Φορ Φαν

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η αντίδρασή σου σε αυτό.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η αντίδρασή σου σε αυτό.
newspolis
Κατά πόσο είσαι ικανός να ανταπεξέλθεις σε κάποιο πρόβλημα και το πιο σημαντικό κατά πόσο μπορείς να βρεις λύση; Αλλά είναι μόνο μια κατάσταση ή ένα γεγονός που σε ζορίζει;
 Είναι η ατυχία σου πιστεύεις που σου έφερε το πρόβλημα; Μήπως έσπασες κάποτε κάποιον καθρέφτη και σε κυνηγάει η γρουσουζιά; Κανένα από αυτά δε σου δίνει την απάντηση που θέλεις.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως εσύ είσαι ο υπαίτιος, που ακόμη και το πιο μικρό κι ασήμαντο πρόβλημα, μετατρέπεται αυτόματα σε μεγάλος μπελάς; Πέρασε απ’ το μυαλό σου ότι εσύ μπορεί να φταις γι’ αυτό; Ό,τι και να συμβαίνει, όσο τραγικό κι οδυνηρό κι αν είναι, στο χέρι σου είναι αν θα παραμείνει έτσι ή αν θα αλλάξει.
Πόσες φορές σκέφτηκες πως θα μπορούσες να διαχειριστείς τις καταστάσεις με πολύ διαφορετικό τρόπο, ας πούμε με πιο καθαρό μυαλό. Γνωρίζεις πολύ καλά πως όλα λύνονται πιο εύκολα όταν έχεις ένα καθαρό μυαλό. Ακόμη και φουρτούνες να διασχίζουν το δρόμο σου όταν εσύ έχεις τη σωστή στάση κι αντίδραση, τα ξεπερνάς όλα.
Ναι, αυτό είναι το μυστικό που πολλές φορές αγνοείς γιατί εθελοτυφλείς. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η αντίδρασή σου σε αυτό. Το πώς εσύ ο ίδιος θα επιλέξεις να αντιδράσεις απέναντί του. Ξέρεις πολύ καλά ότι ως άνθρωποι μας αρέσει να περιπλέκουμε τα πράγματα. Ακόμη και το πιο εύκολο κι εμφανές θα το κάνεις να μοιάζει καταστροφικό.
Εσύ θα αποφασίσεις πώς θα αντιδράσεις όταν έχεις κάποιο πρόβλημα, είτε στον επαγγελματικό σου τομέα, είτε στη ζωή σου γενικότερα. Θα έχεις ακούσει πολλές φορές να λένε ότι η ζωή είναι μαύρο κι άσπρο, το μαύρο είναι το ένα άκρο και το άσπρο το άλλο. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα υπάρχει κενό, χάος; Όχι, σίγουρα υπάρχει κάτι ενδιάμεσο, το γκρι ας πούμε.
Ας τα πιάσουμε απ’ την αρχή. Έχεις ένα πρόβλημα στον επαγγελματικό σου τομέα. Έχασες τη δουλειά σου άδικα και χωρίς κανένας να σου εξηγήσει το γιατί. Πιάσε τώρα τα δύο άκρα, πιάσε το μαύρο. Θυμώνεις γιατί αυτό ήταν πολύ άδικο απέναντί σου, προσπαθείς να μάθεις τον λόγο που έγινε ό,τι έγινε και το μόνο που καταφέρνεις είναι να μαζέψεις οργή μέσα σου. Πού θα πάει όλη αυτή η οργή; Είτε σε κάποιον αγαπημένο σου είτε στον εαυτό σου. Δεν έχει σημασία, πάλι κάποιον θα βλάψεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχεις δουλειά.
Πιάσε τώρα το άλλο άκρο, πως αποδέχεσαι αυτή την απόφαση και δεν αντιδράς, πάλι σκέφτεσαι ότι είναι άδικο αλλά δε μιλάς μη γνωρίζοντας τι να κάνεις και τι να πεις. Στεναχωριέσαι αλλά το αποδέχεσαι και δεν κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις. Το αποτέλεσμα ξανά είναι το ίδιο, συνεχίζεις να είσαι χωρίς δουλειά.
Τώρα σκέψου να καθόσουν και να έβρισκες το ενδιάμεσο απ’ τα δυο άκρα που εσύ ο ίδιος ονόμασες γκρι. Θα σκεφτείς το πρόβλημά σου, θα γίνεις φίλος μαζί του και θα βρεις την καλύτερη λύση, αυτή που εσύ θεωρείς ότι είναι καλή. Αναζητάς τον λόγο που έχασες τη δουλειά σου και συνεχίζεις, ψάχνεις για άλλη δουλειά. Ούτε μαύρο ούτε άσπρο αλλά κάτι ενδιάμεσο. Συνεχίζεις με ό,τι σου έχει απομείνει για να βρεις το καλύτερο.
loading…

Το πραγματικό πρόβλημα σε μία κατάσταση ή ένα γεγονός είσαι εσύ ο ίδιος. Είσαι εσύ που θα αποφασίσεις πώς θα το διαχειριστείς. Είσαι εσύ που θα βάλεις τα όρια και θα επιλέξεις πόσο θα του επιτρέψεις να σε επηρεάσει. Να θυμάσαι πάντα πως το ογδόντα τις εκατό των προβλημάτων σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Στο χέρι σου είναι, αν θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο ή αν θα το εξαφανίσεις απ’ τη ζωή σου.

Συντάκτης: Σταυρούλα Τζουβάνη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

loading…
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/blog-post_258.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Αστρολογικές μηνιαίες συμβουλές Ιουλίου 2017.

June 28, 2017

Μικροσκοπικός σκύλος διαλέγει το μεγαλύτερο λούτρινο του μαγαζιού και ξετρελαίνει το διαδίκτυο.

June 28, 2017

Οι νέες οβάλ ξαπλώστρες του Νammos στη Μύκονο κάνουν 2.800€ η μια και τις σχεδίασε Έλληνας.

June 28, 2017

Η αντίδραση των γιατρών μετά το πιο πολύωρο χειρουργείο που έγινε ποτέ στην Κίνα

June 28, 2017

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη.

June 28, 2017

Kική Δημουλά: «Κερδισμένος είναι αυτός που αγαπάει, όχι αυτός που αγαπιέται»

June 28, 2017

5 λόγοι που οι δυνατοί άνθρωποι καταλήγουν να έχουν πολύ δύσκολες σχέσεις.

June 28, 2017

9 χρήσεις των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων που ελάχιστοι γνωρίζουν.

June 28, 2017

5 συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής που καταστρέφουν αργά τη ζωή σας.

June 28, 2017

Μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις Ιουλίου 2017.

June 28, 2017

Κι όμως τα μακαρόνια και το ψωμί ευθύνονται για την πεσμένη σου διάθεση…

June 27, 2017

Ενώ εσύ μου φώναζες, σκεφτόμουν ότι δεν μ’ αγαπάς πια…

June 27, 2017

Σοκ στην Χαλκίδα: Ανασύρθηκε πτώμα από την θάλασσα! “Πάγωσαν” όλοι μόλις έμαθαν την ταυτότητά του

June 27, 2017

Ανάθεμά σε για έρωτα. Λείπεις κι όλα μου φταίνε.

June 27, 2017

Μου τελείωσαν πια τα «δεν πειράζει».

June 27, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE