Φορ Φαν

Επτά τρόποι για να καταλάβεις αν ο σύντροφός σου σε απατά!

Επτά τρόποι για να καταλάβεις αν ο σύντροφός σου σε απατά!
newspolis
Δυστυχώς η επιστήμη δε μπορεί να σας πει αν ο σύντροφός σας ξενοκοιμάται, μπορεί σίγουρα όμως να σας βοηθήσει να εντοπίσετε αν με κάποιο τρόπο σας παραπλανά.
Παρακάτω ακολουθούν οι 7 τρόποι που θα σας δείξουν αν το άλλο σας μισό σάς κρατάει κάτι κρυφό ή σας λέει ψέμματα.

Ρώτα την άποψη ενός φίλου
Είναι γνωστό ότι τρίτα πρόσωπα μπορούν να καταλάβουν καλύτερα μερικές φορές τι συμβαίνει σε μία σχέση. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτό κατά έναν περίεργο τρόπο έχουν οι ξένοι.
Ο παραπάνω ισχυρισμός αποδείχθηκε και από ένα πείραμα μίας ομάδας ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ. Σε αυτό ζευγάρια προσπάθησαν να συνεργαστούν για να ζωγραφίσουν ένα αντικείμενο. Ο ένας σύντροφος είχε τα μάτια καλυμμένα, ενώ ο άλλος του έδινε οδηγίες πως να ζωγραφίσει.
Η όλη διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε, ενώ λίγο πριν κάθε ζευγάρι είχε απαντήσει χωριστά σε μία σειρά προσωπικών ερωτήσεων, στις οποίες κλήθηκαν να αποκαλύψουν και αν θα απατούσαν ποτέ τον σύντροφό τους.
Στη συνέχεια το υλικό της ζωγραφικής συνεργασίας των ζευγαριών παρουσιάστηκε σε τρίτους, οι οποίοι ήταν απίστευτα ακριβείς στις εκτιμήσεις τους και μπορούσαν να διαπιστώσουν αν ο ένας σύντροφος είναι άπιστος ή δυστυχισμένος.
Επεξεργάσου το υποσυνείδητα
Όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να κρίνει κάτι συνειδητά, τότε το αποτέλεσμα είναι συνήθως κακό. Αντίθετα όταν η διαδικασία αυτή γίνεται υποσυνείδητα, η κριτική είναι λιγότερο δολερή.
Το 2013 ψυχολόγοι ζήτησαν από μία ομάδα σπουδαστών να ακούσουν όσα είχε να καταθέσει μία σειρά ανθρώπων και να κρίνουν αν λένε αλήθεια ή ψέμματα. Όσοι πήραν τον χρόνο τους και εξέτασαν τις μαρτυρίες υποσυνείδητα, κατάφεραν να κρίνουν με μεγαλύτερη επιτυχία, αν το άτομο που είχαν απέναντί τους είχε τη διάθεση να τους παραπλανήσει.
Άκου προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιεί
Ένας καθηγητής ψυχολογίας μελετώντας τα δεδομένα από ένα πρόγραμμα ανάλυσης κειμένου, εντόπισε κάποια συγκεκριμένα λεκτικά μοτίβα τα οποία χρησιμοποιεί όποιος θέλει να αποφύγει την αλήθεια.
Έτσι, οι ψεύτες τείνουν να χρησιμοποιούν λέξεις αρνητικού περιεχομένου, όπως «μίσος», «θυμός», «εχθρός», και ρήματα που δηλώνουν κίνηση, όπως «περπατώ» ή «κινούμαι».
Αντίθετα, αποφεύγουν να εκφράζονται σε πρώτο ενικό πρόσωπο, να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «αντιλαμβάνομαι» ή «νομίζω» και άλλες, όπως «αλλά» και «εκτός».
loading…

Δώσε σημασία στον τόνο της φωνής

Πρόσφατα Καναδοί ερευνητές ζήτησαν από μία ομάδα εθελοντών να ακούσουν μία σειρά από φωνές και να κρίνουν ποια από αυτές τους φάνηκε πιο ελκυστική. Στη συνέχεια, οι ερευνητές τους ζήτησαν να κρίνουν κατά πόσο θεωρούν ότι τα άτομα που άκουσαν είναι ικανά να απατήσουν.
Σύμφωνα με τις γυναίκες εθελόντριες ένας άντρας με βαθιά φωνή είναι πιο πιθανό να απατήσει τη σύντροφό του, ενώ αντίθετα οι άντρες εθελοντές έκριναν ότι οι γυναίκες με πιο ψιλή φωνή είναι είναι αυτές που πιθανότατα θα «προδώσουν» το άλλο τους μισό.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι το γεγονός ότι η βαθιά φωνή είναι αποτέλεσμα των υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης. Και τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε έναν άντρα συνήθως τον καταστούν άπιστο.
Πρόσεξε πόση ώρα περνάει στα κοινωνικά δίκτυα
Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι που έγινε σε 600 χρήστες του Twitter έδειξε ότι όσοι που περνούσαν περισσότερη από μία ώρα την ημέρα σε αυτό, ήταν περισσότερο πιθανό να μαλώσουν με τον σύντροφό τους, να πάρουν διαζύγιο ή να χωρίσουν.
Οι ξαφνικές εναλλαγές στη διάθεση
Στην περίπτωση που είσαι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με τον σύντροφό σου, έχεις μάθει όλες τις συνήθειες του, τις αντιδράσεις του και γνωρίζεις με ποιον τρόπο χειρίζεται κάθε κατάσταση.
Αν παρατηρήσεις αλλαγές σε όλα παραπάνω, αυτό σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά. Οι ξαφνικές αλλαγές στη γλώσσα του σώματος, από τις εκφράσεις του προσώπου μέχρι τα σχήματα λόγου, αποτελούν κόκκινες σημαίες στις οποίες πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή.
Όπως επισημαίνει μία αναλύτρια συμπεριφοράς, «το σώμα ενός ανθρώπου βιώνει μία σειρά αλλαγών όταν είναι νευρικό, σε ένταση ή όταν απλά λέει ψέμματα».
Η σιωπή, οι προσωπικές επιθέσεις και οι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις
Ένα σημάδι ότι κάποιος λέει ψέμματα είναι η ξαφνική αδυναμία του να μιλήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί το νευρικό σύστημα αντιδρά στο στρες γεμίζοντας το στόμα με σάλιο.
Ένα ακόμα σημάδι είναι η προσωπική επίθεση ως προσπάθεια να μην απαντήσει σε ερωτήσεις.
Επιπλέον, μία έρευνα του 2011 από το UCLA απέδειξε ότι οι άνθρωποι που τείνουν να λένε ψέμματα συνηθίζουν να επαναλαμβάνουν τις ερωτήσεις που τους έχουν θέσει. Πιθανότατα για να δώσουν χρόνο στον εαυτό τους να επινοήσουν μία απάντηση.

loading…
« PREV
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/blog-post_949.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το «χαμηλής νοημοσύνης» παιδί της και σήμερα είναι φοιτητής στο Χάρβαρντ.

July 24, 2017

Το εντυπωσιακό «κρυμμένο» σε σπηλιά εκκλησάκι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας στην Ιθάκη.

July 24, 2017

Έρωτας: Αυτοί Που δεν Θέλεις!

July 24, 2017

Πόσο μας αρέσουν οι άνθρωποι με λακκάκια στα μάγουλα.

July 24, 2017

Τα παιδιά που μεγαλώνουν μόνο με τη μαμά τους είναι εξίσου ευτυχισμένα με τα υπόλοιπα.

July 24, 2017

Πώς να Κρατήσεις την Καλοκαιρινή Σχέση.

July 24, 2017

Oικογένεια είναι οι άνθρωποι που σε αγαπούν και σε νοιάζονται, όχι οι βιολογικοί δεσμοί!

July 24, 2017

Μεγαλείο ψυχής. Διασχίζει τους αιθέρες για να σώσει τα αδέσποτα που κινδυνεύουν με ευθανασία.

July 24, 2017

Δεν σε θέλει αυτός μία…

July 24, 2017

19 υπέροχες φωτογραφίες του Gregory Colbert αφιερωμένες στην αρμονία του ανθρώπου με τα υπόλοιπα πλάσματα της γης.

July 24, 2017

Να φοβάσαι τον άνθρωπο που αγαπάει τη μοναξιά του.

July 24, 2017

Το «αιώνιο» πρόβλημα: Έξαλλη η μικρή με το μπαμπά της, που δεν κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας.

July 24, 2017

Πέρασα πολλά για να καταλάβω πως στη ζωή αξίζουν λίγοι και λίγα.

July 24, 2017

Το Αστροσκόπιο της εβδομάδας 24 έως 30/7/2017, από τον Χρίστο Ντούβλη.

July 24, 2017

Λέσβος: Αυτός είναι ο 33χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιού [εικόνες]

July 24, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE