Είναι στο «χέρι μας» να επανακαθορίσουμε τη σημασία του solo sex

Ναι η εξάπλωση του Covid-19 είναι ραγδαία και φυσικά έχει αλλάξει την ζωή μας σε τρόπο που δεν είχαμε φανταστεί. Το πως θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια είναι άγνωστο ακόμα, όπως ακριβώς άγνωστο είναι και το πότε. Η καθημερινότητα για ορισμένα ζευγάρια είναι δύσκολη ενώ στην αντίπερα όχθη τα memes και οι ατάκες σχετικά με τα παιδιά που θα γεννηθούν σε 9 μήνες (μήπως τα αποκαλέσουμε η γενιά των coronials) δίνουν και παίρνουν.

Αλλά αλήθεια, πού είναι όλα αυτά τα memes με το χέρι του Ποπάυ που να σχετίζονται με τον αυνανισμό; Γιατί κακά τα ψέματα αυτή είναι η πραγματικότητα και η πρώτη σεξουαλική δραστηριότητα στα χρόνια της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Διότι δεν είναι όλη σε θέση να συζούν και ψάχνουν να βρουν αλλού παρηγοριά. Και πριν μας κατηγορήσεις με το επιχείρημα πως ο αυνανισμός δεν είναι «πραγματικό σεξ», τότε ίσως είναι η ευκαιρία να μάθεις πως έχει όνομα και μάλιστα «solo sex».

Το Playboy δίνει τις δικές του συμβουλές για να μην καταστρέψεις την ερωτική σου ζωή στα χρόνια της καραντίνας:

Σε χαλαρό τέμπο

Μπορεί να έχουμε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τους quickies (ελληνιστί το «ένα στα γρήγορα») αλλά εδώ θα χρειαστεί να βγούμε από το fast and furious μουντ και να κατεβάσουμε ρυθμούς. Ένα χαλαρό τέμπο θα βοηθήσει το σεξουαλικό σου παιχνίδι. Απόλαυσε την στιγμή, χαλάρωσε και άσε τις αισθήσεις να κυριεύσουν όλο σου το σώμα. Την στιγμή που πολλές υποχρεώσεις έχουν «παγώσει», γιατί να μην αντιμετωπίσουμε τον αυνανισμό ως τον κύριο σκοπό μας;

Τηλεφώνησέ της, ίσως να σας βγει σε καλό

Τα έλεγε ο Καρράς και εμείς γελάγαμε. Δεν χρειάζεται να αγνοήσεις την σύντροφό σου όταν σε καλεί. Σήκωσε το ακουστικό και ξεκίνα να εξασκείς την σεξουαλικότητά σου μέσω του ήχου. Μπορεί να είναι λιγότερο συναρπαστικό από την video επικοινωνία αλλά είναι εξίσου σέξι. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλον, πρέπει να σχηματίσεις μια εικόνα στο μυαλό του συντρόφου σου για το τι κάνεις στον εαυτό σου. Πώς αισθάνεσαι;, Τι προτιμάς; Μπορείς να ακούσεις τους αναστεναγμούς; Μην αφήνεις έξω από το παιχνίδι τις αισθήσεις. Μάλιστα αποτελεί μία εξαιρετική συμβουλή και για το sexting, που θα εκτοξευθεί αυτές τις ημέρες.

Video chat

Το επόμενο βήμα από το τηλεφωνικό σεξ. Βάλε ακριβώς την ίδια ενέργεια με το τηλεφωνικό συν του μπόνους ότι μπορείς να δεις τo αντικείμενο του πόθου σου. Δώσε προσοχή στο περιβάλλον σου. Ένα μαλακό φως θα είναι κολακευτικό φως και προς Θεού μην χρησιμοποιείς λάμπες φθορισμού. Δεν είσαι σε κλινική, ούτε σε εργοστάσιο. Δημιούργησε ένα φιλικό προς τον ερωτισμό περιβάλλον και πειραματίσου. Ίσως είναι κάτι καινούργιο. Αλλά μεταξύ μας δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να το δοκιμάσεις.

Έφτασε η στιγμή να παίξεις με τα sex toys

Τελικά κάποιες στιγμές, το μοναδικό πράγμα που χρειάζεσαι είναι ένα sex toy. Μάλιστα μιλώντας με τον Κωνσταντίνο Χατζαλιώτη από το loveberry.gr, οι Έλληνες αγοράζουμε όλο και περισσότερα sex toys στην εποχή της καραντίνας. Αποτελεί μία καλή ευκαιρία ώστε να βάλουμε έναν νέο παίκτη στη σεξουαλική μας ζωή και η συμβουλή που οφείλουμε να ακολουθήσουμε ισχύει και πριν τη πανδημία: «Πλένουμε τα σεξουαλικά μας παιχνίδια μετά από κάθε χρήση. Πολύ σχολαστικά!»

Εικονικό Ομαδικό σεξ

Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να μαζευτούμε παρέες και να διασκεδάσουμε, τότε υπάρχει η εναλλακτική της εικονικής πραγματικότητας. Για παράδειγμα το FaceTime είναι μία καλή λύση αλλά θα χρειαστεί μεγάλο προγραμματισμό και θα αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία εφόσον  «δέσει» η ομάδα: Γιατί αν πετύχει το virtual, τύφλα να έχει το real.

Αμοιβαίος Αυνανισμός

Μία δραστηριότητα ταμπού για πολλούς. Ακόμη περισσότερο και από το πρωκτικό, ωστόσο είναι αρκετά ερωτική. Σίγουρα σου έχει συμβεί να σκεφτείς πόσο τρομακτικό θα ήταν να σε παρακολουθεί κάποιος την ώρα της αυτοϊκανοποίησης. Αν νιώθεις άνετος και ασφαλείς, δείξε στην σύντροφό σου πως θα φτάνεις σε οργασμό μόνος σου. Μία εμπειρία επίδειξης μπορεί να φαντάζει ταμπού αλλά είναι ικανή να εκτοξεύσει τη λίμπιντο.

Φυσικά όλες αυτές οι συνθήκες δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Ας προσπαθήσουμε όσο κρατήσουν οι δύσκολες στιγμές να επεκτείνουμε τα όριά μας στον ερωτικό κόσμο μας και να κρατήσουμε την ανάλογη απόσταση που προτρέπει ο ΠΟΥ. Θα βγούμε πιο δυνατοί και πιο ευφάνταστοι από όλο αυτό. Είναι στο χέρι μας. Στην κυριολεξία.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site