Αλεποχώρι: Η μονοήμερη εντός Αττικής που θα σε εκπλήξει ευχάριστα

Διαφήμιση

Πολλές φορές, ακόμη και μια μονοήμερη απόδραση μπορεί να μας ξεκουράσει και να μας τονώσει για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Μια καλή ιδέα για μονοήμερη εντός Αττικής με πιο χαμηλό κόστος, θάλασσα και καλό φαγητό στα τοπικά μαγαζιά είναι το Αλεποχώρι. Ένα χωριό που επιλέγουν αρκετοί παραθεριστές από την Αθήνα ακόμη και για ολιγοήμερες διακοπές. Στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, μπορείς να απολαύσεις τις παραλίες και την ηρεμία που σου προσφέρει η περιοχή. Ακόμη και σε μια μέρα, θα τονωθείς και θα γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που έρχεται.

Διαφήμιση

Οι «παράγκες της Βουλιαγμένης»: Η άγνωστη γαλάζια… φαβέλα της Αττικής

Αλεποχώρι: Η μονοήμερη εντός Αττικής που θα σε εκπλήξει ευχάριστα

Το Αλεποχώρι, λοιπόν, βόρεια των Μεγάρων και διαθέτει όλα αυτά που θες είτε για μονοήμερη εκδρομή είτε για περισσότερες μέρες. Εξάλλου, εκεί βρίσκεται και μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αττικής, αυτή του Αλεποχωρίου. Είναι ακριβώς απέναντι από τις Αλκυονίδες και διαθέτει άμμο και βότσαλα.  Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο αλλά φυσικά μπορεί οπουδήποτε να βάλεις την πετσέτα σου και την ψάθα σου και να απολαύσεις τη θάλασσα. 

Διαφήμιση

Εκτός από τη θάλασσα, το Αλεποχώρι, επίσης, προσφέρει και ένα καταπράσινο περιβάλλον πράγμα που το κάνει ακόμη πιο όμορφο. Και φυσικά στα μεγάλα πλεονεκτήματα του Αλεποχωρίου είναι το γεγονός ότι απέχει περίπου 45 λεπτά από την Αθήνα πράγμα που τον καθιστά πολύ κοντινό προορισμό για μια μονοήμερη απόδραση της τελευταίας στιγμής. Η διαδρομή είναι εύκολη και απλώς όταν φτάσεις στα Μέγαρα θα πρέπει να ακολουθήσεις τις πινακίδες προς Αλεποχώρι. Ακόμη κι αν δε θες να κάνεις μπάνιο, γιατί ίσως δεν βοηθάει ο καιρός, μπορείς να κάνεις μια βόλτα στην παραλία και μετά να πας για καφέ και φρέσκο ψάρι σε κάποια από τις ταβερνούλες της περιοχής.

Ιδέες για βόλτες τριγύρω

ΠάχηΤο Αλεποχώρι είναι μόνο η αρχή για να εξερευνήσεις αυτή την περιοχή της Αττικής. Επόμενη στάση πρέπει να είναι οπωσδήποτε η Πάχη, ένας ιδανικός προορισμός 40 λεπτά από την Αθήνα. Ένα γραφικό ψαροχώρι που θα σε εκπλήξει ευχάριστα και θα επιστρέψεις σύντομα. Τα Μέγαρα όμως έχουν κι άλλες εκπλήξεις και στάσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από εκεί. Μπορεί να μην είναι η πιο δημοφιλής περιοχή της Αττικής για μονοήμερη αλλά σίγουρα θα αναθεωρήσεις όταν θα ανακαλύψεις πόσες ομορφιές και ιδιαίτερες γωνιές κρύβει αυτή. Μπορείς να ξεκινήσεις από το Αλεποχώρι και να τις ανακαλύπτεις σταδιακά. Εξάλλου, η απόσταση είναι μικρή και η διαδρομή εύκολη και όμορφη!

Διαφήμιση

Ταξίδια στην Ελλάδα

Τέσσερα ελληνικά μονοπάτια στα οποία θα θέλαμε να κάνουμε μια ανοιξιάτικη βόλτα

Φιλοπάππου: τέσσερα πράγματα που δεν ξέρεις για τον δημοφιλή λόφο

Οι καλύτερες παραλίες με άμμο στην Αττική: Τέσσερις προτάσεις

The post Αλεποχώρι: Η μονοήμερη εντός Αττικής που θα σε εκπλήξει ευχάριστα appeared first on Exploring Greece TV.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site