Φορ Φαν

Γιατί Μίσησα Τον Σύζυγό Μου Αφού Αποκτήσαμε Παιδί.

Γιατί Μίσησα Τον Σύζυγό Μου Αφού Αποκτήσαμε Παιδί.
«Να σου πω την αλήθεια προτιμώ να λείπει από το σπίτι». «Ο πρώτος χρόνος μετά τη γέννηση του παιδιού ήταν ο πιο δύσκολος για εμάς». «Νιώθω ότι μπορώ να του τη λέω όλη την ώρα».
 

Να μερικές από τις φράσεις που ίσως έχετε ακούσει να λέγονται ψιθυριστά σε φιλικές συζητήσεις ή ίσως τις έχετε πει κι εσείς η ίδια αναφερόμενη στον σύζυγο ή σύντροφό σας.
H Jancee Dunn, συγγραφέας του βιβλίου «How not to hate your husband after kids (Πως να μη μισήσεις τον άντρα σου αφού κάνετε παιδιά)», γράφει ανοιχτά για μια αλήθεια που όλες μπορεί να έχουμε μέσα μας, αλλά δύσκολα τολμάμε να παραδεχτούμε.
Πριν η κόρη μας, Sylvie, γεννηθεί, πολύ σπάνια τσακωνόμασταν με τον σύζυγο μου, Tom. Από την στιγμή που γίναμε γονείς, αυτή η πραγματικότητα έπαψε.
Του μιλούσα άσχημα και είχα κάνει τη λέξη «διαζύγιο» καραμέλα αφού την πετούσα με το παραμικρό. Άλλες φορές, πάλι, το κλίμα ήταν τόσο παγωμένο μεταξύ μας που μπορεί να περνούσαν μέρες και πέρα από κανένα «Έφαγε το μωρό;» ή «Θυμάσαι που είναι τα μωρομάντηλα;» να μην ανταλλάσαμε κουβέντα.
Ταυτόχρονα, δεν μπορούσα να μιλήσω για όλο αυτό που ζούσα σε κάποια φίλη ή έστω στις αδερφές μου. Βασικά δεν ήθελα κιόλας γιατί ποτέ δεν μου είχαν αναφέρει κάτι παρόμοιο για τις δικές τους σχέσεις, οπότε υπέθετα ότι μόνο εγώ ένιωθα ότι σχεδόν μισούσα τον σύζυγό μου όταν άφηνε άπλυτα στο νεροχύτη ή όταν ξεχνούσε να πετάξει τα σκουπίδια.
Ακόμα και να ήθελα να ξεχαστώ μπαίνοντας στο social media, το feed μου στο Facebook με έκανε να αισθάνομαι απλώς χειρότερα, ειδικά όταν περνούσαν από την οθόνη μου αναρτήσεις φίλων από τις γεννήσεις των παιδιών τους και φωτογραφίες που ποζάρουν ευτυχισμένοι πάνω από το μωρό τους. Πώς γινόταν να ήταν όλοι τόσο ευτυχισμένοι με τις σχέσεις και τα μωρά τους εκτός από μένα; Εμείς γιατί δεν ήμασταν ποτέ έτσι με τον Τομ;
Έπρεπε να περάσουν πολλοί μήνες για να καταλάβω ότι και οι τσακωμοί -ναι, ακόμα και οι πιο έντονοι- είναι μέρος μιας «κανονικής» πραγματικότητας. Είστε και οι δύο υπό την επήρεια των ορμονών, αναστατωμένοι από την έλλειψη ύπνου και ταραγμένοι από την αφοσίωση και τον αριθμό πλυντηρίων που χρειάζεται ένας μικρός άνθρωπος για να υπάρχει και να αναπτύσσεται.
Αυτό που διόγκωσε την ένταση μεταξύ μας και έκανε το χάσμα ανάμεσά μας ακόμα μεγαλύτερο ήταν ότι ενώ και οι δύο δουλεύαμε τις ίδιες ώρες -είμαστε και οι δύο συγγραφείς- οι δουλειές του σπιτιού και η φροντίδα του μωρού παρέμεναν δραστηριότητες για τις οποίες, κατά βάση, ήμουν υπεύθυνη εγώ.
Σε αυτό βέβαια δεν είμαι η μόνη. Παρά το γεγονός ότι οι ζωές των γυναικών, με την ένταξή τους όχι μόνο στην αγορά εργασίας, αλλά και σε θέσεις ισχύος, έχουν αλλάξει ραγδαία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, μέσα στο σπίτι, ο ρόλος τους παραμένει απογοητευτικά ίδιος με το παρελθόν.
Έρευνα του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Marriage and Family, δείχνει ότι ακόμα και τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού, όταν γίνονται για πρώτη φορά γονείς, οι άντρες παύουν να ασχολούνται ενεργά. Μέχρι το μωρό να γίνει 9 μηνών, οι γυναίκες περνούν 37 ώρες/εβδομάδα για τη φροντίδα του μωρού και των δουλειών για το σπίτι, ενώ οι άντρες μόλις 24.
Επιστρέφοντας πίσω στη δική μου περίπτωση, το θέμα ήταν ότι κάτι έπρεπε να γίνει για να αποφύγουμε την πιθανότητα ενός διαζυγίου. Ντρέπομαι που το παραδέχομαι, αλλάτο βασικό μου κίνητρο για να μπαλώσω τις τρύπες που είχε η σχέση μας, προερχόταν από το παιδί, αφού, δυστυχώς, έβλεπα ότι το αρνητικό κλίμα μεταξύ μας είχε αρχίσει να επηρεάζει τη διάθεση και την προσωπικότητά της.
Σε ηλικία 4 ετών, η κατά τ’ άλλα πολύ χαμογελαστή κόρη μας, άρχισε να γίνεται πιο προσεκτική, πιο φοβιτσιάρα, ενώ όταν μας έβλεπε να τσακωνόμαστε με τον Τομ, πηδούσε ανάμεσα μας και έλεγε «Μη φωνάζεις στον μπαμπά».
Ούσα σε απελπισμένη κατάσταση, συμβουλεύτηκα πολλούς ειδικούς, από συμβούλους γάμου μέχρι κοινωνικούς ψυχολόγους και άλλαξα μερικά πράγματα στην συμπεριφορά μου.
Αρχικά σταμάτησα να του ασκώ κριτική, από το πώς αλλάζει το μωρό μέχρι πώς το ντύνει. Το να αποδοκιμάζεις κάθε προσπάθεια, όσο καλή διάθεση και θέληση να έχει κάποιος, τον αποκαρδιώνει και τον κάνει να μην θέλει να ασχοληθεί. Επιπλέον, του ζήτησα να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα στο ποιός κάνει τί στο σπίτι, πράγμα στο οποίο, ευτυχώς, ανταποκρίθηκε πολύ θετικά.
Για να επαναφέρω την ισορροπία στη σχέση μας, άρχισα να δίνω σημασία στις στιγμές μας, να του θυμίζω ότι τον αγαπώ με μικρές πράξεις αγάπης, όπως ένα σημείωμα και επανέφερα το σεξ στη ζωή μας.
Οι καυγάδες δεν σταμάτησαν ως δια μαγείας, αλλά το σημαντικό είναι ότι έμαθα να τους διαχειρίζομαι. Το θέμα είναι να τους αντιμετωπίζουμε σαν ένα υγιές και παραγωγικό κομμάτι μιας σχέσης και να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτούς. Πως γίνεται αυτό; Όταν δεν ουρλιάζεις, δεν τα ρίχνεις όλα στον άλλον και δεν τον «στολίζεις» με επίθετα.
Σήμερα, ενάμιση χρόνο αργότερα κι έχοντας εφαρμόσει όλες τις συμβουλές που πήρα κι έχοντας κάνει πολλή δουλειά με τον εαυτό μου και τον Τομ, μπορώ να πω ότι έχουμε έρθει πιο κοντά.
Η σχέση δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου που μεγαλώνει και χωρίς πότισμα.Χρειάζεται φροντίδα και υπομονή. Η πιο σημαντική διαπίστωση που έκανα διανύοντας όλη αυτή τη διαδρομή ήταν η εξής: Στην αρχή το μοναδικό μου κίνητρο για να τα ξαναβρώ με τον Τομ ήταν η κόρη μας, αλλά τώρα έχω καταλάβει ότι ο Τομ είναι ο σύμμαχος που δεν ήξερα ότι είχα.

loading…
« PREV
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/08/blog-post_615.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

H απάντηση του Γιώργου Αγγελόπουλου στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το επάγγελμά του: «Εκτός από βενζινάς να τους πως ότι ήμουν και…»

August 15, 2017

Καλύτερα να αποτυγχάνεις πρωτοτυπώντας παρά να πετυχαίνεις μιμούμενος!!

August 14, 2017

Στην πιο παράξενη πόλη του κόσμου δεν υπάρχουν καν δρόμοι και οι τουρίστες την λατρεύουν.

August 14, 2017

Κανείς δεν ξέρει πόσα δάκρυα έχυσα για να γίνω δυνατή.

August 14, 2017

Οι γυναίκες που δίνονται πολύ, φεύγουν απόλυτα.

August 14, 2017

Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης αλλά το συμπλήρωμά της.

August 14, 2017

Διδάξτε με αγάπη και όχι με υπακοή που βασίζεται στο φόβο και τους περιορισμούς.

August 14, 2017

Χάνοντας συνεχώς το τώρα χάνουμε ολόκληρη τη ζωή μας..

August 14, 2017

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Ο «Μισθοφόρος» του Survivor γίνεται παρουσιαστής και αυτή είναι η πρώτη του εκπομπή.

August 14, 2017

Έτσι Θα Καταφέρετε Να Κάψετε Το Λίπος Από Τα Μπράτσα! Το Δεύτερο Βήμα Είναι Το Πιο Σημαντικό!!

August 14, 2017

Έγκυος μητέρα πλησιάζει τη φουσκωμένη κοιλιά της στο τζάμι και η αντίδραση του ουραγκοτάγκου την κάνει να ξεσπάσει σε δάκρυα.

August 14, 2017

Στα 50 μου έμαθα να λέω όχι σε ό,τι μου κάνει κακό και χαλάει τη ψυχολογία μου!!

August 14, 2017

Ζευγάρι Με Σύνδρομο Down Γιορτάζει Τα 22 Χρόνια Κοινής Ζωής! -ΒΙΝΤΕΟ

August 14, 2017

Οι Γονείς Παρατήρησαν ΚΑΤΙ Περίεργο Στο Πρόσωπο Του Μωρού Τους & Το Έψαξαν Στο Google. Τα Αποτελέσματα Τους Σόκαραν! -ΒΙΝΤΕΟ

August 14, 2017

Σταμάτα πια να αναλύεις τα πάντα, μήπως και γίνεις ευτυχισμένος!

August 14, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE