Ο ελληνικός Φονιάς και η ταινία που γυρίστηκε εκεί

Όσο εξερευνείς την Ελλάδα, τόσο θα ανακαλύπτεις άγνωστες πλευρές και γωνιές της. Μέρη που μπορεί να είναι πολύ κοντά σου αλλά να μην τα έχεις ακούσει ποτέ ή να σου είναι άγνωστη η ιστορία τους και όσα έχουν συμβεί εκεί. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως συμβαίνει και το με το νησί Φονιάς. Ένα νησί άγνωστο σε πολλούς με ακόμη πιο άγνωστη ιστορία. Μάλιστα εκεί έχει γυριστεί και μία ταινία. Οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Το νησί Φονιάς βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εύβοια και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η τεχνητή λίμνη που μοιάζει με λαβύρινθο… στη φύση

Ο ελληνικός Φονιάς και η ταινία που γυρίστηκε εκεί

Ο Φονιάς είναι ένα νησάκι το οποίο σίγουρα έχουν παρατηρήσει όσοι έχουν ταξιδέψει με το ferry boat από την Αγία Μαρίνα στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Και μπορεί να το έχεις δει και εσύ αλλά να μην γνωρίζει πολλά στοιχεία γι’ αυτό. Αυτή, λοιπόν, η μικρή νησίδα με τη χαμηλή βλάστηση έχει για κατοίκους μόνο ζώα και κυρίως ερπετά και πουλιά. Γιατί ονομάζεται όμως έτσι μιας και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο όνομα; Αυτό το ξεχωριστό αλλά και ανατριχιαστικό όνομα οφείλεται στο σημείο του Νοτίου Ευβοϊκού στο οποίο βρίσκεται. Κι αυτό γιατί ανέκαθεν παρουσίαζε μεγάλο κίνδυνο για τα πλοία και τους ναυτικούς που περνούσαν από εκεί.

Εκτός από το παράξενο όνομα και την επικινδυνότητά του, υπάρχει και μια άλλη πληροφορία, γι’ αυτό το νησί που δεν γνωρίζουν πολλοί. Ότι εκεί γυρίστηκε η διάσημη ελληνική ταινία «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο». Ναι, μπορεί στο σενάριο να αναφέρεται ότι πρόκειται για μια ιστορία που συμβαίνει στη βραχονησίδα Πίττα Καλύμνου στα Δωδεκάνησα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά σου απ’ ό,τι νόμιζες.

Πάρε μια γεύση μέσα από το βίντεο του καναλιού haanity στο Youtube…

Οι άγνωστες μικρές νησίδες της Ελλάδας

ΣφακτηρίαΟ Φονιάς δεν είναι το μοναδικό άγνωστο σε πολλούς νησί της Ελλάδας. Υπάρχουν κι άλλες νησίδες με εξίσου ενδιαφέρουσες ιστορίες. Όπως για παράδειγμα το Τσιχλί Μπαμπά, το άγνωστο νησί της Ελλάδας με την ενδιαφέρουσα ιστορία. Αλλά και το άγνωστο ελληνικό νησί με το σχήμα σπαθιού και τα παράξενα αρχικά. Το έχεις ακούσει ποτέ; Για το καλοκαίρι, τώρα, σου προτείνουμε όταν έρθει η ώρα να προσεγγίσεις με σκάφος τη Σφακτηρία, το μικρό ελληνικό νησί με τις εκπληκτικές παραλίες που θα σε μαγέψει.

Το νησί Φονιάς είναι μόνο ένα από τα αναρίθμητα διαμάντια και παράξενα της Ελλάδας. Σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να τα εξερευνήσεις…

Ταξίδια στην Ελλάδα

Πύργος της Απολλωνίας: Το αξιοθέατο της Μακεδονίας με την συγκλονιστική θέα

Βώλακας: Το χωριό με τους γρανιτένιους ογκόλιθους και οι θρύλοι του

Τα δάση της Ελλάδας που μοιάζουν να ξεπήδησαν από σελίδες παραμυθιού

The post Ο ελληνικός Φονιάς και η ταινία που γυρίστηκε εκεί appeared first on Exploring Greece TV.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site