Ο Ντέμης ήταν ο τελευταίος αληθινός ροκ σταρ των ελληνικών γηπέδων

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για τον μεγαλύτερο Έλληνα επιθετικό της γενιάς του. Ο «Ντέμης ο Τρομερός» αποτέλεσε σημαία της ΑΕΚ και «κακός δαίμονας» για όποιον αμυντικό τον έβρισκε μπροστά του. Η αλήθεια είναι πως ο αγαπημένος «Ντεμίνιο» της κιτρινόμαυρης εξέδρας δεν μπορεί να ζήσει μακριά από το ποδόσφαιρο. Είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως πρόεδρος, πάντα είχε τον τρόπο να κάνει την λέξη «επιτυχία» συνώνυμο του εαυτού του. Με αφορμή τα σημερινά γενέθλιά του, θυμόμαστε την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Ντέμης στο ελληνικό Playboy τον Ιούνιο του 1996 και μεταξύ άλλων μίλησε για το ποδόσφαιρο, τις γυναίκες αλλά και την σημασία του σεξ στην ζωή του.

1) Πρωταθλητής γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Το ποδόσφαιρο είναι θέμα ικανοτήτων. Το ταλέντο γεννιέται μαζί σου και εσύ γεννιέσαι για να υπηρετήσεις αυτό το σπορ. Τώρα, από κει και πέρα, πρέπει να δουλέψεις πολύ για να τα καταφέρεις -μην ξεχνάς ότι και άλλοι έχουν ταλέντο και το δουλεύουν-. Πρέπει, λοιπόν, να δουλέψεις περισσότερο απ’ αυτούς για να τους ξεπεράσεις. Το μυστικό είναι η θέληση, το πόσο πολύ θέλεις να τα καταφέρεις. Όσο περισσότερο το θέλεις, τόσο πιο πολύ δουλεύεις και φυσικά τόσο πιο ψηλά φτάνεις. Μακάρι να μπορούσα με τον Απόλλωνα να κερδίσω ένα πρωτάθλημα αλλά κάτι τέτοιο είναι από υπερβολικά δύσκολο έως αδύνατο, τουλάχιστον όπως είναι τα πράγματα σήμερα.

Μια γυναίκα μόνο όμορφη την βαριέσαι γρήγορα. Στο κάτω κάτω δεν μπορείς να περάσεις όλη τη ζωή σου σ’ ένα κρεβάτι

2) Τι ψάχνεις από ένα φίλο σου;

Ζητάω εμπιστοσύνη. Να ξέρω ότι δεν θα με προδώσει, ότι θα είναι δίπλα μου και στις δύσκολες στιγμές. Εκεί καταλαβαίνεις τον άλλο, τότε ξέρεις ότι είναι φίλος σου: Όταν καταλαβαίνεις ότι δεν βρίσκεται μαζί σου μόνο γιατί είσαι κάποιος ή για άλλους λόγους.

3) Τι σε τραβάει σε μία γυναίκα;

Είναι η προσωπικότητα που διαθέτει. Μου αρέσουν οι έξυπνες γυναίκες με στυλ, ενώ η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι που προσέχω μετά. Θέλω να επικοινωνώ, να υπάρχουν ενδιαφέροντα που να μοιραζόμαστε. Σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι σημαντικό. Το καλύτερο είναι να είναι και όμορφη και με προσωπικότητα. Μια γυναίκα μόνο όμορφη την βαριέσαι γρήγορα. Στο κάτω κάτω δεν μπορείς να περάσεις όλη τη ζωή σου σ’ ένα κρεβάτι, θες να πεις και μια κουβέντα, να επικοινωνήσεις. Κάτι άλλο που με ενοχλεί -και όχι μόνο στις γυναίκες- είναι οι κολακείες. Δεν μπορώ τους κόλακες.

4) Τι σημαίνει για σένα η Εθνική;

Είναι τα πάντα για μένα. Νιώθω πολύ τυχερός που φοράω τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Είναι κάτι που μόνο όταν το ζήσεις μπορείς να το καταλάβεις. Πολύ δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Αυτό φαίνεται και από τα άλλα παιδιά. Ξέρεις, εκεί δεν υπάρχουν συλλογικές διαφορές. Τα αφήνουμε όλα πίσω. Μπορεί την Κυριακή να παλεύουμε σαν αντίπαλοι στο γήπεδο, αλλά μόλις πάμε στο ξενοδοχείο για τις υποχρεώσεις της εθνικής γινόμαστε μια μεγάλη, καλή παρέα.

5) Ένας πολιτικός που θαυμάζεις;

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

6) Ποιο είναι το πρότυπό σου;

Δεν έχω πρότυπα. Πάντως αν θα έβαζα κάποιον να παίξει αυτό το ρόλο, σίγουρα αυτός θα ήταν ο Νίκος Γκάλης. Για μένα είναι ο κορυφαίος αθλητής που πέρασε ποτέ από την Ευρώπη. Στενοχωρήθηκα από τον τρόπο που σταμάτησε. Σ’ έναν αθλητή αυτού του μεγέθους άξιζε ένα καλύτερο τέλος. Τελικά η Ελλάδα ακόμα σκοτώνει τα παιδιά της.

Λένε ότι οι σοβαροί άνθρωποι πάσχουν από κάποια ασθένεια. Δεν ξέρω αν είναι αρρώστια, αλλά σίγουρα είναι ελάττωμα. Πιστεύω ότι το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις την ζωή.

7) Τι σ’ ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα;

Αφάνταστα η καταστροφή του περιβάλλοντος. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άνθρωποι είναι αυτοί που δεν σκέφτονται ούτε τα παιδιά τους, που αύριο θα ζήσουν σε ένα κόσμο πραγματικό εφιάλτη. Αν είχα μπροστά μου αυτόν τον Σιράκ -τον Γάλλο με τα πυρηνικά, ξέρεις- δεν ξέρω κι εγώ τι θα του έκανα. Ελπίζω να μην τον ψηφίσουν πάλι οι Γάλλοι. Αν είχα χρήματα, σίγουρα θα ενίσχυα οικονομικά την Greenpeace. Πιστεύω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και κυρίως ξυπνάει συνειδήσεις.

8) Λατρεύεις το χρήμα;

Είμαι πολύ σπάταλος, δεν υπολογίζω το χρήμα. Το χρειάζομαι για να περνάω καλά, αλλά δεν πιστεύω αυτά που λένε ότι μπορείς να αποκτήσεις τα πάντα, ότι το χρήμα είναι το παν, είναι θεός και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Ούτε αγάπη ούτε ευτυχία μπορείς να αγοράσεις. Είναι απλά ένα μέσο.

9) Ποιο είναι το σοβαρότερο πράγμα στον κόσμο;

Το χιούμορ. Λένε ότι οι σοβαροί άνθρωποι πάσχουν από κάποια ασθένεια. Δεν ξέρω αν είναι αρρώστια, αλλά σίγουρα είναι ελάττωμα. Πιστεύω ότι το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις την ζωή.

10) Ο ρόλος του σεξ στον αθλητισμό;

Γίνεται μεγάλος λόγος. Πότε πρέπει να γίνεται, πότε όχι. Πιστεύω ότι δεν πειράζει καθόλου, ακόμα κι αν γίνεται λίγο πριν το παιχνίδι. Μιλάω από προσωπική εμπειρία: Εμένα δε με επηρεάζει. Υπάρχουν παίκτες που έχουν πολύ καιρό να κάνουν έρωτα και σέρνονται στο γήπεδο. Κάθε αθλητής έχει διαφορετική ερωτική συμπεριφορά, σίγουρα δεν μπορείς να τους βάλεις όλους σε ένα καζάνι.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site