Καντίροφ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος – Οι Τσετσένοι δεν σχετίζονται με την επίθεση

https://cdn1.img.sputniknews.gr/images/07e4/0a/11/8577262.jpg

Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, καταδίκασε την σοκαριστική επίθεση με τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή σε προάστιο κοντά στο Παρίσι ενώ, παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Στο μήνυμά του, ο κ. Καντίροφ, ταυτόχρονα καταδίκασε οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης τρομοκρατίας, προτρέποντας ταυτόχρονα τους Γάλλους ανακριτές να μην αναζητήσουν «τσετσενικό ίχνος» στην επίθεση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δράστης είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Γαλλία και πιθανότατα ριζοσπαστικοποιήθηκε εκεί.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία προσπάθησε να μετατοπίσει την ευθύνη για όλα τα προβλήματά τους στους Τσετσένους. Να είστε βέβαιοι ότι οι Τσετσένοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», υπογράμμισε ο Καντίροφ, συμπληρώνοντας πως ένας εγκληματίας δεν έχει εθνικότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρντ, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος γεννήθηκε στη Μόσχα το 2002, ήταν τσετσενικής καταγωγής και ήταν πρόσφυγας στη Γαλλία.

«Ο άνδρας ονόματι Abdulak Abuezidovich A. γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 2002 στη Μόσχα» επεσήμανε ο κ. Ρικάρντ.

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Παρινόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο Παρίσι, υπογράμμισε πως: «αυτό το άτομο έχει ζήσει επίσημα στη Γαλλία τα τελευταία 12 χρόνια… Δεν είναι τόσο σημαντικός ο τόπος γέννησης, αλλά το πού ριζοσπαστικοποιήθηκε και πήρε το μονοπάτι της τρομοκρατίας, έναν δρόμο που η Ρωσία πάντα καταδίκαζε συνεπώς και σε όλους τις εκφάνσεις του».

Μάλιστα, ο Ρώσος αξιωματούχος, είπε ότι ο ύποπτος ζούσε στη Γαλλία με την οικογένειά του νόμιμα, καθώς όλοι τους ήταν αιτούντες άσυλο.

«Το 2008, ήρθαν στη Γαλλία με την οικογένειά τους … και υπέβαλαν αίτηση για άσυλο, ως πρόσφυγες. Έζησαν στη Γαλλία βάσει της άδειας παραμονής μακράς διαρκείας», διευκρίνισε ο κ. Παρινόφ, προσθέτοντας ότι αυτά τα στοιχεία παρασχέθηκαν από τη γαλλική πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δράστης της επίθεσης που σόκαρε την Πόλη του Φωτός, έλαβε άδεια διαμονής όταν έγινε 18 χρονών.

Τέλος, ένας από τους ανθρώπους που συνελήφθησαν σε σχέση την φρικτή επίθεση, έχει μια αδερφή, η οποία ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε πλησιάσει μαθητές κοντά στο σχολείο όπου συνέβη αργότερα η επίθεση και τους ζήτησε να του δείξουν τον άτυχο καθηγητή.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site