Προσαρμόζοντας τα κλασικά album covers στα χρόνια του κορονοϊού

Ενώ το «Don’t Stand So Close To Me» των Police φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, ήταν η στιγμή ορισμένων άλλων κλασικών album να δεχτούν μία μετατροπή και να δώσουν το δικό τους στίγμα στην εποχή του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα οι ιδρυτές του creative agency «Six Feet Covers», Paco Conde και Beto Fernandez, αποφάσισαν να επαναδημιουργήσουν τα κλασικά albums covers των Beatles, Blondie, U2, The Clash, Queen, Fleetwood Mac και ακόμη περισσότερων, χρησιμοποιώντας την απαραίτητη απόσταση των 2 μέτρων. Όπως ακριβώς ορίζει ο ΠΟΥ αναφορικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση που βιώνει ο πλανήτης σήμερα.

Οι δύο καλλιτέχνες πραγματοποίησαν τις photoshop δημιουργίες τους την στιγμή που βρίσκονται σε καραντίνα στην Καλιφόρνια και έβλεπαν τόσους πολλούς ανθρώπους να βολτάρουν στον δρόμο χωρίς να έχουν γνώση του κινδύνου: «Θεωρούμε πως μέσω της pop κουλτούρας θα καταφέρουμε να δώσουμε στον κόσμο να κατανοήσει την σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης για όσο διαρκέσει ο εφιάλτης της πανδημίας. Αποφασίσαμε πως αυτά τα εμβληματικά album covers είναι ο καλύτερος και πιο απλός τρόπος ώστε να απεικονίσουμε την κατάσταση».

Δες τα παρακάτω GIFs όπου απεικονίζεται η διαφορά ανάμεσα στα αυθεντικά covers και την εναλλακτική εκδοχή τους.

«The Joshua Tree», U2 (1987)

«Blondie», Blondie (1976)

«Queen II», Queen (1974)

«Highway to Hell», AC/DC (1979)

«The Score», Fugees (1996)

«Abbey Road», The Beatles (1969)

«Anthology», Ramones (1999)

«Destroyer», Kiss (1976)

«Bookends», Simon & Garfunkel (1968)

«Rumours», Fleetwood Mac (1977)

«The Essential», RUN-D.M.C. (2012)

«Combat Rock», The Clash (1982)

«Surfer Girl», The Beach Boys (1963)

«Wild Planet», The B-52’S (1980)

«Actually», The Pet Shop Boys (1987)

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site