Γιατί φέτος είναι η χρονιά της μπαντάνας;

Μπορεί στα μέρη μας να μην την έχουμε τιμήσει δεόντως αλλά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αμερικανική κουλτούρα. Οι καουμπόηδες την φορούσαν για προστασία από στην σκόνη, οι μουσικοί για να υιοθετήσουν το badass στιλ ενώ για την LGBTQ+ κοινότητα χρησιμοποιήθηκε ως ένας μυστικός κώδικας επικοινωνίας.

Για το ανδρικό στιλ αποτελεί μία πιο… εξειδικευμένη γραβάτα και σ’ έναν κόσμο πανδημικής αβεβαιότητας έχει καταφέρει να επανέλθει στο προσκήνιο. Σε τέτοιο βαθμό που έχει περάσει την πλευρά του Ατλαντικού, ήρθε στην Ευρώπη και παρότι είναι λιγότερο αποτελεσματική από μία μάσκα προσώπου, έχει αρχίσει να γίνεται trend στην ανδρική μόδα. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας όπως οι Dolce & Gabbana, Versace και Hermes την έχουν συμπεριλάβει στις συλλογές τους και αποτελεί ένα υπέροχο και λειτουργικό αξεσουάρ αναφορικά με το look μας.

Οι πρωτοπόροι του εμβληματικού στιλ όπως ο Jimi Hendrix και ο Mick Jagger έχουν αναδείξει την μπαντάνα ως το απόλυτο item και με τον Covid-19 να έχει κυριαρχήσει στις ζωές μας, θεωρούμε πως πρόκειται για μία τάση που ήρθε για να μείνει. Μάλιστα παρακάτω θα δεις 4 έξυπνους τρόπους ώστε να την φορέσεις και όχι μόνο για να καλύψεις το πρόσωπό σου.

Δειτε τις photo

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site