Φορ Φαν

Δίπλωμα Χειρισμού Drone! Ανοιξαν οι πρώτες σχολές!

Δίπλωμα Χειρισμού Drone! Ανοιξαν οι πρώτες σχολές!
newspolis
Σε λειτουργία έχει τεθεί από τις 22 Μαΐου το πληροφοριακό σύστημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν το drone τους.
Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM, η τμηματάρχης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), υπεύθυνη στο Τμήμα Μικρών Αεροσκαφών, Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Μη Επανδρωμένων Οχημάτων, Νατάσσα Τσότρα. 

Στο νέο σύστημα θα γίνεται η καταχώρηση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drones), διαδικασία που «σε ποσοστό 95% είναι ανέξοδη για τον ιδιοκτήτη» τονίζει η κα Τσότρα, περιγράφοντας το νέο σύστημα ως πολύ φιλικό και απλό στη χρήση.
Με τη λειτουργία αυτού το νέου συστήματος στην επίσημη ιστοσελίδα ypa.gr και τον ειδικό ιστοχώρο με τη σήμανση ΣμηΕΑ, είναι εφικτό για κάθε drone να δηλωθεί «με ταχύτατο ρυθμό και άμεσα ή το πολύ μέσα σε μια ημέρα να λάβει τρεις ειδικούς αριθμούς και με αυτούς να πάρει την έγκριση για να υποβάλει σχέδιο πτήσης». 
Η συγκεκριμένη διαδικασία δε υποβολής ενός σχεδίου πτήσης, αφορά μόνο τα Συστήματα Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΣμηΕΑ), που θα πετούν για ψυχαγωγική χρήση σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται ο χειριστής, ενώ ταυτόχρονα για πτήση μέχρι και σε απόσταση 500 μέτρων από τον χειριστή το κόστος είναι μηδενικό. 
Μοναδικός στόχος από την πλευρά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι “ο έλεγχος του Εναέριου Χώρου και η ασφάλεια των πτήσεων είτε μιλάμε για χρήση ψυχαγωγική, είτε για επαγγελματική (καθώς) υπάρχουν περιοχές όπου η πτήση είναι επικίνδυνη ή/και απαγορευμένη” τονίζει η Τμηματάρχης της ΥΠΑ.
Νέες θέσεις εργασίας και Σχολές Χειρισμού Drone
Ολοκληρωτική δε είναι από σήμερα και η αλλαγή στην Ελλάδα της διαδικασίας μέσα από την οποία θα μπορεί κάποιος να λειτουργεί ένα σύστημα Μη Επανδρωμένου Αεροχημάτος για επαγγελματική χρήση.
«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αδειοδότησης των πρώτων εκπαιδευτικών κέντρων και σύντομα θα έχουμε τις πρώτες εκπαιδευτικές σειρές υποψηφίων χειριστών drone προκειμένου να κάνει κανείς επαγγελματική χρήση drone, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει άδεια χειριστή από την ΥΠΑ» σημειώνει η κα Τσότρα αναφερόμενη στη νέα πλέον πραγματικότητα για την επικράτεια. 
Σημειώνει δε πως οι πρώτοι πτυχιούχοι χειριστές ΣμηΕΑ θα προέλθουν από τα νέα αυτά κέντρα στο άμεσο μέλλον.
Για τη λειτουργία δε αυτών των εκπαιδευτικών κέντρων είναι ταυτόχρονα απαραίτητη και μια νέα κατηγορία επαγγελματιών που προκύπτει από τη δημιουργία τους, αυτή των Εκπαιδευτών ΣμηΕΑ. 
«Τα εκπαιδευτικά κέντρα έχουν δηλώσει τους πρώτους εκπαιδευτές-χειριστές που θα περνούν από ειδικές δοκιμές (skill tests) στο πλαίσιο της διαδικασίας» τονίζει η Τμηματάρχης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ήδη για αυτές τις θέσεις εργασίας.
loading…

Προκύπτει μια «νέα αγορά που θέλει η ΥΠΑ να εξασφαλίσει» καταλήγει η κα Τσότρα, που εξηγεί πάντως πως η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά σε κάθε περίπτωση «μόνο την ανώτερη, ειδική αγορά των drone», με στόχο την επαγγελματική χρήση, τη μόνη που έχει και κόστος όπως προβλέπεται με βάση το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις 10 Μαΐου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

loading…
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/drone.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Ήταν να μπει στο «Survivor» γύρισε την πλάτη και πάει στο… «Nomads»!

July 21, 2017

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!Σαρώνει τα μετάλλια στο Λονδίνο η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα.

July 21, 2017

Έβδομος στον κόσμο ο Αντώνης Ρέμος σε διεθνές τουρνουά πόκερ.

July 21, 2017

Το Σπίτι Της Μυρίζει Πάντα Φανταστικά, Αλλά Κανείς Δεν Ήξερε Γιατί. Αυτό Το ΤΡΙΚ Θα Σου Αλλάξει Τη Ζωή! -ΒΙΝΤΕΟ

July 21, 2017

Οι άνθρωποι που σε πληγώνουν, δε σου αξίζουν.

July 21, 2017

Όταν φεύγουν πρώτοι, εκείνοι που μοιράστηκες πολλά..

July 21, 2017

Όχι ρε φίλε, δεν είσαι ειλικρινής, αγενής είσαι.

July 21, 2017

Πώς να σταματήσετε να είστε ευαίσθητοι στην ‘αρνητική’ ενέργεια που περιβάλλει το μυαλό και το σώμα σας.

July 21, 2017

13 ασκήσεις του 5άλεπτου που θα μεταμορφώσουν τα χαλαρά μπράτσα σε σφριγηλά.

July 21, 2017

Ζώδια και απιστία!!!

July 21, 2017

Γέρακας Λακωνίας: Το άγνωστο εντυπωσιακό φιόρδ της Ελλάδας!

July 21, 2017

65 Εκπληκτικές προτάσεις για εντυπωσιακά γυναικεία Tattoo!

July 21, 2017

Σοκολατόπιτα με φουντούκια …. “κόλαση”

July 21, 2017

Γυναίκα σε τελικό στάδιο καρκίνου πετάει την φιάλη οξυγόνου και παντρεύεται τον αγαπημένο της 5 ημέρες πριν πεθάνει.

July 21, 2017

Ο σκυλάκος που κακοποιήθηκε από τον «ιδιοκτήτη» βασανιστή του ζει ευτυχισμένος στην ιερά μονή της Παναγίας Γουμεράς στη Μακρυνίτσα Σερρών.

July 21, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE