Στο Instagram υπάρχουν γυναίκες δημιουργοί με τρομερά σέξι ταλέντο

Η καλή ερωτική τέχνη μπορεί να αφήσει ένα δυνατό αποτύπωμα που θα αλλάξει τα κοινωνικά στερεότυπα. Και μεγάλος αρωγός αυτής της προσπάθειας στάθηκε η πλατφόρμα του Instagram. Εκατοντάδες καλλιτέχνες με δεκάδες χιλιάδες followers έχουν εκθέσει σε τεράστιο κοινό τα έργα τους που προσεγγίζουν με νέα αισθητική τον έρωτα, την αγάπη και την οικειότητα. Πολλές φορές τολμούν να ανεβάσουν το έργο τους με κίνδυνο να διαγραφεί ο λογαριασμός τους από το Instagram παραβιάζοντας το όρους της κοινότητας που απαγορεύει φωτογραφικό υλικό γυναικείων θηλών.

Η ερωτική τέχνη -αν λάβουμε υπόψιν τα γλυπτά γυναικείων κόλπων σε σπήλαιο της Νότιας Γαλλίας που χρονολογούνται 37.000 χρόνια πίσω- υπάρχει από κτίσεως κόσμου γύρω μας. Οι Έλληνες ήμασταν εξαιρετικά προοδευτικοί όταν χρησιμοποιούσαμε ερωτική τέχνη για να διακοσμήσουμε τα πήλινα δοχεία της αρχαιότητας.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τη σεξουαλική επανάσταση και το κίνημα του φεμινισμού για τη δυνατότητα που δόθηκε σε πολλούς καλλιτέχνες σήμερα να εκφραστούν με ελευθερία.

Είναι σχεδόν ακατανόητο γιατί η ερωτική τέχνη στιγματίστηκε και λογοκρίθηκε. Το 1857 συνέβη η ποινικοποίηση της στη Μεγάλη Βρετανία με νόμο που την χαρακτήρισε πορνογραφική. Πριν από αυτή την απόφαση η χρήση του Κάμα Σούτρα ήταν για εκπαιδευτικούς λόγους. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τη σεξουαλική επανάσταση και το κίνημα του φεμινισμού για τη δυνατότητα που δόθηκε σε πολλούς καλλιτέχνες σήμερα να εκφραστούν με ελευθερία. 

Παρακάτω είναι μερικοί γυναικείοι ινσταγκραμικοί λογαριασμοί που κάνουν statement δημιουργώντας την ερωτική τέχνη του 2020 και προάγοντας το κίνημα του body positivity. 

Regards Coupables (@Regards_Coupables)

Από το Παρίσι με αγάπη. Καλλιτέχνιδα που μεγάλωσε διαβάζοντας τα ερωτικά κόμικ του Μανάρα και τις περιπέτειες της Paulette. Εξερευνά με τα σκίτσα της την συναισθηματική οικειότητα και την σεξουαλικότητα των εραστών. Φυσικά ο πρώτος της λογαριασμός στο Instagram διαγράφηκε λόγω παραβίασης των κανονισμών. Σταμάτης ένα ζωγραφίζει θηλές. Πιστεύει ότι ο αλγόριθμος πλέον άλλαξε και τα τελευταία της σκίτσα με ρώγες είναι ακόμη αναρτημένα. Έχει δημιουργήσει σελίδα στο Patreon.

Δειτε τις photo

Tina Maria Elena Bak (@tinamariaelena)

Η Δανέζα καλλιτέχνιδα λατρεύει τη φιληδονία σε κάθε τι γύρω της. Αν βλέπεις μια εικόνα και αρχίζεις με τη φαντασία σου να ταξιδεύεις τότε σε άγγιξαν τα έργα της. Αν θυμάσαι έναν πίνακά της και εβδομάδες μετά τότε η τέχνη της είναι δυνατή. Γιατί την καλή τέχνη δεν την ξεχνάς ποτέ. Πιστεύει ότι το Instagram είναι το visual portfolio της. Άνθρωποι από κάθε μεριά του πλανήτη αγοράζουν τη δουλειά της και πλέον ζει από την τέχνη της. Νιώθει πραγματικά ευλογημένη που το Instagram της έδωσε μια ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας καλλιτέχνης.

Δειτε τις photo

Coco (@dvrkshines)

Αυστριακή καλλιτέχνιδα που ζωγραφίζει μόνο με λευκή και μαύρη μπογιά γιατί δεν θέλει αχρείαστες πληροφορίες και προτιμά να εστιάζει το κοινό της στην κεντρική θεματολογία. Ξεκίνησε τον λογαριασμό της στο Instagram το Φλεβάρη του 2016 και πλέον έχει προσθέσει κι άλλα θέματα για να μην θεωρηθεί αποκλειστικά σκιτσογράφος της ερωτικής τέχνης. Δεν καταλαβαίνει γιατί το Instagram εφαρμόζει την πολιτική που κατεβάζει γυμνές φωτογραφίες. Θεωρεί γελοιότητα να εξαφανίζονται έργα τέχνης επειδή φαίνεται η γυναικεία θηλή.

Δειτε τις photo

Kristen Liu-Wong (@kliuwong)

Καλιφορνέζα που αγαπά την σεξουαλικότητα της ερωτικής τέχνης και θέλει να εξερευνήσει όλο το πεδίο. Απέκτησε Instagram την ίδια μέρα που αγόρασε iPhone to 2013. Ξεκίνησε από το Tumblr αλλά όταν έγινε εξαιρετικά δημοφιλής άρχισαν τα αρνητικά σχόλια για τη δουλειά της. Αυτολογοκρίνεται και σταμάτησε να ζωγραφίζει πέη. Την προσεγγίζουν εταιρείες για συνεργασίες και γκαλερί για να συμμετάσχει σε εκθέσεις.

Δειτε τις photo

Frida Castelli (@fridacastelli)

Μιλανέζα καλλιτέχνης που αγαπά την τέχνη του eromantic θέλει ο κάθε επισκέπτης του λογαριασμού της να μην σοκάρεται. Δεν της αρέσει η ηδονοβλεπτική θεώρηση της τέχνης αλλά πιστεύει ότι τα έργα της μιλούν για τη σεξουαλική οικειότητα ενός ζευγαριού. Δεν ποστάρει γυναικείες θηλές. Γελάει βέβαια με τον κόσμο που θεωρεί τόσο επικίνδυνη ένα ροζ μικρό κυκλάκι.

Δειτε τις photo

Noomi Roomi (@eroticwatercolor)

Ρωσίδα καλλιτέχνιδα που θέλει να μιλήσει για το συναινετικό σεξ μέσα από τα έργα της. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή αλλά δεν την περνάει. Επηρρεάζεται από τις ταινίες στο kink.com και από τη δουλειά του Lorenzo Mattotti. Ξεκίνησε να ποστάρει το Μάρτιο του 2017, ζητούσε από τους followers της να κοινοποιούν τη δουλειά της κι έτσι έγινε γρήγορα δημοφιλής.

Δειτε τις photo

Nikki Peck (@bonercandy69)

Καναδή καλλιτέχνιδα  που κάνει αφηρημένη τέχνη, αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο θέλησε να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά της και να γίνει περισσότερο προκλητική στην τέχνη της. Έχει πλέον αναγνωρίσιμο αφηγηματικό στιλ, καταπολεμά το μισογυνισμό και κλείνει το μάτι στα ταμπού. Πιστεύει ότι η ερωτική τέχνη είναι ένας τρόπος να μιλήσει ένας καλλιτέχνης για τη γυναικεία ενδυνάμωση. Τις έχουν διαγράψει το λογαριασμό της πολλές φορές και κάποια ποσταρίσματα της συνεχίζουν να διαγράφονται. Χολιγουντιανός σκηνοθέτης της ανέθεσε να ζωγραφίσει έναν πίνακα για εκείνον μέσω του Instagram.

Δειτε τις photo

Natalie Krim (@NatalieJHane)

Η καλλιτέχνιδα από το Λος Άντζελες μεγάλωσε σε μια καλλιτεχνική οικογένεια. Ο παππούς ήταν φωτογράφος μόδας και η μητέρα της σκιτσογράφος σε περιοδικά μόδας. Ξεκίνησε να ασχολείται με την ερωτική τέχνη θέλοντας να κατανοήσει το δικό της συναισθηματικό ταξίδι. Μέσω των σκίτσων της κατάλαβε το νόημα της αγάπης και πόσο την λαχταρούσε στη ζωή της. Δέχτηκε λεκτικές επιθέσεις για τα έργα της αλλά και ενθαρρυντικά σχόλια, πλέον θεωρεί ότι οι κοινωνικές αλλαγές των τελευταίων ετών ευνόησαν τη γυναικεία ενδυνάμωση και την αποδοχή της ερωτικής τέχνης που παράγεται από γυναίκες. Θέλει να εξερευνήσει την κοινοτυπία της γυναικείας εμπειρίας. Να βοηθήσει τις θηλυκότητες να καταλάβουν τους φόβους και τις επιθυμίες τους. Να βοηθήσει τις γυναίκες να εκφραστούν χωρίς να φοβούνται την κατακραυγή.

Δειτε τις photo

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site