Φορ Φαν

Δεν έχω ανάγκη την αρνητική σου ενέργεια, μη σου τη στερώ.

Δεν έχω ανάγκη την αρνητική σου ενέργεια, μη σου τη στερώ.
Δεν τη θέλω την αρνητική σου ενέργεια. Δε μου λείπει… Δεν την έχω ανάγκη, μη σου τη στερώ. Δε θέλω τη στραβή σου καλημέρα και για να είμαι ειλικρινής, έτσι που τη λες, δεν τη θέλω και καθόλου!

Της Λουκίας Πέτρου.
Νομίζεις πως όλος ο κόσμος πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματά σου. Τα υποτιθέμενά σου προβλήματα.
 Γιατί εσύ συνήθως για κάθε λύση έχεις κι ένα πρόβλημα. Πιστεύεις πως είσαι το θύμα και ζητάς συμπαράσταση και κατανόηση από όλους. Ή μάλλον δε ζητάς, απαιτείς την κατανόηση όλων, στη δύστυχη – όπως θεωρείς– ζωή σου. Κι όποιος δεν είναι μαζί σου, είναι απέναντί σου.
Για κοίτα λίγο γύρω σου. Πόσοι άνθρωποι έχουν περισσότερα και πιο ουσιαστικά προβλήματα από εσένα. Περισσότερους λόγους για να είναι θλιμμένοι και απογοητευμένοι. Τόσο με τους άλλους, όσο και με την ίδια τη ζωή. Κι όμως δεν το βάζουν κάτω, δεν χρωματίζουν τα λόγια τους με δυστυχία, ούτε γεμίζουν το βλέμμα τους με μιζέρια. Δεν φοράνε τη μάσκα του κακομοίρη, για να τους λυπούνται. Αντιθέτως, προσπαθούν να φτιάξουν και τη δική σου διάθεση, να σε δουν να χαμογελάς, να σε γεμίσουν με τη δική τους θετική ενέργεια.
Κι εσύ τι κάνεις; Τους ψέγεις για την καλή τους διάθεση και για την συμπαράσταση, που θεωρείς πως σου στερούν. Τους επιπλήττεις για την ανικανότητά τους να σε κατανοήσουν, να πέσουν στα πατώματα μαζί σου, να είναι εκεί για σένα, όποτε τους χρειαστείς, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα. Γιατί όλοι, για ένα περίεργο λόγο, πρέπει να προσαρμοζόμαστε στην κακή και ανάποδη διάθεσή σου, γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι σε βολεύει, γιατί αυτό σε θρέφει….
Ναι σε θρέφει! Θρέφει ουσιαστικά την εγωκεντρική σου συμπεριφορά, γιατί κατά βάθος αυτό θέλεις. Να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής. Κι επειδή δεν μπορείς να το καταφέρεις ή δεν το προσπαθείς με την προσωπικότητά σου, το απαιτείς με την ενοχή που προκαλείς στους ανθρώπους, διότι “…εσείς δεν ξέρετε τι τραβάω εγώ, τόσα προβλήματα, τόσες στεναχώριες…”.
Ξέρω πολλούς ανθρώπους που περνάνε πολύ δύσκολα είτε λόγω υγείας, είτε λόγω καταστάσεων. Κι όμως δεν κλαίγονται. Μπορεί να κλαίνε για να ξελαφρώσουν, αλλά δεν κλαίγονται. Πιστεύουν πως όλα θα ξεπεραστούν και θα τα καταφέρουν. Θα πάνε ένα βήμα παραπέρα γιατί “…έτσι πρέπει. Δε γίνεται αλλιώς…”. Κοίταξέ τους και προβληματίσου, τι κάνεις λάθος, γιατί κάνεις λάθος! Η στάση ζωής σου είναι λάθος. Παραδειγματίσου από τους ανθρώπους που προσπαθούν να δουν θετικά τη ζωή τους και να τη ζήσουν.
Όσο καλύτερα μπορούν.
Πολλές φορές αρκεί, να ανταποδώσεις κι εσύ ένα χαμόγελο και να πεις μία γλυκιά καλημέρα, για να αλλάξει έστω και λίγο η διάθεσή μας. Σκέψου με πόσα χαμόγελα και πόσες καλημέρες θα γεμίσεις θετική ενέργεια για όλη τη μέρα. Δε χρειάζονται πολλά για να είμαστε ευτυχισμένοι. Λίγα πράγματα μόνο…
Άδειασε το μυαλό σου από τις τοξικές σκέψεις που μολύνουν εσένα και τους άλλους και προχωρά μπροστά. Δώσε χαμόγελο για να το πάρεις πίσω. Άναψε το φως και φύγε από το σκοτάδι που επέλεξες. Σε κανέναν δεν αξίζει το σκοτάδι.
Ούτε να το ζει, αλλά ούτε και να το δίνει.

loading…
« PREV
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/08/blog-post_249.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

H απάντηση του Γιώργου Αγγελόπουλου στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το επάγγελμά του: «Εκτός από βενζινάς να τους πως ότι ήμουν και…»

August 15, 2017

Καλύτερα να αποτυγχάνεις πρωτοτυπώντας παρά να πετυχαίνεις μιμούμενος!!

August 14, 2017

Στην πιο παράξενη πόλη του κόσμου δεν υπάρχουν καν δρόμοι και οι τουρίστες την λατρεύουν.

August 14, 2017

Κανείς δεν ξέρει πόσα δάκρυα έχυσα για να γίνω δυνατή.

August 14, 2017

Οι γυναίκες που δίνονται πολύ, φεύγουν απόλυτα.

August 14, 2017

Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης αλλά το συμπλήρωμά της.

August 14, 2017

Διδάξτε με αγάπη και όχι με υπακοή που βασίζεται στο φόβο και τους περιορισμούς.

August 14, 2017

Χάνοντας συνεχώς το τώρα χάνουμε ολόκληρη τη ζωή μας..

August 14, 2017

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Ο «Μισθοφόρος» του Survivor γίνεται παρουσιαστής και αυτή είναι η πρώτη του εκπομπή.

August 14, 2017

Έτσι Θα Καταφέρετε Να Κάψετε Το Λίπος Από Τα Μπράτσα! Το Δεύτερο Βήμα Είναι Το Πιο Σημαντικό!!

August 14, 2017

Έγκυος μητέρα πλησιάζει τη φουσκωμένη κοιλιά της στο τζάμι και η αντίδραση του ουραγκοτάγκου την κάνει να ξεσπάσει σε δάκρυα.

August 14, 2017

Στα 50 μου έμαθα να λέω όχι σε ό,τι μου κάνει κακό και χαλάει τη ψυχολογία μου!!

August 14, 2017

Ζευγάρι Με Σύνδρομο Down Γιορτάζει Τα 22 Χρόνια Κοινής Ζωής! -ΒΙΝΤΕΟ

August 14, 2017

Οι Γονείς Παρατήρησαν ΚΑΤΙ Περίεργο Στο Πρόσωπο Του Μωρού Τους & Το Έψαξαν Στο Google. Τα Αποτελέσματα Τους Σόκαραν! -ΒΙΝΤΕΟ

August 14, 2017

Σταμάτα πια να αναλύεις τα πάντα, μήπως και γίνεις ευτυχισμένος!

August 14, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE