Φάτσαμπουκ

Δυο εισαγγελείς & αστυνομία θα «καθαρίσουν» το campus στο ΑΠΘ

Δυο εισαγγελείς & αστυνομία θα «καθαρίσουν» το campus στο ΑΠΘ
newspolis

Κοινοποίηση στο Facebook

Κάντε Tweet στο Twitter

Advertisement

Με εκτεταμένους αστυνομικούς ελέγχους στους χώρους του ΑΠΘ και τον ορισμό δύο εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου τους θα καθοδηγούν τις αστυνομικές Αρχές για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών και της εγκληματικότητας που βρίσκεται σε έξαρση στο πανεπιστημιακό campus, ανταποκρίνεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη στο αίτημα που απηύθυνε το ίδρυμα να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την πολιτεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και τον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, Γεώργιο Νούλη, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, τους πληροφορεί ότι έχει ενημερώσει ήδη τον διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης «για την ανάγκη εκτεταμένων ερευνών στον χώρο του ΑΠΘ με τις δέουσες δικονομικές ενέργειες».

Μάλιστα, αφού οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν αναλάβει -με βάση το οργανόγραμμα της Εισαγγελίας για το νέο δικαστικό έτος- την εποπτεία των αστυνομικών ερευνών σε χώρους ΑΕΙ, ο κ. Τσόγκας ζητεί από τους ίδιους να αναλάβουν άμεσες ενέργειες «ώστε στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου τους» να καθοδηγήσουν τις αστυνομικές Αρχές «για τη σταθερή, επιτυχή και άμεση αντιμετώπιση» της διακίνησης ναρκωτικών και της εγκληματικότητας (όπως διακεκριμένες κλοπές και άλλες αξιόποινες πράξεις).

Advertisement

Ο διευθύνων την Εισαγγελία ζητεί, επίσης, να του παραδίδονται στατιστικά στοιχεία σε μηναία βάση για τους παραπάνω αστυνομικούς ελέγχους, ενώ καλεί τους δύο εισαγγελείς η εποπτεία των ερευνών «να είναι τέτοια, που να μην οδηγήσει σε χωροταξική μετάθεση της εγκληματικότητας στην περιοχή της Ροτόντας, αλλά στην ικανοποιητική μείωση στη γενικότερη περιοχή».

Της εισαγγελικής πρωτοβουλίας προηγήθηκε ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ να απευθυνθούν στην Εισαγγελία και την αστυνομία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακίνησης ναρκωτικών στην πανεπιστημιούπολη.

Σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών το Ίδρυμα τόνιζε τα εξής: «Τα δύο σώματα (Σύγκλητος και Πρυτανικό Συμβούλιο) επιβεβαίωσαν προηγούμενες αποφάσεις τους ότι το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και αποφάσισαν ομόφωνα να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 4485/2017, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης, αποκλειστικά και μόνο προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Uinsite μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Το Uinsite δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Uinsite και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Advertisement

Σχολια

comments

Φάτσαμπουκ

More in Φάτσαμπουκ

Μου λέει αξίζω κάτι

newspolisSeptember 23, 2017

-Στο κρεβάτι σου αρέσει

newspolisSeptember 23, 2017

Κορίτσια μην αναρωτιέστε γιατί οι άντρες προτιμούν συχνά τις κοντές. Στα χεράκια τους, ακόμα και οι δέκα πόντοι φαίνονται είκοσι. Απλά πράγματα

newspolisSeptember 23, 2017

Σας βρίσκω πολύ ζοχαδιασμένους, γιατί έτσι; Δε σας μπαίνουν τα χειμωνιάτικα;

newspolisSeptember 23, 2017

Μου λέει, αξίζω κάτι πολύ καλύτερο από σένα. Πλάκα μου κάνεις; Ακόμα κι εγώ αξίζω κάτι καλύτερο από μένα

newspolisSeptember 23, 2017

Ελ Ντοράντο πάντως είναι σούπερ όνομα για κωλόμπαρο στα Γιαννιτσά

newspolisSeptember 23, 2017

Υπεργκόμενα, μέχρι να σε ρωτήσει «πώς μπορώ να βγω στην κεντρική πλατεία του Αιγαλέου;»

newspolisSeptember 23, 2017

Να βγάλουν μια εφαρμογή που κάθε φορά που μου απαντάει με σκέτο ΟΚ να βγαίνει ένα χέρι και να του μαδάει το μαλλί τρίχα τρίχα

newspolisSeptember 23, 2017

Είδα σε βίντεο γαμπρό να βάζει τα κλάματα την ώρα που ερχόταν η νύφη στην εκκλησία. Σώπα κακομοίρη μου και αργότερα θα κλαις γιατί δε φεύγει

newspolisSeptember 23, 2017

Δε βλέπω να καταστρέφεται ο κόσμος σήμερα, αλλά ούτε να στεγνώνει η μπουγάδα. Και το δεύτερο με ενοχλεί περισσότερο

newspolisSeptember 23, 2017

7:30 το πρωί με κινητό και χαντς φρι, λες και κατεβαίνω στο λόουερ Μανχάταν

newspolisSeptember 23, 2017

Καλημέρα σε αυτούς που ξεκινάνε να πάνε για τρέξιμο και καταλήγουν στο φούρνο

newspolisSeptember 23, 2017

Tricks και Tips για να γλιτώσουμε θερμίδες στην κουζίνα

newspolisSeptember 23, 2017

Τα 5 «ΠΡΕΠΕΙ» στο σεξ του γάμου…

newspolisSeptember 23, 2017

Γιατί το φθινόπωρο υπόσχεται καυτές σεξουαλικές βραδιές;

newspolisSeptember 23, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE