Δερμιτζάκης: Πρώτα να σταματήσει η Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις

https://cdn1.img.sputniknews.gr/images/765/98/7659850.jpg

Να αλλάξει για κάποιο διάστημα ο τρόπος λήψης της Θείας Κοινωνίας λόγω πανδημίας, πρότεινε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως αποτελεί έλλειψη γενναιότητας να απουσιάζει το συγκεκριμένα θέμα από τα μέτρα που λαμβάνονται ενώ γίνεται συζήτηση για κλείσιμο εστιατορίων και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας ως κοινωνία σε σχέση με τα κριτήρια της υγείας, τα κριτήρια της οικονομίας και βέβαια τις κοινωνικές επιπτώσεις των όποιων μέτρων», είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

Εκτίμησε πως το μέτρο αυτό θα έπρεπε να είναι από τα πρώτα.

«Έπρεπε να έχει σταματήσει (η Θεία Κοινωνία) ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια και οικονομικές δραστηριότητες», τόνισε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να κλείνουν επιχειρήσεις και να μην επιδεικνύεται από την πλευρά της Εκκλησίας ευελιξία, με χρήση πλαστικού κουταλιού ή μεταλλικού που θα φέρει από το σπίτι του ο πιστός για τη Θεία Μετάληψη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν αναφέρεται στις λειτουργίες, που μπορούν να γίνουν κανονικά με χρήση μάσκας αλλά μόνο στη Θεία Κοινωνία, αφού δεν μπορούν να μοιράζονται ένα κουτάλι ηλικιωμένοι που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν.

Σημείωσε δε ότι η Θεία Κοινωνία αποτελεί αδιαμφισβήτητο πυρήνα μετάδοσης με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

«Δεν μπορώ να το αποδείξω, διότι δεν μπορούμε να το δούμε αυτό, όπως δεν μπορούμε να δούμε πολλά πράγματα. Το βλέπουμε με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Όπως εμπλέκουμε πάρτι, εστιατόρια, όπως εμπλέκουμε λεωφορεία χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε, δεν μπορεί να αποκλείσουμε την εμπλοκή Εκκλησιών όπου δεκάδες άνθρωποι μοιράζονται ένα κουτάλι», σημείωσε ο καθηγητής.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site