Φορ Φαν

7 συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που ΚΑΘΕ γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

7 συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που ΚΑΘΕ γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.
newspolis
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου για τις γυναίκες παγκοσμίως, γι’αυτό και αποτελεί δύσκολο και τρομακτικό θέμα συζήτησης.
 
Αυτή η φρικτή ασθένεια μπορεί να αλλάξει εντελώς το αναπαραγωγικό σύστημα προκαλώντας ζημιά και μπορεί να χρειαστεί ακόμη και υστερεκτομή.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους καρκίνους, υπάρχει πιθανότητα να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ξεκινά με προκαρκινικά κύτταρα στην μήτρα. Κανονικά αυτά τα κύτταρα εξαφανίζονται πολύ γρήγορα και χρειάζονται πολλά χρόνια μέχρι να σχηματιστεί ο καρκίνος.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας κατηγοριοποιείται ανάλογα με το πού εμφανίζεται (στον εξωτράχηλο, στον ενδοτράχηλο ή στην ζώνη μετασχηματισμού). Αυτός ο τύπος καρκίνου συχνά σχηματίζεται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα αναλόγως την ένταση.
Τα αποτελέσματα του ετήσιου τεστ Παπ σας μπορεί να επιβεβαιώσουν αν έχετε ή όχι καρκινικά κύτταρα, αλλά υπάρχουν πολλά σημάδια τα οποία καλό είναι να έχε στο νου σας. Δείτε παρακάτω μερικά σημαντικά συμπτώματα:
1. Ασυνήθιστη αιμορραγία από τον κόλπο
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνηθίσει την αιμορραγία από τον κόλπο, αλλά για συγκεκριμένες μέρες κάθε μήνα. Η αιμορραγία εκτός της περιόδου είναι ανησυχητική. Μπορεί να έχει την μορφή αιμορραγίας μετά την εμμηνόπαυση, κηλίδων αίματος ανάμεσα στις περιόδους, αιμορραγία μετά την σεξουαλική επαφή ή μετά από πυελική εξέταση.
2. Ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις
Οι κολπικές εκκρίσεις είναι επίσης συνηθισμένες, αλλά χρειάζεται προσοχή αν συμβαίνουν πιο συχνά από ό,τι συνήθως. Ο τράχηλος παράγει βλέννα η οποία έχει διαφορετική σύσταση ανάλογα με τα ορμονικά σας επίπεδα και οι τυχαίες, έντονες αλλαγές μπορεί να υποδεικνύουν καρκινικά κύτταρα. Μπορεί ακόμη να παρατηρήσετε και αίμα στις ασυνήθιστες εκκρίσεις, ανάμεσα στις περιόδους ή μετά την εμμηνόπαυση.
3. Πυελικό άλγος
Το πυελικό άλγος είναι συνηθισμένο σε διάφορες παθήσεις. Δυστυχώς, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι μία από αυτές. Οποιοσδήποτε πόνος στην πυελική χώρα μπορεί να υποδεικνύει εσωτερική αλλαγή και πρέπει να τον λάβετε σοβαρά υπόψη.
Βεβαιωθείτε ότι ο πόνος είναι διαφορετικός από τις κράμπες της περιόδου ή ότι εμφανίζεται εκτός περιόδου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να εντοπίσετε πού οφείλεται.
4. Δυσκολία την ούρηση
Και αυτό το σύμπτωμα μπορεί να σχετίζεται με διάφορες παθήσεις. Αν παρατηρήσετε κάποια δυσκολία ή αρχίσετε να πονάτε κατά την ούρηση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
5. Απώλεια βάρους
Άλλο ένα σύμπτωμα προχωρημένου καρκίνου του τραχήλου είναι η απώλεια βάρους, αλλά όχι για τον λόγο που μπορεί να νομίζετε. Όταν τα κύτταρα μας γίνονται καρκινικά, το σώμα παράγει μικρές πρωτεΐνες που ονομάζονται κυτοκίνες που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Αυτές οι πρωτεΐνες βοηθούν, αλλά επίσης διασπούν και λίπος, κι έτσι χάνουμε βάρος χωρίς να αλλάξουμε την διατροφή μας.
6. Πρήξιμο και πόνος στο σώμα
Όπως αναφέραμε και πριν, ο καρκίνος του τραχήλου μπορεί να εξαπλωθεί και αλλού στο σώμα. Τα πιο συνηθισμένα σημεία είναι το πυελικό τοίχωμα, η κοιλιακή χώρα, η πλάτη και τα πόδια. Αν εξαπλωθεί, μπορεί να παρατηρήσετε πόνο και πρήξιμο, ειδικά στα χαμηλότερα σημεία του σώματος. Πιθανόν να προκαλείται από την ανάπτυξη καρκινικών όγκων έξω από τον τράχηλο.
7. Τίποτα
loading…

Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται, ο καρκίνος του τραχήλου συχνά δεν εμφανίζει συμπτώματα στα αρχικά στάδια. Σύμφωνα με το Cancer.org, δεν εμφανίζονται συμπτώματα συχνά μέχρι να σχηματιστεί ο καρκίνος στους ιστούς. Γι’αυτό και είναι ο δεύτερος πιο δύσκολος τύπος καρκίνου σε διάγνωση. Ωστόσο, είναι εύκολο να προληφθεί λόγω της αργής ανάπτυξης του.

Αυτό το είδος καρκίνου αποτελεί σιωπηλό κίνδυνο, γι’αυτό είναι σημαντικό να δώσετε βάση σε κάθε ανησυχητικό σημάδι και να μην παραλείπετε τις επισκέψεις στον γυναικολόγο σας.
Credit: tiphero.com

loading…
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/7_15.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Συνήθειες που έχουν όλα τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια

August 29, 2017

22 φωτογραφίες που δείχνουν πως έπαιζαν τα παιδιά στην παλιά Ελλάδα!!

August 25, 2017

Κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες, και συνέχισε την πορεία σου

August 24, 2017

Εσύ να είσαι ειλικρινής κι όποιος αντέξει!!!

August 23, 2017

H απάντηση του Γιώργου Αγγελόπουλου στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το επάγγελμά του: «Εκτός από βενζινάς να τους πως ότι ήμουν και…»

August 15, 2017

Καλύτερα να αποτυγχάνεις πρωτοτυπώντας παρά να πετυχαίνεις μιμούμενος!!

August 14, 2017

Στην πιο παράξενη πόλη του κόσμου δεν υπάρχουν καν δρόμοι και οι τουρίστες την λατρεύουν.

August 14, 2017

Κανείς δεν ξέρει πόσα δάκρυα έχυσα για να γίνω δυνατή.

August 14, 2017

Οι γυναίκες που δίνονται πολύ, φεύγουν απόλυτα.

August 14, 2017

Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης αλλά το συμπλήρωμά της.

August 14, 2017

Διδάξτε με αγάπη και όχι με υπακοή που βασίζεται στο φόβο και τους περιορισμούς.

August 14, 2017

Χάνοντας συνεχώς το τώρα χάνουμε ολόκληρη τη ζωή μας..

August 14, 2017

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Ο «Μισθοφόρος» του Survivor γίνεται παρουσιαστής και αυτή είναι η πρώτη του εκπομπή.

August 14, 2017

Έτσι Θα Καταφέρετε Να Κάψετε Το Λίπος Από Τα Μπράτσα! Το Δεύτερο Βήμα Είναι Το Πιο Σημαντικό!!

August 14, 2017

Έγκυος μητέρα πλησιάζει τη φουσκωμένη κοιλιά της στο τζάμι και η αντίδραση του ουραγκοτάγκου την κάνει να ξεσπάσει σε δάκρυα.

August 14, 2017

To Newspolis.gr αποτελεί το πρώτο Social Στέκι στο Ελληνικό Internet.

Μπορείτε να βρείτε πολύ γρήγορα και άμεσα νέα της επικαιρότητας,πολλών και διαφορετικών θεματικών ενοτήτων,που προέρχονται από άλλα μεγάλα sites, με αντίστοιχο link παραπομπής, καθώς επίσης και Social posts με εικόνες από την ομώνυμη σελίδα.

Ευχαριστούμε πολύ για τη προτίμηση σας !

Facebook

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE