Βελούχι: Ένα αλπικό σκηνικό στην Ελλάδα

Οι χειμερινές αποδράσεις στην Ελλάδα είναι πραγματικά ονειρικές όταν συνοδεύονται από λευκά τοπία. Ένα από τα ταξίδια που θα σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι σε ένα αλπικό σκηνικό είναι η απόδραση στο Βελούχι. Ένας μικρός οικισμός στην Ευρυτανία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο ειδικά όταν ντύνεται στα λευκά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, περίπου στα 1.800 μέτρα υψόμετρο. Τα τοπία με χιόνι δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό το οποίο δε θες να αποχωριστείς όταν βρεθείς εκεί. Μια χειμερινή απόδραση εκεί σου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις…

Υπάτη – Όρος Οίτη: Ένα εναλλακτικό ταξίδι στον τόπο των μαγισσών

Βελούχι: Ένα αλπικό σκηνικό στην Ελλάδα

Βελούχι βουνόΤο χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι αποτελεί το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, που ιδρύθηκε από ιδιώτες το 1974. Εκεί στη θέση «Διαβολότοπος», το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού, με τις πίστες και το σαλέ του είναι ο,τι πρέπει για να ζήσεις μοναδικές στιγμές. Το Βελούχι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι και είναι εύκολα προσβάσιμο.

Το Βελούχι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι και είναι εύκολα προσβάσιμοΘεωρείται, όπως είπαμε, οικισμός και αναγνωρίστηκε τον Μάρτιο του 1991 οπότε και υπάχθηκε στον τότε Δήμο Καρπενησίου. Κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου θα βρεις καταλύματα για τη διαμονή σου και μάλιστα για όλα τα γούστα. Παραδοσιακά καταλύματα με περισσότερες και λιγότερες πολυτέλειες, ανάλογα με το budget που θες να διαθέσεις. Όπου κι αν επιλέξεις να μείνεις, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις μοναδικές εικόνες από λευκά τοπία και φυσική ομορφιά.

Η εμπειρία σου από το Βελούχι θα είναι σίγουρα μοναδική και θα την επαναλάβεις με την πρώτη ευκαιρία. Είναι ένα αλπικό σκηνικό που δεν ξεχνιέται εύκολα!

Απόδραση στην Ευρυτανία

Καρπενήσι ΕυρυτανίαΕκτός από το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι, υπάρχουν πολλά να δεις και να κάνεις σε μια χειμερινή απόδρασή σου στην Ευρυτανία. Και φυσικά το Καρπενήσι είναι στην κορυφή καθώς αποτελεί σταθερή αξία στις χειμερινές αποδράσεις. Εντυπωσιακή είναι επίσης και η περίφημη Λίμνη Κρεμαστών, ένας υδάτινος παράδεισος που αξίζει να επισκεφθείς. Επίσης, αν βρεθείς στην περιοχή θυμίσου να ψάξεις το χωριό Καλεσμένο. Πρόκειται για έναν πανέμορφο καταπράσινο οικισμό με το περίφημο λικέρ. Και φυσικά, σπουδαίο αξιοθέατο της περιοχής είναι και η Μόνη Προυσού. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς και στο χωριό Προυσός από όπου πήρε το όνομά της η μονή.

Ταξίδια στην Ελλάδα

Ιδανικοί χειμερινοί προορισμοί για ταξίδια με αφετηρία την Αθήνα

Μινιόν: Οι μοναδικές πρωτοπορίες του ιστορικού καταστήματος και το άδοξο τέλος

Μια άγνωστη μυστική «πόλη» κάτω από την Αθήνα

The post Βελούχι: Ένα αλπικό σκηνικό στην Ελλάδα appeared first on Exploring Greece TV.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site