Φορ Φαν

10 καθημερινά τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο και δηλητηριάζουν την υγεία μας.

10 καθημερινά τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο και δηλητηριάζουν την υγεία μας.
newspolis
Όταν οι ειδικοί μιλούν για το φαγητό που προκαλεί καρκίνο , μιλούν για τις καρκινογόνες ουσίες που περιέχουν τα τρόφιμα, καθώς και τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο .
Δείτε 10 καθημερινές τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε πολύ και συχνά.

1. ντομάτες σε κονσέρβες
Η ντομάτα είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείτε να φάτε, αλλά αν καταναλώνετε ντομάτες σε κονσέρβες τότε εκθέτετε τον εαυτό σας στον καρκίνο. Πολλές κονσέρβες είναι κατασκευασμένες από δισφαινόλη Α, η οποία είναι επίσης γνωστή ως BPA. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η BPA επηρεάζει το ορμονικό σύστημα και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Μην αφήνετε αυτές τις χημικές ουσίες να εισχωρήσουν στο σώμα σας, αγοράζοντας φρέσκια ντομάτα.
2. Λευκό ψωμί
Το λευκό ψωμί προκαλεί μεγάλη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα , που αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε πέντε φέτες άσπρο ψωμί κάθε μέρα έχουν διπλάσια πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά από ό, τι οι άνθρωποι που τρώνε μία και μισή φέτα. Είναι καλύτερο να καταναλώνετε ψωμί ολικής αλέσεως.
3. Κόκκινο κρέας
Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος δεν σημαίνει ότι θα σας κάνει να εμφανίσετε καρκίνο, αλλά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν αποθηκεύεται σε υψηλή θερμότητα, στη συνέχεια, σχηματίζετε μία χημική ουσία γνωστή ως ετεροκυκλική αμίνη. Το κόκκινο κρέας περιέχει νιτρικά τα οποία γίνονται καρκινικά όταν καταναλώνονται, σε υπερβολική κατανάλωση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό της ένωσης νιτρόζο, η οποία προσβάλλει τους βλεννογόνους του κόλπου. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος πρέπει να είναι περιορισμένη και και αντί για κόκκινο κρέας είναι καλύτερο να προτιμήσετε την κατανάλωση ψαριών.
4. Επεξεργασμένο λευκό αλεύρι
Το λευκό αλεύρι μεταβολίζεται από το σώμα μας,όπως και η ζάχαρη, όμως, υποβάλλεται σε μια διαδικασία λεύκανσης με χλώριο, η οποία είναι επιβλαβής για το σώμα , και μετά από μια μακρά περίοδο κατανάλωσης μπορεί να δημιουργήσει καρκινικά κύτταρα. Το αλεύρι σίτου είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, καθώς δεν περνά από τη διαδικασία λεύκανσης.
5. Επεξεργασμένο κρέας.
Τα επεξεργασμένα κρέατα βρίσκονται συχνά στο τραπέζι μας, όπως το ζαμπόν, τα λουκάνικα, το σαλάμι, η μορταδέλα ή και πολλά άλλα … Όταν μιλάμε για επεξεργασμένο κρέας εννοούμε αυτό που είναι μέσα στη κονσέρβα,το καπνιστό, το αποξηραμένο ή το κρέας που έχει υποβληθεί σε επεξεργασία με νιτρικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα νιτρικά άλατα σχετίζονται με ορισμένους τύπους καρκίνου, και αν δεν καταναλώνετε επεξεργασμένα κρέατα, τότε είναι λιγότερες οι πιθανότητες να εμφανίσετε καρκίνο.
Όταν οι ειδικοί μιλούν για το φαγητό που προκαλεί καρκίνο , μιλούν για τις καρκινογόνες ουσίες που περιέχουν τα τρόφιμα, καθώς και τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο
6. Πατατάκια
Τα πατατάκια περιέχουν την χημική ουσία, η οποία έιναι γνωστή ως ακρυλαμίδιο , η οποία συμβαίνει όταν τα άμυλα υποβάλλονται σε υψηλή θερμοκρασία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει το ακρυλαμίδιο στους καρκινογόνους παράγοντες, καθώς εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.
loading…

7. Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά περιέχουν πολλή ζάχαρη, είναι πλούσια σε θερμίδες και περιέχουν τη 4-μεθυλιμιδαζόλη, η οποία δίνει στα αναψυκτικά το σκούρο χρώμα τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η χημική ουσία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει να νομοθετούν σχετικά με τον περιορισμό της χρήσης των 4-μεθυλιμιδαζόλης.
8.Popcorn από το φούρνο μικροκυμάτων
Πρόβλημα με ποπ κορν από τον φούρνο μικροκυμάτων είναι ότι οι σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του πακγρέατος. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δοκιμές έχουν δείξει απελευθέρωση διακετυλίου, μιας τοξικής χημική ουσίας που έχει συσχετιστεί με τον καρκίνο του πνεύμονα.
9.Αλκοόλ
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εγκεφάλου, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του ήπατος, του μαστού, του στομάχου, του προστάτη, του παγκρέατος και του παχέος , σύμφωνα με έρευνες. Ο λόγος είναι ότι η αλκοόλη σχηματίζεται από την ακεταλδεΰδη που διαταράσσει το σχηματισμό του DNA και των πρωτεϊνών. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με το κόκκινο κρασί, το οποίο περιέχει ρεσβερατρόλη, η οποία είναι ευεργετική για την καταπολέμηση του καρκίνου. Απλά πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο.
10. Καψαλισμένα τρόφιμα
Το κρέας από τη σχάρα και το τοστ θεωρούνται καψαλισμένο φαγητό. Τα καψαλισμένα μέρη περιέχουν μεγάλη ποσότητα ετεροκυκλικών αμινών , τα οποία έχουμε ήδη αναφέρει στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος. Όταν χρησιμοποιείτε μια σχάρα ή μια τοστιέρα, βεβαιωθείτε ότι το κρέας ή το ψωμί δεν σας έχουν μαυρίσει

loading…
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/10_15.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες, και συνέχισε την πορεία σου

August 24, 2017

Εσύ να είσαι ειλικρινής κι όποιος αντέξει!!!

August 23, 2017

H απάντηση του Γιώργου Αγγελόπουλου στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το επάγγελμά του: «Εκτός από βενζινάς να τους πως ότι ήμουν και…»

August 15, 2017

Καλύτερα να αποτυγχάνεις πρωτοτυπώντας παρά να πετυχαίνεις μιμούμενος!!

August 14, 2017

Στην πιο παράξενη πόλη του κόσμου δεν υπάρχουν καν δρόμοι και οι τουρίστες την λατρεύουν.

August 14, 2017

Κανείς δεν ξέρει πόσα δάκρυα έχυσα για να γίνω δυνατή.

August 14, 2017

Οι γυναίκες που δίνονται πολύ, φεύγουν απόλυτα.

August 14, 2017

Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης αλλά το συμπλήρωμά της.

August 14, 2017

Διδάξτε με αγάπη και όχι με υπακοή που βασίζεται στο φόβο και τους περιορισμούς.

August 14, 2017

Χάνοντας συνεχώς το τώρα χάνουμε ολόκληρη τη ζωή μας..

August 14, 2017

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Ο «Μισθοφόρος» του Survivor γίνεται παρουσιαστής και αυτή είναι η πρώτη του εκπομπή.

August 14, 2017

Έτσι Θα Καταφέρετε Να Κάψετε Το Λίπος Από Τα Μπράτσα! Το Δεύτερο Βήμα Είναι Το Πιο Σημαντικό!!

August 14, 2017

Έγκυος μητέρα πλησιάζει τη φουσκωμένη κοιλιά της στο τζάμι και η αντίδραση του ουραγκοτάγκου την κάνει να ξεσπάσει σε δάκρυα.

August 14, 2017

Στα 50 μου έμαθα να λέω όχι σε ό,τι μου κάνει κακό και χαλάει τη ψυχολογία μου!!

August 14, 2017

Ζευγάρι Με Σύνδρομο Down Γιορτάζει Τα 22 Χρόνια Κοινής Ζωής! -ΒΙΝΤΕΟ

August 14, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE