Μαριάννα Πολυχρονίδη: «Οι κακοί χαρακτήρες είναι πιο ενδιαφέροντες για εμάς τους ηθοποιούς»

Μαριάννα Πολυχρονίδη: Μιλά στο youfly.com για τον ρόλο της στον «Έρωτα Φυγά»

H Μαριάννα Πολυχρονίδη, η ηθοποιός που υποδύεται την σκληρή «Γεωργία» στον «Έρωτα Φυγά», μιλά στο youfly.com για τον ρόλο της στην ερωτική δραματική σειρά του OPEN και όχι μόνο.

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη μας μιλά για τον «Έρωτα Φυγά»

Φέτος, σας συναντάμε στη σειρά «Έρωτας φυγάς» του Open.Μια σειρά εποχής που θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ‘ 50. Πείτε μας λίγα λόγια για τη σειρά αλλά και για την ηρωίδα που υποδύεστε;

Η ιστορία της σειράς ξεκινάει από την Αθήνα όπου βλέπουμε δύο νέους ανθρώπους, τον Μάρκο και την Αλεξάνδρα, πολύ ερωτευμένους. Για να μπούμε καλά στο κλίμα και να καταλάβουμε την ψυχοσύνθεση των ηρώων, πρέπει να σκεφτούμε ότι διανύουμε μια μετά κατοχική και μετεμφυλιακή περίοδο. Η ζωή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και οι άνθρωποι είναι πολύ πιεσμένοι. Τα δύο νέα αυτά παιδιά κάνουνε όνειρα για να παντρευτούν. Ο Μάρκος είναι μηχανικός αυτοκινήτων και η Αλεξάνδρα είναι μοδίστρα. Όμως η μοίρα τους παίζει άσχημο παιχνίδι.

Ο Μάρκος κάνει ένα φόνο για να σώσει την καλή του. Για να ξεφύγουν από την αστυνομία φεύγουν από την Αθήνα και πάνε στη Μεσσηνία όπου και ψάχνουν να δουν που θα μείνουν. Κάποια χρήματα που έχουν τους τα κλέβουν και βρίσκονται με άδειες τσέπες σε ένα κτήμα ενός μεγαλογαιοκτήμονα που υποδύεται ο Αντώνης Καρυστινός. Εγώ υποδύομαι τη Γεωργία η οποία είναι γυναίκα του επιστάτη του κτήματος, του Στρατή που υποδύεται ο Γεράσιμος Γεννατάς. Είμαστε δυο άνθρωποι φτωχοί.

Η ηρωίδα μου είναι μια κοπέλα που έχει παλέψει πολύ στη ζωή της. Έφυγε από το χωριό της ξυπόλητη και νηστική. Κατάφερε να βρει δουλειά σε αυτό το κτήμα στο οποίο εργάζεται πλέον αρκετά χρόνια. Εκτός του ότι έχει παντρευτεί τον επιστάτη που κι εκείνος έχει αγωνιστεί για να είναι στη θέση αυτή είναι υπεύθυνη για όλη τη φροντίδα του αρχοντικού. Όταν λοιπόν βλέπουμε να εμφανίζονται στο κτήμα ο Μάρκος με την Αλεξάνδρα που είναι δύο άνθρωποι πιο εκλεπτυσμένοι και πιο ψημένοι στη ζωή, αρχίζουμε να ανησυχούμε.

Βλέποντας μάλιστα τους αφέντες μας να δείχνουν την εκτίμηση τους στους δύο νέους δίνοντας τους μάλιστα και θέσεις μέσα στο αρχοντικό η Γεωργία δηλαδή εγώ και ο Στρατής ο άνδρας μου κάνουμε τα πάντα προκειμένου να τους εξοντώσουμε. Στην αρχή έλεγα πάλι θα κάνω την κακιά αλλά μετά σκέφτηκα ότι το κίνητρο της γυναίκας αυτής που υποδύομαι είναι πολύ σοβαρό. Αν χάσει τη θέση της στο αρχοντικό δεν θα έχει να φάει.

«Οι κακοί χαρακτήρες είναι πιο ενδιαφέροντες για εμάς τους ηθοποιούς»

Κυνηγάτε τους ρόλους με κακό χαρακτήρα;

Με εξαίρεση το ρόλο της Νταίζης στα «Μυστικά της Εδέμ» δεν έχω κάνει άλλο κακό χαρακτήρα. Σε ότι αφορά τη Γεωργία θα δούμε στη συνέχεια ότι είναι ένα πλάσμα πολύπλευρο. Οι «κακοί» ας πούμε εντός εισαγωγικών γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχουν κακοί χωρίς δικαιολογία χαρακτήρες, είναι πιο ενδιαφέροντες για εμάς τους ηθοποιούς. Αυτό είναι αλήθεια.

Αν ένας χαρακτήρας είναι πολύ flat υποκριτικά έ κάπου βαριέσαι. Στο θέατρο όπου υποδύθηκα μια πάρα πολύ καλή ηρωίδα δυσκολεύτηκα πολύ. Θέλω  να πω ότι κάθε χαρακτήρα πρέπει να τον ανακαλύψεις, πρέπει να βρεις τα κλειδιά του ώστε να δικαιολογήσεις τις πράξεις του για να μπορέσεις να τον αποδώσεις.

Ποια κοινά χαρακτηριστικά «βλέπετε» σε εσάς και την ηρωίδα;

Το μεγάλο μας κοινό χαρακτηριστικό είναι η δικαιοσύνη. Η Γεωργία είναι πάρα πολύ δίκαιη. Μπορεί αυτά που λέει να τα εκφράζει με λίγο άκομψο τρόπο – γιατί εκεί που μεγάλωσε δεν έμαθε τρόπους – αλλά είναι βαθιά δίκαιη.

Με τον σκηνοθέτη της σειράς τον Βασίλη Τσελεμέγκο έχετε ξανασυνεργαστεί;

Ναι έχουμε ξανά συνεργαστεί στο «Πρίγκηπα της φωτιάς» και ο Βασίλης είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ. Είναι ένας βαθιά ευαίσθητος άνθρωπος και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις σκηνοθεσίες του. Πριν το γνωρίσω τον θαύμαζα πολύ ως σκηνοθέτη γιατί μου άρεζε πολύ η ματιά του.

Ο Βασίλης ακόμη και σε καθημερινή σειρά έχει μια κινηματογραφική ματιά πάντοτε. Αγαπάει πολύ τους ηθοποιούς και είναι πολύ ωραίος στη καθοδήγηση. Όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο τον ρώτησα: “Βασίλη αλήθεια τώρα πως με σκέφτηκες σ’ αυτό το ρόλο;” Γιατί είναι ένας ρόλος για τον οποίο τσαλακώνομαι πολύ.

Μαριάννα Πολυχρονίδη: Μιλά στο youfly.com για τον ρόλο της στον «Έρωτα Φυγά»

«Τα γυρίσματα μας κρατούν περί τις 10 ώρες κάθε μέρα»

Αλήθεια, πόσο εξαντλητικό μπορεί να γίνει ένα τηλεοπτικό γύρισμα για έναν ηθοποιό;

Κοιτάξτε τα γυρίσματα μας κρατούν περί τις 10 ώρες κάθε μέρα και αν ο ρόλος είναι μεγάλος μπορεί τα γυρίσματα να διαρκούν ακόμη περισσότερο. Εγώ από τον Ιούλιο που ξεκινήσαμε έχω κάνει 2 με 3 ρεπό. Επίσης χρειάζεται πολύ διάβασμα. Κάποιες φορές πιέζεσαι πολύ. Ειδικά όταν έχουμε και θεατρικές υποχρεώσεις η ζωή μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολη γιατί αντικειμενικά δεν βγαίνει ο χρόνος. Δεν προλαβαίνεις καλά-καλά να διαβάσεις για την επόμενη μέρα.

Ποιος είναι ο ρόλος που θα θέλατε πάρα πολύ να υποδυθείτε αλλά δεν το καταφέρατε ακόμα;

Δεν έχω ρόλους που ονειρεύομαι να σας πω την αλήθεια. Δηλαδή έχει τύχει να μου γίνει πρόταση στο παρελθόν για ένα ρόλο που λάτρευα και είπα όχι γιατί δεν με κάλυπταν οι υπόλοιπες συνθήκες. Δηλαδή η παραγωγή, ο υπόλοιπος θίασος, ο τρόπος που θα ανέβαινε η παράσταση οπότε είπα όχι στο ρόλο γιατί ένας ρόλος από μόνος του δεν είναι κάτι. Το θέμα είναι όλη η συνθήκη.

Μια παράσταση ή μια τηλεοπτική σειρά, ή μια ταινία είναι ένα σύνολο πραγμάτων που θα βάλει το θεατή σε ένα κλίμα, σε μια ατμόσφαιρα, θα τον συμπαρασύρει να πει μια ιστορία. Την ιστορία δεν μπορεί να στη πει ένας άνθρωπος μόνος του. Πρέπει να είναι πολλοί μαζί συντονισμένοι με έναν ειδικό τρόπο για να καταφέρουν να σε συνεπάρουν και να σου πούνε την ιστορία οπότε με ενδιαφέρουν περισσότερο οι συνεργασίες και η συνθήκη παρά οι ρόλοι. Στους ρόλους εμείς δίνουμε ζωή στο κάτω κάτω.

Είναι εύκολο να συνεργάζεστε κάθε φορά με ανθρώπους που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε;

Αυτό είναι κάτι που το συνηθίζει κανείς στη δική μας δουλειά. Το μαθαίνει εξαρχής και εγώ θεωρώ τη δουλειά του ηθοποιού μια δουλειά που κανονικά πρέπει να σε κάνει να χάσεις κάθε ίχνος κακού εγωισμού. Δηλαδή το να προσπαθεί ό ένας να επιβληθεί στον άλλο ας πούμε δεν έχει κανένα νόημα. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι ήπιοι, να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να μας ενδιαφέρει ένα πράγμα. Το καλό αποτέλεσμα.

«Μέσα από τα λάθη μαθαίνει κανείς νομίζω»

Υπάρχει κάτι που να σας τρομάζει σχετικά με το επάγγελμά σας;

Αυτό που είναι τρομακτικό στο επάγγελμα μας και παράλληλα και γοητευτικό είναι το γεγονός ότι κάθε πέντε έξι μήνες αλλάζεις περιβάλλον, αλλάζεις δουλειά και συνεργάτες, αλλάζεις τόπο, σκέψεις και γλώσσα. Είναι πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό και παράλληλα πολύ τρομακτικό.

Αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω, ποιο λάθος θα επαναλαμβάνατε;

Όλα (γέλια). Μέσα από τα λάθη μαθαίνει κανείς νομίζω και κάθε πράγμα το έχεις κάνεις τη συγκεκριμένη στιγμή για κάποιο λόγο. Γιατί εκείνη τη στιγμή αυτό θεωρείς καλό για σένα. Εκείνη τη στιγμή αυτό θεωρείς ότι πρέπει να πάρεις και να δώσεις. Οπότε θεωρείς ότι κάνεις το σωστό. Δεν νομίζεις ότι κάνεις λάθος. Υπάρχουν βέβαια και στιγμούλες που ξέρεις μια φωνούλα από μέσα σου σου λέει ότι πάς να κάνεις λάθος αλλά θέλεις να το κάνεις, να δεις πως θα είναι.

Τελικά… ηθοποιός σημαίνει;

Όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω πόσο μεγάλη είναι η έννοια της αγάπης και της αποδοχής μέσα στη δουλειά που κάνω. Εννοώ της αγάπης και της αποδοχής για τους άλλους ανθρώπους, για τους συναδέλφους, για τους ανθρώπους γύρω μου, που πρέπει κάθε φορά να μελετήσω κάποιους ανθρώπους προκειμένου να παίξω καλά ένα ρόλο και αυτό σε φέρνει τελικά πιο κοντά στο εμείς. Σε φέρνει πιο κοντά στη κοινωνία.

Τι άλλα σχέδια κάνετε για τη συνέχεια;

Θα αντικαταστήσω τη Χριστίνα Μαξούρη στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Μινόρε» υποδυόμενη μια παλιά ρεμπέτισσα του Πειραιά. Θα δώσουμε κάποιες παραστάσεις μέσα στον Οκτώβριο στη Κύπρο και εν συνεχεία θα ανέβουμε στη Θεσσαλονίκη όπου Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή θα είμαστε στο Θέατρο Αριστοτέλειο.

Υπάρχουν επίσης και κάποια σχέδια μουσικά. Ετοιμάζω ένα τραγούδι σε στίχους και μουσική του Κώστα Λειβαδά και παράλληλα κάνω διάφορες σκέψεις για live εμφανίσεις μέσα στο χειμώνα στις οποίες θα δώσω και ένα τόνο θεατρικό.

Μαριάννα Πολυχρονίδη: Μιλά στο youfly.com για τον ρόλο της στον «Έρωτα Φυγά»

Ήταν η υπέροχη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, με αφορμή την συμμετοχή της στην δραματική σειρά, «Έρωτας Φυγάς» του OPEN, στο youfly.com. Απολαύστε την! 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Μαριάννα Πολυχρονίδη: «Οι κακοί χαρακτήρες είναι πιο ενδιαφέροντες για εμάς τους ηθοποιούς» appeared first on Youfly.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site