Φορ Φαν

Όλοι τον έρωτα ψάχνουν κι όλοι είναι μόνοι τους.

Όλοι τον έρωτα ψάχνουν κι όλοι είναι μόνοι τους.
newspolis
Αναζητήσεις, έρευνες, συζητήσεις, διλήμματα, σκέψεις, χάος, εκνευρισμός, ερωτήματα, συνταγές επιτυχίας. Όλα αυτά για να βρεθεί ο έρωτας.
 
Πού γίνεται το λάθος κι όλο χάνουμε τον έρωτα, ποιος τον ψάχνει πιο σωστά, πού έχει χαθεί κι άλλα τέτοια υπαρξιακά απασχολούν όλους όσοι κυνηγούν τον μεγάλο και τρανό έρωτα.

Από ‘δω κοιτάς απορημένους, απ’ την άλλη ακούς κουβέντες εκνευρισμένες, πιάνεις κάτι βλέμματα τυχαία, νιώθεις απελπισίες λόγω της αναζήτησης, που όλα αυτά οδηγούν στο βωμό του έρωτα. 
Όλοι πυρετωδώς ασχολούνται μ’ αυτόν τον αργοπορημένο έρωτα, με τα δικά τους λάθη που παλεύουν να τα κάνουν σωστά μήπως στο τέλος τον ελκύσουν, με ευκαιρίες που δε γράπωσαν, με υποθετικά σενάρια που θα μπορούσαν να ‘χουν κάνει αλλιώς. Αυτά δεν είναι απλές κατεβατές εκφράσεις, είναι ο κοινός παρανομαστής των περισσότερων, το βλέπεις καθημερινά.
Πώς διάολο γίνεται όμως να μοχθούν όλοι μαχόμενοι κανονικά με όπλα, να λυσσάνε να βρεθεί αυτός ο έρωτας ψάχνοντας μέχρι και στο λεβητοστάσιό τους κι αυτός ο ρουφιάνος ο έρωτας να μην είναι πουθενά; Δε γίνεται να έχει προηγούμενα μαζί σου ή -πιο ρεαλιστικά- μ’ όλους μας. Κάτι άλλο συμβαίνει κι είμαστε όλοι μόνοι κι ας παραπονιόμαστε απαρηγόρητοι πως ψάχνουμε αυτόν τον έναν ή εκείνη τη μοναδική που αλλάζει ζωές.
Κάτσε σκέψου πόσους ξέρεις ή συνάντησες ή μίλησες ή άκουσες να ψάχνουν την αγάπη. Πληγωμένους, χωρισμένους, απογοητευμένους, ελεύθερους, αμαθείς, ανίδεους ή κι έμπειρους να μιλούν για το ίδιο θέμα. «Πότε θα έρθει ένας έρωτας, πού είναι τόσο καιρό;» Μπορεί κι εσύ ο ίδιος να είσαι ένας απ’ τους κυνηγούς του κρυμμένου θησαυρού, αλίμονο. Αλλά πώς στα κομμάτια γίνεται να μετράμε όλοι μοναξιές και να κοιμόμαστε -το πολύ- μ’ ένα μαξιλάρι αντί για ένα κομμάτι ψυχής δίπλα μας;
Το λάθος μάλλον δε βρίσκεται στην κρυμμένη τοποθεσία του έρωτα ούτε σε κανένα βενζινάδικο που ξέμεινε ο δύσμοιρος κι ανανεώνει τα καύσιμά του. Εκείνος τον ίδιο δρόμο ακολουθεί αιώνες τώρα. Δεν έχασε το δρόμο του, ούτε τραυματίστηκε καθ’ οδόν επειδή εμείς είμαστε ανάξιοι να τον αντιληφθούμε.
Έχουμε φτιάξει μια φιμέ τζαμαρία γύρω μας, τιγκαρισμένη από φίλτρα. Φίλτρα φωτός, φίλτρα νυκτός, φίλτρα θέρμανσης και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Μα πού να τολμήσει να μπει μέσα μετά αυτός που ψάχνεις; Ναι, ο έρωτας. Ο κύριος αυτός θέλει λάμψη, θέλει φώτα και σκοτάδια μαζί, θέλει ξεπάγιασμα και θερμοπληξίες απ’ το κάψιμο. Δεν είναι φιλικό περιβάλλον η τζαμαρία σου για να τη διαπεράσει. Σου κάνει λοιπόν μια προσπερασάρα -να!- και πάει στον επόμενο.
Στον επόμενο που ούτε τζαμαρίες έχει ούτε σήτες για τα τσιμπήματα. Είτε γιατί ξέχασε να βάλει, είτε γιατί το έχει προγραμματίσει και περιμένει το μάστορα για την εγκατάσταση είτε γιατί απλά γουστάρει να είναι ακάλυπτος από παντός τύπου φοβοπαγίδες. Κι έτσι έρχεται ο έρωτας, του συστήνεται και γίνεται το «έλα να δεις». Όχι εσύ, εκείνος θα δει. Εσύ κάθεσαι στο φιλτραρισμένο πεδίο σου, στο φρούριό σου και κλαις για τη μοναξιά σου, άσε τους αχύρωτους να τον χαρούν.
Αναλογίσου πόσοι άνθρωποι είμαστε και πόσοι είναι μόνοι τους. Είναι δυνατόν δύο απ’ όλους αυτούς να μην έχουν κάτι κοινό για να μπορούν να είναι μαζί; Είναι ασύλληπτο να μην υπάρχει κάτι κοινό ή και κάτι αντίθετο -γιατί όχι;- για να μπορεί να φέρει κοντά δυο ανθρώπους. Οι χειρισμοί μας κι οι σκέψεις μας είναι λάθος, έχουμε βαλτωμένες τακτικές, εκεί μπατάρει όλη η ιστορία. Κι εννοείται καταλήγουμε σ’ ένα κοινό σημείο όλοι, τ’ οποίο είναι το ναυάγιο.
Ναι μεν μαζοποιηθήκαμε κι όλοι γίναμε ίδιοι εξωτερικά, αλλά κάτι μοναδικό υπάρχει στον καθένα μας, ας μην απελπιζόμαστε. Οι άντρες δε χάθηκαν ούτε οι γυναίκες τείνουν προς εξαφάνιση. Κούρασε αυτή η ατάκα περισσότερο κι απ’ το «εγώ δεν είμαι σαν όλους τους άλλους». Το θέμα είναι να είσαι ανοιχτός στα ερεθίσματα -αφού διαφέρεις- και τα καλέσματα, για να το αντιληφθείς αυτό επιτέλους και να σταματήσεις να τσιμεντώνεις τείχη που μειώνουν την τύχη σου. Η τύχη κάποιος έγραψε, πως είναι το πάντρεμα της προετοιμασίας με την ευκαιρία. Προετοιμασμένος είσαι ναι, την ευκαιρία ποιος θα την πιάσει που ζαλίστηκε να γυροφέρνει εδώ κι εκεί;
loading…

Άνοιξε αυτιά και μάτια, σβήσε κάτι απ’ τη λίστα με τα κριτήριά σου γιατί ούτε εσύ είσαι καλύτερος αλλά ούτε μιλάμε και για τα μηνιαία ψώνια και περίμενε. Η μοναξιά που τους ρήμαξε όλους είναι στο μυαλό, στην πραγματικότητα είναι δικό μας δημιούργημα, δεν το βλέπεις; Όλοι είναι μόνοι τους αλλά όλοι ψάχνουν τον έρωτα. Το οξύμωρο σχήμα πολυφορέθηκε, σβησ’ το απ’ το γραμματικό σου γλωσσάρι για να πάμε παρακάτω.

Συντάκτης: Μένια Ντελαβέγκα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
pillowfights

loading…
« PREV
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/blog-post_790.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Στις δυσκολίες της ζωής να λες ‘’Παναγιά μου’’ (Αφιερώστε 3 λεπτά και διαβάστε – διαδώστε το)

June 26, 2017

Η Ελληνική πόλη με τους νερόμυλους, τους καταρράκτες, τα πέτρινα γεφύρια και τα τεράστια αιωνόβια πλατάνια. Παραμυθένια!

June 26, 2017

Η αισθηματική αστρολογική συμβουλή της εβδομάδας 26 έως 2/7/2017.

June 26, 2017

Οι προβλέψεις για τα αισθηματικά σου την εβδομάδα 26 έως 2/7/2017.

June 26, 2017

Αυτό το 4 λεπτών πρόγραμμα γυμναστικής αντικαθιστά 1 ώρα γυμναστηρίου.

June 26, 2017

Στην Αριζόνα η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή που ακόμη και οι κάκτοι μαράθηκαν.

June 26, 2017

Πανεύκολη τουρτίτσα ψυγείου χωρίς ψήσιμο.

June 26, 2017

Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις σας από 26 έως 2 Ιουλίου 2017.

June 26, 2017

Βαφές μαλλιών: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

June 26, 2017

Tι να κάνεις όταν σε προσβάλλουν και νιώθεις άσχημα.

June 26, 2017

Το Λαμπραντόρ ανέβηκε μόνο του στο λεωφορείο, αλλά όταν οι επιβάτες είδαν ΤΙ είχε στο κολάρο του; Έμειναν με ανοιχτό το στόμα!

June 26, 2017

Οθόνη σε νταλίκα δείχνει αν μπορείτε να προσπεράσετε!

June 26, 2017

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο στις 24 Ιουνίου 2017. Προβλέψεις για τα ζώδια.

June 26, 2017

Αν σε ερωτευτεί μια γυναίκα που ξέρει ν’αγαπάει…

June 26, 2017

Νερό με άδειο στομάχι το πρωί: Τι δημιουργεί στον οργανισμό.

June 26, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE