταστεί. Μια τέτοια περίπτωση είναι το άγνωστο εκκλησάκι κοντά στην Αττική το οποίο προσφέρει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα που έχεις δει. Ο λόγος για τον Άγιο Νικόλαο Ηραίου.

Διαφήμιση

Πώς είναι σήμερα η άγνωστη αρχαία ελληνική πόλη με τον βασιλιά που δεν έπρεπε να τον δει ο ήλιος;

Άγιος Νικόλαος Ηραίου: Το άγνωστο εκκλησάκι κοντά στην Αττική με θέα που προκαλεί δέος

Ο Άγιος Νικόλαος Ηραίου βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία στην Περαχώρα Κορινθίας. Εκτός από την κατάνυξη και την ηρεμία που σου προσφέρει, από εκεί έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μια μοναδική θέα σε ολόκληρο τον Κορινθιακό κόλπο. Μια θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα λόγω της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται. 

Είναι χτισμένο στην κορυφή μιας βραχώδους καλντέρας ακριβώς απέναντι από την Πόλη της Κορίνθου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι λένε καθ’ υπερβολήν πως σου προσφέρει ένα ηλιοβασίλεμα α λα Σαντορίνη. Όταν ανέβεις στο σημείο την ώρα του ηλιοβασιλέματος, θα σε μαγέψει. Ο Άγιος Νικόλαος Ηραίου μπορεί να χαρακτηριστεί ως το ομορφότερο εξωκλήσι κοντά στην Αττική και όχι άδικα. Αν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να το απολαύσετε και εσείς. Μέχρι τότε, απολαύστε τη θέα μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Stories στο Youtube…

Διαφήμιση

Μονοήμερη στο Ηραίο

ΗραίοΗ Κορινθία αποτελεί ιδανικό προορισμό για να οργανώσεις μια μονοήμερη εκδρομή και το Ηραίο από μόνο του είναι ένας πολύ καλός λόγος να το σκεφτείς τώρα την άνοιξη. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσεις την εκδρομή σου κάνοντας μια βόλτα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Εκεί θα γεμίσεις το μυαλό σου με όμορφες εικόνες. Και μπορεί να ονομάζεται λίμνη αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα. Η όλη περιοχή είναι πολύ όμορφη ενώ ξεχωρίζει επίσης και κάτι ακόμη εκεί. Κοντά σε αυτήν τη Λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου.

Διαφήμιση

Ταξίδι στην Ελλάδα

Χίος – Μεστά: Τα μυστικά ενός κάστρου μοναδικού στην Ελλάδα

Ταξίδι στην Καλαμάτα: Η χαρισματική μεγαλούπολη της Ελλάδας

Σαββατοκύριακο στη Τζιά: Γιατί να επιλέξεις το κοσμοπολίτικο νησί

The post Το άγνωστο εκκλησάκι κοντά στην Αττική με θέα που προκαλεί δέος appeared first on Exploring Greece TV.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site