Η άγνωστη σπηλιά του Δράκου που τη μαγευτική θέα και τη δύσκολη πρόσβαση

Υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα τα οποία όχι μόνο δεν έχουμε επισκεφθεί αλλά ενδεχομένως δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξη τους. Κάποια από αυτά είναι ούτως ή άλλως δυσπρόσιτα αλλά παρουσιάζουν ενδιαφέρον και αξίζει να τα γνωρίσουμε ακόμη και μέσα από εικόνες. Ένα από αυτά είναι και η άγνωστη στους περισσότερους σπηλιά του Δράκου. Μια σπηλιά που βρίσκεται στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Χίο σε ένα πολύ απόκρημνο και δυσπρόσιτο μέρος. Φυσικά έχει τη δική του ιστορία αλλά και μια μοναδική θέα που ανταμείβει όσους καταφέρνουν να φτάσουν εκεί. Ο Δρακοντόσπηλος είναι ένα ξεχωριστό δημιούργημα της φύσης.

Οι μεγάλες πλατείες της Αθήνας και από πού πήραν το όνομά τους

Δρακοντόσπηλος: Η άγνωστη σπηλιά του Δράκου που τη μαγευτική θέα και τη δύσκολη πρόσβαση

Ο Δρακοντόσπηλος βρίσκεται σε υψόμετρο 700 περίπου μέτρων, πάνω από το χωριό Καρυές της Χίου. Είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό και οριζόντιο σπήλαιο το οποίο έχει ένα μικρό φυσικό άνοιγμα. Όποιος το περάσει θα θαυμάσει το μεγαλείο της φύσης που αποτελεί τον σπουδαιότερο καλλιτέχνη. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες προκαλούν εντύπωση και δέος. Ο Δρακοντόσπηλος με διάφορους μύθους να συνδέουν την ύπαρξή του με κάποιο δράκο που ζούσε εκεί χρονολογείται από την αρχαιότητα. Αυτό μαρτυρεί μία επιγραφή που είναι λαξευμένη στα τοιχώματα του: «Ανήρ δικαίου αχούμενος εμαυτόν πυρί κατέκαυσα».

Εκτός από τον εσωτερικό εντυπωσιακό φυσικό διάκοσμό του, το σπήλαιο προσφέρει και εκτός αυτού εντυπωσιακές εικόνες για όσους καταφέρουν να φτάσουν εκεί. Κι αυτό γιατί το σπήλαιο βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή και η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει από άτομα με ανάλογη εμπειρία και βασικές αναρριχητικές ικανότητες. Έξω, λοιπόν, από αυτό βρίσκεται ένας εξώστης ο οποίος προσφέρει πανοραμική θέα στη Χίο.

Πάρτε μια γεύση μέσα από το βίντεο του καναλιού Chiosphotos.gr στο youtube…

Η Χίος και οι σπάνιες ομορφιές της

Η Χίος είναι ένα νησί με πολλές και όμορφες γωνιές και αξιοθέατα. Ο Δρακοντόσπηλος είναι ένα από αυτά αλλά όχι το μοναδικό. Εκεί βρίσκεται, φυσικά, το δάσος της Ελλάδας με τα δέντρα που χαρίζουν πολύτιμα «δάκρυα» αλλά και το κεφτολίμανο, δηλαδή το σημείο που κρύβονταν οι πειρατές για να γίνουν… αόρατοι. Αυτό που πιθανόν δεν έχεις ακούσει είναι επίσης το ελληνικό χωριό με τα σπίτια που έχουν μια τρύπα στην οροφή. Μπορεί η Χίος να είναι ένας προορισμός που τον επιλέγει κανείς κυρίως το καλοκαίρι, αλλά έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου. Η διάθεση για εξερεύνηση και για εναλλακτικές διακοπές είναι η βασική προϋπόθεση.

Ταξίδια στην Ελλάδα

Πλατεία Κοτζιά: Ο αρχαιολογικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας που σίγουρα δεν έχεις προσέξει

Η θρυλική Μπλε Πολυκατοικία της Αθήνας και η ιστορία της

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια: Πού και πώς είναι σήμερα το εργοστάσιο

The post Η άγνωστη σπηλιά του Δράκου που τη μαγευτική θέα και τη δύσκολη πρόσβαση appeared first on Exploring Greece TV.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site