Αρχική / Paparazzi / Αυτιστικό παιδί το έχουν δεμένο χειροπόδαρα στο Δρομοκαΐτειο και οι εικόνες προκαλούν σάλο

Αυτιστικό παιδί το έχουν δεμένο χειροπόδαρα στο Δρομοκαΐτειο και οι εικόνες προκαλούν σάλο

Ένα παιδί με αυτισμό νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο, δεμένος με λουριά υπό τις χειρότερες συνθήκες, όπου τον αντιμετωπίζουν σαν ψυχοπαθή. 

Ο λόγος για τον Βασίλη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και από τον προηγούμενο Αύγουστο, νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο, δεμένος με λουριά υπό τις χειρότερες συνθήκες, αντιμετωπίζοντάς τον, σαν ψυχοπαθή.

Οι υποσχέσεις που τους έχουν δώσει πολλές, ωστόσο καμία δεν έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα. Ο Βασίλης παλεύει να αποδείξει τα αυτονόητα στην Ελλάδα του 2018, πως δηλαδή ο αυτισμός δεν είναι ψυχοπάθεια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια.

Η σελίδα Φάσμα Aυτισμού δημοσιεύει αρκετά συχνά τη πορεία της κατάστασης του Βασίλη με το hashtag #justiceforvasilis προσπαθώντας να πιέσει να γίνει κάτι άμεσα γι’ αυτό το παιδί. Με τη σειρά μας θα δημοσιοποιούμε επιπλέον οτιδήποτε νεότερο τον αφορά, πιέζοντας για τον ίδιο σκοπό.

Είναι απαράδεκτο ένα παιδί με αυτισμό που χρειάζεται συγκεκριμένο χειρισμό, να κλείνεται σε ψυχιατρείο, ουσιαστικά πηγαίνοντας πίσω την ανάπτυξη και την καθημερινότητά του και φρενάροντας την εξέλιξή του.

The post Αυτιστικό παιδί το έχουν δεμένο χειροπόδαρα στο Δρομοκαΐτειο και οι εικόνες προκαλούν σάλο appeared first on KoitaMagazine.

Σχολια

comments

Tο διαβάσαμε εδώ: https://koitamagazine.gr/

Σχετικά newspolis

Δείτε Επίσης

Τι λένε τα άστρα για την ΤΡΙΤΗ 18/9

Θέλεις να μάθεις τι σε περιμένει σήμερα στη ζωή σου; Αρκεί να ρίξεις μια ματιά …