Ποιος ηθοποιός είναι στο μυστηριώδες κάδρο που εμφανίζεται σε ταινίες της Φίνος Φιλμς

Ποιος ηθοποιός είναι στο μυστηριώδες κάδρο που εμφανίζεται σε ταινίες της Φίνος Φιλμς

Πρόκειται για τον ηθοποιό Βελλισάριο Κοντογιάννη.

Την χρυσή εποχή του παλιού κινηματογράφου στις ταινίες της Φίνος Φιλμς κορυφαίος σκηνογράφος ήταν ο αείμνηστος Μάρκος Ζέρβας. ‘Οπως παρατηρούμεκατά καιρούς κάποια σκηνικά τα χρησιμοποιούσαν σε διάφορες ταινίες, προφανώς για λόγους οικονομίας ή ευκολίας.

Οι ταινίες στις οποίες εμφανίζεται το εν λόγω κάδρο είναι:

  1. Το 1959 στην ταινία ”Ο Θησαυρός του μακαρίτη” ως Χαράλαμπος σύζυγος της Βασιλειάδου. Σε αυτήν την πρώτη εμφάνιση του κάδρου εάν προσέξει κανείς θα δει ότι στο τέλος βγάζει το δεξί του χέρι και ρίχνει ρύζι για τους γάμους της Βασιλειάδου με τον Αυλωνίτη

2. Το 1961 εμφανίζεται στην ταινία ”Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός” ως διακοσμητικό κάδρο στο βάθος του καταστήματος με τα βούτυρα-έλαια-λίπη της οικογένειας.

3. Το 1962 εμφανίζεται πάλι στην ταινία ”Η Κυρία του Κυρίου” με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και την Γκέλυ Μαυροπούλου σαν Θείος Κωστής που άφησε κληρονομιά 100.000 δρχ. στην ανιψιά του.

καδρο βελισσαριος

 

4. Το 1965 εμφανίζεται πάλι στην ταινία ”Υπάρχει και φιλότιμο” στο γραφείο του βουλευτή Μαυρογιαλούρου ως πατέρας του Κωνσταντάρα.

5. Το 1972 εμφανίζεται και πάλι στην ταινία ”Ο Εχθρός του λαού” στο γραφείο του Δημάρχου-Εξαδέλφου του γιατρού( Νίκος Κούρκουλος).

6. Και τέλος στην ταινία ο ”Αστερισμός της παρθένου” 1973.

Δείτε ακόμη:

The post Ποιος ηθοποιός είναι στο μυστηριώδες κάδρο που εμφανίζεται σε ταινίες της Φίνος Φιλμς appeared first on KoitaMagazine.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site