Ο Jeff Bezos ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου

Την ίδια στιγμή που τα οικονομικά επιτελεία κυβερνήσεων, επιχειρηματίες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και εργαζόμενοι προσπαθούν να δουν το τι μέλλει γενέσθαι με την οικονομική βόμβα που ετοιμάζεται να σκάσει από την επιρροή του COVID-19, υπάρχει μία κάστα ανθρώπων που δείχνει να μην ανησυχεί και τόσο.

Όχι δεν πρόκειται για νομάδες από new age χίπις που ετοιμάζονται να πάρουν τα βουνά και τις σπηλιές, αλλά οι μεγιστάνες που γίνονται πλουσιότεροι κατά την διάρκεια της πανδημίας και έχουμε ήδη αναλύσει διεξοδικά το πως θα συμβεί αυτό.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Jeff Bezos. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη σύμφωνα με το Forbes (για 3η συνεχόμενη φορά) με συνολική περιουσία 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020. Μία περιουσία που από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 25 δις δολάρια, δηλαδή λίγο περισσότερο από το συνολικό ΑΕΠ της Ισλανδίας. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στη μελέτη που δημοσίευσε η Comparisun.

Συγκεκριμένα, μέχρι το 2026, αναμένεται η περιουσία του CEO της Amazon να αγγίξει το 1 τρις κάτι που θα τον καθιστά τον πρώτο άνθρωπο στον πλανήτη που το καταφέρνει. Παρότι έχασε περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια από το πρόσφατο διαζύγιο του, η καθαρή περιουσία του αυξήθηκε κατά 34% τα τελευταία πέντε χρόνια και στην αμέσως επόμενη 6ετία αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ. Σε περίπτωση που το πετύχει αυτό θα βρίσκεται σε ηλικία 62 ετών, με τον Mark Zuckerberg να υπολογίζεται πως θα γίνει ο νεότερος τρισεκατομμυριούχος της ιστορίας όταν γίνει 51 ετών. Απλά θα πρέπει να περιμένει ακόμη 15 χρόνια.

Η μελέτη για την ανοδική πορεία του Bezos στο 1 τρις έχει προκαλέσει τεράστια οργή στα social media, με τους χρήστες στο Twitter να μην κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για τον καπιταλισμό. Ίσως αυτό το ξέσπασμα έχει να κάνει και με τις καταγγελίες που έχει δεχτεί ο Jeff Bezos αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της Amazon.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site