Φορ Φαν

Δεν μπορώ να διαχειριστώ τόσο πόνο πια…

Δεν μπορώ να διαχειριστώ τόσο πόνο πια…

Της Ματίνας Καρελιώτη.
Σαν νάιλον σακούλα ο ψυχικός πόνος, τυλίγεται γύρω απ’ το κεφάλι μου. Προσπαθώ να πάρω ανάσα χαράς, αλλά μάταια. Τα καθημερινά, οδυνηρά γεγονότα, κάνουν δεδομένη την ασφυξία μου. Παλεύω για να σωθώ. Προσπαθώ με νότες αισιοδοξίας να γλιτώσω. Μα η σακούλα δε θέλει νότες για να σκιστεί. Θέλει νύχια. Θέλει δόντια.
Συμβάντα δίχως προηγούμενο. Αρρώστιες. Αδικίες. Τέλματα. Τα περισσότερα δεν με αφορούν προσωπικά, μα στο βαθμό που ως άνθρωπος συμπάσχω στον πόνο του άλλου, έχουν αντίκτυπο μέσα μου. Κι αυτός ο αντίκτυπος πολλαπλασιάζεται διότι εκείνοι οι άλλοι δεν περιορίζονται στην οικογένεια, στην κοινότητα ή έστω στη χώρα. Μα εξαπλώνονται μέσω της διαδικτυακής ενημέρωσης στα τέσσερα σημεία αυτού του κόσμου.
Δεν μπορώ να διαχειριστώ τόσο πόνο πια. Δεν προλαβαίνω να τον επεξεργαστώ ωφέλιμα και να ανασυνταχτώ ψυχικά. Δεν προλαβαίνω να θρηνήσω βαθιά ώστε να προχωρήσω σοφότερη μέσω της εμπειρίας της απώλειας. Η καθημερινή δόση λύπης ξεπερνά τα ανθρώπινα δεδομένα μου. Κι οι πληγές δεν αφομοιώνονται τόσο γρήγορα.
Αναρωτήθηκα πολλές φορές ποια είναι η χρησιμότητα του πόνου στη ζωή μας και πριν καταδικάσω την ύπαρξή του, φρόντισα να αναγνωρίσω τον ακαδημαϊκό ρόλο του. “Ο πόνος δρα ως προειδοποίηση για φύλαξη από δυσάρεστες συνέπειες.” αναφέρουν οι ορισμοί. Αλήθεια, στην περίπτωση μου γιατί αισθάνομαι πως δε με προφυλάσσει; Γιατί παίρνει το ρόλο της δυσάρεστης συνέπειας; Που κάνω λάθος; Μήπως τα δικά μου αισθητήρια βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση;
Οι άηχοι λυγμοί που στέκονται σαν σφιχτοδεμένος κόμπος στο κέντρο μου, χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου απαντώντας μου πως όσο θα μεγαλώνει ο “κόσμος” που ζω, ο περίγυρος, οι κοινωνικές επαφές τόσο θα μεγαλώνει το βόλι της λύπης και άρα τόσο πιο μεγάλο θα είναι το τραύμα που θα επιφέρει στον ψυχισμό μου. Η επιβίωση μου απαιτεί όρια. Διαφορετικά η έκρηξη θα είναι μεγάλη κι αλυσιδωτή. Μα ο κόσμος ένα πράγμα δεν χρειάζεται ακόμα: Την αναισθητοποίηση λόγω υπερέκθεσης.

loading…
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/blog-post_728.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Συνήθειες που έχουν όλα τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια

August 29, 2017

22 φωτογραφίες που δείχνουν πως έπαιζαν τα παιδιά στην παλιά Ελλάδα!!

August 25, 2017

Κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες, και συνέχισε την πορεία σου

August 24, 2017

Εσύ να είσαι ειλικρινής κι όποιος αντέξει!!!

August 23, 2017

H απάντηση του Γιώργου Αγγελόπουλου στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το επάγγελμά του: «Εκτός από βενζινάς να τους πως ότι ήμουν και…»

August 15, 2017

Καλύτερα να αποτυγχάνεις πρωτοτυπώντας παρά να πετυχαίνεις μιμούμενος!!

August 14, 2017

Στην πιο παράξενη πόλη του κόσμου δεν υπάρχουν καν δρόμοι και οι τουρίστες την λατρεύουν.

August 14, 2017

Κανείς δεν ξέρει πόσα δάκρυα έχυσα για να γίνω δυνατή.

August 14, 2017

Οι γυναίκες που δίνονται πολύ, φεύγουν απόλυτα.

August 14, 2017

Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης αλλά το συμπλήρωμά της.

August 14, 2017

Διδάξτε με αγάπη και όχι με υπακοή που βασίζεται στο φόβο και τους περιορισμούς.

August 14, 2017

Χάνοντας συνεχώς το τώρα χάνουμε ολόκληρη τη ζωή μας..

August 14, 2017

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Ο «Μισθοφόρος» του Survivor γίνεται παρουσιαστής και αυτή είναι η πρώτη του εκπομπή.

August 14, 2017

Έτσι Θα Καταφέρετε Να Κάψετε Το Λίπος Από Τα Μπράτσα! Το Δεύτερο Βήμα Είναι Το Πιο Σημαντικό!!

August 14, 2017

Έγκυος μητέρα πλησιάζει τη φουσκωμένη κοιλιά της στο τζάμι και η αντίδραση του ουραγκοτάγκου την κάνει να ξεσπάσει σε δάκρυα.

August 14, 2017

To Newspolis.gr αποτελεί το πρώτο Social Στέκι στο Ελληνικό Internet.

Μπορείτε να βρείτε πολύ γρήγορα και άμεσα νέα της επικαιρότητας,πολλών και διαφορετικών θεματικών ενοτήτων,που προέρχονται από άλλα μεγάλα sites, με αντίστοιχο link παραπομπής, καθώς επίσης και Social posts με εικόνες από την ομώνυμη σελίδα.

Ευχαριστούμε πολύ για τη προτίμηση σας !

Facebook

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE