Φορ Φαν

Δίπλωμα Χειρισμού Drone! Ανοιξαν οι πρώτες σχολές!

Δίπλωμα Χειρισμού Drone! Ανοιξαν οι πρώτες σχολές!
newspolis
Σε λειτουργία έχει τεθεί από τις 22 Μαΐου το πληροφοριακό σύστημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν το drone τους.
Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM, η τμηματάρχης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), υπεύθυνη στο Τμήμα Μικρών Αεροσκαφών, Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Μη Επανδρωμένων Οχημάτων, Νατάσσα Τσότρα. 

Στο νέο σύστημα θα γίνεται η καταχώρηση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drones), διαδικασία που «σε ποσοστό 95% είναι ανέξοδη για τον ιδιοκτήτη» τονίζει η κα Τσότρα, περιγράφοντας το νέο σύστημα ως πολύ φιλικό και απλό στη χρήση.
Με τη λειτουργία αυτού το νέου συστήματος στην επίσημη ιστοσελίδα ypa.gr και τον ειδικό ιστοχώρο με τη σήμανση ΣμηΕΑ, είναι εφικτό για κάθε drone να δηλωθεί «με ταχύτατο ρυθμό και άμεσα ή το πολύ μέσα σε μια ημέρα να λάβει τρεις ειδικούς αριθμούς και με αυτούς να πάρει την έγκριση για να υποβάλει σχέδιο πτήσης». 
Η συγκεκριμένη διαδικασία δε υποβολής ενός σχεδίου πτήσης, αφορά μόνο τα Συστήματα Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΣμηΕΑ), που θα πετούν για ψυχαγωγική χρήση σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται ο χειριστής, ενώ ταυτόχρονα για πτήση μέχρι και σε απόσταση 500 μέτρων από τον χειριστή το κόστος είναι μηδενικό. 
Μοναδικός στόχος από την πλευρά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι “ο έλεγχος του Εναέριου Χώρου και η ασφάλεια των πτήσεων είτε μιλάμε για χρήση ψυχαγωγική, είτε για επαγγελματική (καθώς) υπάρχουν περιοχές όπου η πτήση είναι επικίνδυνη ή/και απαγορευμένη” τονίζει η Τμηματάρχης της ΥΠΑ.
Νέες θέσεις εργασίας και Σχολές Χειρισμού Drone
Ολοκληρωτική δε είναι από σήμερα και η αλλαγή στην Ελλάδα της διαδικασίας μέσα από την οποία θα μπορεί κάποιος να λειτουργεί ένα σύστημα Μη Επανδρωμένου Αεροχημάτος για επαγγελματική χρήση.
«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αδειοδότησης των πρώτων εκπαιδευτικών κέντρων και σύντομα θα έχουμε τις πρώτες εκπαιδευτικές σειρές υποψηφίων χειριστών drone προκειμένου να κάνει κανείς επαγγελματική χρήση drone, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει άδεια χειριστή από την ΥΠΑ» σημειώνει η κα Τσότρα αναφερόμενη στη νέα πλέον πραγματικότητα για την επικράτεια. 
Σημειώνει δε πως οι πρώτοι πτυχιούχοι χειριστές ΣμηΕΑ θα προέλθουν από τα νέα αυτά κέντρα στο άμεσο μέλλον.
Για τη λειτουργία δε αυτών των εκπαιδευτικών κέντρων είναι ταυτόχρονα απαραίτητη και μια νέα κατηγορία επαγγελματιών που προκύπτει από τη δημιουργία τους, αυτή των Εκπαιδευτών ΣμηΕΑ. 
«Τα εκπαιδευτικά κέντρα έχουν δηλώσει τους πρώτους εκπαιδευτές-χειριστές που θα περνούν από ειδικές δοκιμές (skill tests) στο πλαίσιο της διαδικασίας» τονίζει η Τμηματάρχης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ήδη για αυτές τις θέσεις εργασίας.
loading…

Προκύπτει μια «νέα αγορά που θέλει η ΥΠΑ να εξασφαλίσει» καταλήγει η κα Τσότρα, που εξηγεί πάντως πως η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά σε κάθε περίπτωση «μόνο την ανώτερη, ειδική αγορά των drone», με στόχο την επαγγελματική χρήση, τη μόνη που έχει και κόστος όπως προβλέπεται με βάση το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις 10 Μαΐου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

loading…
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/drone.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Συνήθειες που έχουν όλα τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια

August 29, 2017

22 φωτογραφίες που δείχνουν πως έπαιζαν τα παιδιά στην παλιά Ελλάδα!!

August 25, 2017

Κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες, και συνέχισε την πορεία σου

August 24, 2017

Εσύ να είσαι ειλικρινής κι όποιος αντέξει!!!

August 23, 2017

H απάντηση του Γιώργου Αγγελόπουλου στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το επάγγελμά του: «Εκτός από βενζινάς να τους πως ότι ήμουν και…»

August 15, 2017

Καλύτερα να αποτυγχάνεις πρωτοτυπώντας παρά να πετυχαίνεις μιμούμενος!!

August 14, 2017

Στην πιο παράξενη πόλη του κόσμου δεν υπάρχουν καν δρόμοι και οι τουρίστες την λατρεύουν.

August 14, 2017

Κανείς δεν ξέρει πόσα δάκρυα έχυσα για να γίνω δυνατή.

August 14, 2017

Οι γυναίκες που δίνονται πολύ, φεύγουν απόλυτα.

August 14, 2017

Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης αλλά το συμπλήρωμά της.

August 14, 2017

Διδάξτε με αγάπη και όχι με υπακοή που βασίζεται στο φόβο και τους περιορισμούς.

August 14, 2017

Χάνοντας συνεχώς το τώρα χάνουμε ολόκληρη τη ζωή μας..

August 14, 2017

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Ο «Μισθοφόρος» του Survivor γίνεται παρουσιαστής και αυτή είναι η πρώτη του εκπομπή.

August 14, 2017

Έτσι Θα Καταφέρετε Να Κάψετε Το Λίπος Από Τα Μπράτσα! Το Δεύτερο Βήμα Είναι Το Πιο Σημαντικό!!

August 14, 2017

Έγκυος μητέρα πλησιάζει τη φουσκωμένη κοιλιά της στο τζάμι και η αντίδραση του ουραγκοτάγκου την κάνει να ξεσπάσει σε δάκρυα.

August 14, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE