Άνοιγμα συνόρων: Σήμερα η λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες που αίρονται τα μέτρα | Ειδησεις

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των συνόρων. Από αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, ανοίγουν τα σύνορα και επιτρέπονται οι διεθνείς πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια. Μάλιστα, εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και να ανακοινωθεί ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος των πολιτών στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως, οι Ευρωπαίου διπλωμάτες, σύμφωνα με πηγές, έχουν ήδη συμφωνήσει για το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων καθώς επιθυμούν να αρχίσουν να υποδέχονται πολίτες από τρίτες χώρες.

«Η Ευρώπη συντάσσει αυτή τη λίστα -προσχέδιο της οποίας φέρεται να είναι έτοιμο- με βάση πως «βαθμολογεί» την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε κάθε χώρα. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση θεωρείται μάλλον απίθανο να επιτραπούν τα ταξίδια από τις ΗΠΑ» σημειώνει η Washington Post

«Πράσινο φως» λοιπόν, αναμένεται να πάρουν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη. Στη λίστα αναμένεται να βρεθεί και η Κίνα με την προϋπόθεση πως το Πεκίνο θα ανοίξει επίσης τα σύνορα του για τις ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός λίστας έχουν τεθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία. Η εξαίρεση των Ηνωμένων Πολιτειών από τον κατάλογο αυτό αναδεικνύει πως η Γηραιά Ήπειρος δεν είναι ευχαριστημένη με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Στοπ» σε τουρίστες από Βρετανία, Σουηδία – Άνοιγμα συνόρων με Τουρκία:

Έως τις 15 Ιουλίου παρατείνεται η απαγόρευση απευθείας πτήσεων από την Σουηδία και την Βρετανία λόγω του υψηλού επιδημιολογικού επιπέδου των χωρών. Αυτό αποφασίστηκε στο χθεσινό συμβούλιο της κυβέρνησης. Επίσης, συζητήθηκαν ο τρόπος πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ, τα πρωτόκολλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται, πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, εκτός από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ανοίγουν οι πύλες εισόδου και στα βόρεια σύνορα της χώρας. «Ανοίγουν τα σύνορα των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων», ανέφερε.

Με αυτόν τον τρόπο θα ταξιδέψουν οι τουρίστες στην Ελλάδα:

Οι τουρίστες πριν έρθουν στη χώρα μας από το εξωτερικό θα πρέπει να συμπληρώνουν υποχρεωτικά τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF) στο https://travel.gov.gr τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in. Σε αυτό θα δίνουν πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το σχετικό έντυπο. Επίσης, στις οδηγίες της επίσης, η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας τονίζει πως οι τουρίστες θα πρέπει:

  • Να χρησιμοποιούν συχνά αντισηπτικό χεριών
  • Να φορούν μάσκα
  • Να πλένουν τα χέρια τους τακτικά και σχολαστικά
  • Να αποφεύγουν να πιάνουν το στόμα τους, τη μύτη τους ή τα μάτια τους
  • Να απορρίπτουν τις χρησιμοποιημένες μάσκες και τα γάντια, με ασφαλή τρόπο, σε κάδους απορριμμάτων
  • Όταν βήχουν να το κάνουν είτε στο εσωτερικό του χεριού τους είτε σε κάποιο χαρτομάντιλο
  • Να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας
  • Να προτιμούν τις ανέπαφες συναλλαγές και
  • Να αποφεύγουν τους ανελκυστήρες

Ακολουθούν αναλυτικά όσα ισχύουν για τους επιβάτες σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας:

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ το site