Ο Δημοσθένης ζητά συγγνώμη από τον Κίμωνα και η Ασπασία παραξενεύεται

Ο Δημοσθένης ζητά συγγνώμη από τον Κίμωνα και η Ασπασία παραξενεύεται

Σύμφωνα με το daddy-cool.gr ο Δημοσθένης και η Ασπασία κοιτάνε σοκαρισμένοι τον γιατρό να τους λέει πως η κατάσταση του Κίμωνα είναι μη αναστρέψιμη.

Ο γιός τους είναι εγκεφαλικά νεκρός: «Θα προσπαθήσω να σας τα πω ξανά, όσο πιο απλά μπορώ.. ακόμα και στο πιο βαθύ κώμα ο εγκέφαλος έχει μια στοιχειώδη δραστηριότητα που μας δίνει κάποιες ελπίδες..Είναι πέρα από το κώμα.. ο εγκέφαλος του έχει μηδενική δραστηριότητα. Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Όλες του οι ζωτικές λειτουργίες υποστηρίζονται μηχανικά. Ουσιαστικά ζει επειδή δουλεύουν τα μηχανήματα που υποκαθιστούν τους πνεύμονες, την καρδιά και τους νεφρούς!»

«Απλώς θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας, ότι ο γιος σας, έτσι όπως εννοούμε όλοι μας την ύπαρξη.. δεν υπάρχει πια!» Ο Δημοσθένης και η Ασπασία ανακοινώνουν τι τους είπε ο γιατρός. Κάποια στιγμή η Ασπασία ξεσπάει στον Δημοσθένη και η Δήμητρα την ακούει από μακριά:

«Που το βρήκε το όπλο το παιδί μου; Ποιος του το πήρε; Εσύ; Γιατί; Μη μου λες να ηρεμήσω! Απάντησε μου! Ποιος του όπλισε το χέρι; Ήξερες ότι κουβαλάει πιστόλι;»

Ο Δημοσθένης ζητάει συγνώμη από τον Κίμωνα και η Ασπασία τον ακούει και παραξενεύεται. Η Ειρήνη κατηγορεί τον πατέρα της για ότι έγινε: «Ξέρεις ότι έχω δίκιο! Δεν ήθελες την κοπέλα του, ποιος ξέρει με τι τον απείλησες και νάτα!»

Η Δήμητρα, πάντα πιο πέρα, ακούει ό,τι γίνεται… Κάποια στιγμή, η Ασπασία πάει και την αγκαλιάζει: «Σ’ ερωτεύτηκε πολύ, άκουσα ότι ήθελε να σε παντρευτεί», και η Δήμητρα, κλαίγοντας, της δείχνει το δαχτυλίδι.

Ο Λυκούργος από την άλλη προσπαθεί να πείσει τον Δημοσθένη να πάρει την δύσκολη απόφαση: «Δεν θα σου πω για ζωή μετά τον θάνατο.. δεν ξέρω αν και τι υπάρχει.. κανείς δεν ξέρει…όμως ξέρω ότι το αγόρι σου έχει δικαίωμα να «ξεκουραστεί»! Και μακάρι στο «μετά», να τον περιμένει κάτι καλύτερο.

Μην το παιδεύεις το παιδί σου… δώσε εντολή, όσο σκληρό κι αν είναι… Νομίζω πως οι γιατροί τυπικά ρωτάνε και δίνουν χρόνο στην οικογένεια για να αποχαιρετήσει το δικό της άνθρωπο… Το μοιραίο θα συμβεί ούτως η άλλως… επί της ουσίας έχει ήδη συμβεί..»

Την επόμενη ημέρα τα αποτελέσματα της βαλλιστικής δείχνουν πως το όπλο είναι καθαρό, δεν έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά ως τώρα. Από την άλλη δεν είναι καταχωρημένο πουθενά, άρα είναι αγορασμένο παράνομα.

«Πρέπει να πούμε δυο λόγια με τον Δημοσθένη, όταν θα είναι σε θέση να του πάρουμε κατάθεση! Αλλά αν ήταν του Κίμωνα, έστω και παράνομα αποκτημένο, τι το ήθελε; Μήπως τον απειλούσε κανείς και το ήθελε για ασφάλεια;»

Στο νοσοκομείο ο γιατρός ζητάει από τον Δημοσθένη και την Ασπασία να σκεφτούν το ενδεχόμενο να γίνει δότης οργάνων.

Ο Λυκούργος προσπαθεί ξανά να πείσει τους γονείς του Κίμωνα να δωρίσουν τα όργανα και τελικά η Ασπασία παίρνει τη μεγάλη απόφαση: «Θα το κάνουμε! Αυτή τη φορά εγώ θ’ αποφασίσω για τον γιο μου! Θα το κάνουμε!»

Η Ασπασία, ο Δημοσθένης, η Ειρήνη και η Δήμητρα στο δωμάτιο του νοσοκομείου χαιρετάνε τον Κίμωνα και ραγίζουν καρδιές.

Η Γη της Ελιάς: Ανάπηρος ο Φίλιππος μετά από τροχαίο

Διαβάστε ακόμα:

Περισσότερα σχετικά άρθρα:

The post Ο Δημοσθένης ζητά συγγνώμη από τον Κίμωνα και η Ασπασία παραξενεύεται appeared first on KoitaMagazine.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site