Φορ Φαν

7 συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που ΚΑΘΕ γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

7 συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που ΚΑΘΕ γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.
newspolis
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου για τις γυναίκες παγκοσμίως, γι’αυτό και αποτελεί δύσκολο και τρομακτικό θέμα συζήτησης.
 
Αυτή η φρικτή ασθένεια μπορεί να αλλάξει εντελώς το αναπαραγωγικό σύστημα προκαλώντας ζημιά και μπορεί να χρειαστεί ακόμη και υστερεκτομή.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους καρκίνους, υπάρχει πιθανότητα να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ξεκινά με προκαρκινικά κύτταρα στην μήτρα. Κανονικά αυτά τα κύτταρα εξαφανίζονται πολύ γρήγορα και χρειάζονται πολλά χρόνια μέχρι να σχηματιστεί ο καρκίνος.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας κατηγοριοποιείται ανάλογα με το πού εμφανίζεται (στον εξωτράχηλο, στον ενδοτράχηλο ή στην ζώνη μετασχηματισμού). Αυτός ο τύπος καρκίνου συχνά σχηματίζεται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα αναλόγως την ένταση.
Τα αποτελέσματα του ετήσιου τεστ Παπ σας μπορεί να επιβεβαιώσουν αν έχετε ή όχι καρκινικά κύτταρα, αλλά υπάρχουν πολλά σημάδια τα οποία καλό είναι να έχε στο νου σας. Δείτε παρακάτω μερικά σημαντικά συμπτώματα:
1. Ασυνήθιστη αιμορραγία από τον κόλπο
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνηθίσει την αιμορραγία από τον κόλπο, αλλά για συγκεκριμένες μέρες κάθε μήνα. Η αιμορραγία εκτός της περιόδου είναι ανησυχητική. Μπορεί να έχει την μορφή αιμορραγίας μετά την εμμηνόπαυση, κηλίδων αίματος ανάμεσα στις περιόδους, αιμορραγία μετά την σεξουαλική επαφή ή μετά από πυελική εξέταση.
2. Ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις
Οι κολπικές εκκρίσεις είναι επίσης συνηθισμένες, αλλά χρειάζεται προσοχή αν συμβαίνουν πιο συχνά από ό,τι συνήθως. Ο τράχηλος παράγει βλέννα η οποία έχει διαφορετική σύσταση ανάλογα με τα ορμονικά σας επίπεδα και οι τυχαίες, έντονες αλλαγές μπορεί να υποδεικνύουν καρκινικά κύτταρα. Μπορεί ακόμη να παρατηρήσετε και αίμα στις ασυνήθιστες εκκρίσεις, ανάμεσα στις περιόδους ή μετά την εμμηνόπαυση.
3. Πυελικό άλγος
Το πυελικό άλγος είναι συνηθισμένο σε διάφορες παθήσεις. Δυστυχώς, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι μία από αυτές. Οποιοσδήποτε πόνος στην πυελική χώρα μπορεί να υποδεικνύει εσωτερική αλλαγή και πρέπει να τον λάβετε σοβαρά υπόψη.
Βεβαιωθείτε ότι ο πόνος είναι διαφορετικός από τις κράμπες της περιόδου ή ότι εμφανίζεται εκτός περιόδου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να εντοπίσετε πού οφείλεται.
4. Δυσκολία την ούρηση
Και αυτό το σύμπτωμα μπορεί να σχετίζεται με διάφορες παθήσεις. Αν παρατηρήσετε κάποια δυσκολία ή αρχίσετε να πονάτε κατά την ούρηση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
5. Απώλεια βάρους
Άλλο ένα σύμπτωμα προχωρημένου καρκίνου του τραχήλου είναι η απώλεια βάρους, αλλά όχι για τον λόγο που μπορεί να νομίζετε. Όταν τα κύτταρα μας γίνονται καρκινικά, το σώμα παράγει μικρές πρωτεΐνες που ονομάζονται κυτοκίνες που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Αυτές οι πρωτεΐνες βοηθούν, αλλά επίσης διασπούν και λίπος, κι έτσι χάνουμε βάρος χωρίς να αλλάξουμε την διατροφή μας.
6. Πρήξιμο και πόνος στο σώμα
Όπως αναφέραμε και πριν, ο καρκίνος του τραχήλου μπορεί να εξαπλωθεί και αλλού στο σώμα. Τα πιο συνηθισμένα σημεία είναι το πυελικό τοίχωμα, η κοιλιακή χώρα, η πλάτη και τα πόδια. Αν εξαπλωθεί, μπορεί να παρατηρήσετε πόνο και πρήξιμο, ειδικά στα χαμηλότερα σημεία του σώματος. Πιθανόν να προκαλείται από την ανάπτυξη καρκινικών όγκων έξω από τον τράχηλο.
7. Τίποτα
loading…

Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται, ο καρκίνος του τραχήλου συχνά δεν εμφανίζει συμπτώματα στα αρχικά στάδια. Σύμφωνα με το Cancer.org, δεν εμφανίζονται συμπτώματα συχνά μέχρι να σχηματιστεί ο καρκίνος στους ιστούς. Γι’αυτό και είναι ο δεύτερος πιο δύσκολος τύπος καρκίνου σε διάγνωση. Ωστόσο, είναι εύκολο να προληφθεί λόγω της αργής ανάπτυξης του.

Αυτό το είδος καρκίνου αποτελεί σιωπηλό κίνδυνο, γι’αυτό είναι σημαντικό να δώσετε βάση σε κάθε ανησυχητικό σημάδι και να μην παραλείπετε τις επισκέψεις στον γυναικολόγο σας.
Credit: tiphero.com

loading…
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/7_15.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Αστρολογικές μηνιαίες συμβουλές Ιουλίου 2017.

June 28, 2017

Μικροσκοπικός σκύλος διαλέγει το μεγαλύτερο λούτρινο του μαγαζιού και ξετρελαίνει το διαδίκτυο.

June 28, 2017

Οι νέες οβάλ ξαπλώστρες του Νammos στη Μύκονο κάνουν 2.800€ η μια και τις σχεδίασε Έλληνας.

June 28, 2017

Η αντίδραση των γιατρών μετά το πιο πολύωρο χειρουργείο που έγινε ποτέ στην Κίνα

June 28, 2017

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη.

June 28, 2017

Kική Δημουλά: «Κερδισμένος είναι αυτός που αγαπάει, όχι αυτός που αγαπιέται»

June 28, 2017

5 λόγοι που οι δυνατοί άνθρωποι καταλήγουν να έχουν πολύ δύσκολες σχέσεις.

June 28, 2017

9 χρήσεις των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων που ελάχιστοι γνωρίζουν.

June 28, 2017

5 συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής που καταστρέφουν αργά τη ζωή σας.

June 28, 2017

Μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις Ιουλίου 2017.

June 28, 2017

Κι όμως τα μακαρόνια και το ψωμί ευθύνονται για την πεσμένη σου διάθεση…

June 27, 2017

Ενώ εσύ μου φώναζες, σκεφτόμουν ότι δεν μ’ αγαπάς πια…

June 27, 2017

Σοκ στην Χαλκίδα: Ανασύρθηκε πτώμα από την θάλασσα! “Πάγωσαν” όλοι μόλις έμαθαν την ταυτότητά του

June 27, 2017

Ανάθεμά σε για έρωτα. Λείπεις κι όλα μου φταίνε.

June 27, 2017

Μου τελείωσαν πια τα «δεν πειράζει».

June 27, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE