Φορ Φαν

Ένας μικρός μαχητής επέζησε με βάρος γέννησης 368 γραμμάρια.

Ένας μικρός μαχητής επέζησε με βάρος γέννησης 368 γραμμάρια.
newspolis
Ήταν το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ στο νοσοκομείο Mount Sinai στο Σικάγο. Η EiriannaMartins γεννήθηκε μόλις 23 εβδομάδων. Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς ότι το μωρό τους ήταν στο «όριο της βιωσιμότητας», με μόλις 17% πιθανότητες να βγάλει τη νύχτα.
Τέσσερις μήνες όμως μετά την τόσο πρόωρη γέννησή της, η μητέρα της κατάφερε να την κρατήσει αγκαλιά, να την ταΐσει και να την πάρει σπίτι τους.

Συνέβη μερικές μέρες μετά τη δημοσίευση μίας αναφοράς που αποκάλυπτε ότι ολοένα και περισσότερα πρόωρα καταφέρνουν να επιβιώσουν ενάντια στα προγνωστικά – κυρίως χάρη στη θεραπεία με στεροειδή που γίνεται σε γυναίκες με υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνες.
Ενάντια στα προγνωστικά
Μία τυπική εγκυμοσύνη διαρκεί 40 εβδομάδες και το μωρό ζυγίζει περίπου 3,5 κιλά. Η Eirianna γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 368,5 γραμμάρια.
Η Entitan, από το Ιλινόις στο Σικάγο, γνώριζε ότι θα γεννήσει πρόωρα. Εμφάνισε προεκλαμψία, μία επιπλοκή που χαρακτηριστικό της είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση και σημάδια βλάβης και σε άλλα όργανα, συχνότερα στα νεφρά. Για αυτό και οι γιατροί την είχαν ενημερώσει ότι θα γεννούσε πρόωρα, μετά την 30η εβδομάδα περίπου, δηλαδή 10 εβδομάδες νωρίτερα.
Όμως ο γιατρός της εμφανίστηκε μία μέρα και της ανακοίνωσε ότι έπρεπε να γεννήσει άμεσα. Η πιθανή ημερομηνία γέννησης της Eirianna ήταν τον Ιανουάριο του 2017. Γεννήθηκε όμως τον Οκτώβριο του 2016, με επείγουσα καισαρική με βάρος γέννησης μόλις 368,5 γραμμάρια. Οι γεμάτοι άγχος γονείς της δεν μπορούσαν ούτε να την ακουμπήσουν από φόβο μήπως και την πληγώσουν.
Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Mount Sinai στο Σικάγο, όπου και γεννήθηκε η Eirianna, δήλωσαν ότι ήταν το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε και κατάφερε να επιβιώσει στη μονάδα τους.
Μία μέση διάρκεια παραμονής στη ΜΕΝΝ του Mount Sinai είναι 21 μέρες. Όταν η Eirianna έφυγε από εκεί είχε συμπληρώσει 140 μέρες.
Πλέον μπορεί να σιτιστεί με μπιμπερό και δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα υγιές νεογέννητο.
Καθώς η Entitan ετοιμάζεται να πάρει την κόρη της σπίτι, θεωρεί την επιβίωσή της «δώρο». Θεωρεί ότι έζησε το θαύμα, ότι είναι ευλογημένη και δηλώνει ευγνώμων που κατάφεραν να ζήσουν και οι δυο τους.
Νέα στοιχεία 
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι ολοένα και λιγότερα πρόωρα πεθαίνουν στις ΗΠΑ. Μία έρευνα σε 4.000 μωρά, που πραγματοποιήθηκε το 2000-2011, έδειξε μία μικρή αλλά σημαντική πτώση της θνησιμότητας των νεογνών που γεννιούνται από την 23η μέχρι και την 27η εβδομάδα κύησης.
Επίσης υπάρχει μείωση του αριθμού των γεννημένα πρόωρα παιδιών που εμφανίζουν αργότερα νευροαναπτυξιακές διαταραχές.
Οι ερευνητές θεωρούν πως σημαντικό ρόλο για όλα αυτά έχει παίξει η χορήγηση στεροειδών σε γυναίκες, με υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνες, για βοηθήσουν τους πνεύμονες του μωρού, ώστε να αντέξουν στην ατμόσφαιρα.
Εντυπωσιακή βελτίωση οι γιατροί βλέπουν στα μωρά που γεννιούνται την 23η και την 24η εβδομάδα. Το ποσοστό επιβίωσης χωρίς επιπλοκές στη μετέπειτα ζωή έχει ανέβει από 7% σε 13% για τα μωρά που γεννιούνται την 23η εβδομάδα και από 28% σε 32% για όσα γεννιούνται την 24η.
Εμείς ευχόμαστε η επιστήμη να προχωρήσει κι άλλο, ώστε τα μωρά αυτά να έχουν μια υγιή ζωή χωρίς μόνιμα προβλήματα υγείας και αναπηρίες.
ΑΠΟΔΟΣΗ: ΤΑΣΟΥΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

loading…
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/05/368.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Βίντεο: Δείτε πώς μαθαίνουν οι Ιάπωνες μαθητές να σέβονται το σχολείο τους!

newspolisMay 24, 2017

Πώς αντιμετωπίζουν τα ζώδια την ηλικία τους που μεγαλώνει;

newspolisMay 24, 2017

Δείτε τις «δίδυμες σήραγγες» του Σκαραμαγκά που κόστισαν 22 εκατομμύρια ευρώ και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ! Γιατί οι αρμόδιοι έριξαν την ευθύνη σε μια ηλικιωμένη που αρνήθηκε να απαλλοτριωθεί το σπίτι της (βίντεο drone)

newspolisMay 24, 2017

Πώς να τον κάνεις να σε κυνηγήσει αυτός.

newspolisMay 24, 2017

«Τελειώνουν» την ελληνική ιστορία: Εννέα μήνες μονόωρης διδασκαλίας για 3500 χρόνια Ελληνισμού!

newspolisMay 24, 2017

Υγεία: Έξι τροφές που καθαρίζουν την νικοτίνη από τον οργανισμό μας.

newspolisMay 24, 2017

30 φωτογραφίες που έχουν παγκόσμια απήχηση αυτή τη στιγμή.

newspolisMay 24, 2017

Οι δέκα τρόποι ευτυχίας που δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

newspolisMay 24, 2017

Πώς να ξεπεράσεις τον χωρισμό.

newspolisMay 24, 2017

8χρονος γράφει έκθεση για τον παππού του… και κάνει το διαδίκτυο να κλάψει!

newspolisMay 24, 2017

Τα 12 ζώδια και η… χάρη τους στο περπάτημα.

newspolisMay 24, 2017

H χαρά να δίνεις είναι μεγαλύτερη από το να παίρνεις.

newspolisMay 24, 2017

Πώς να μετατρέψεις το one-night stand σε σχέση.

newspolisMay 24, 2017

Αυτά τα παλιά ελληνικά παιχνίδια είναι περιζήτητα από τους συλλέκτες όλου του κόσμου.

newspolisMay 24, 2017

Ο πρώτος άνθρωπος πάνω στη γη πιθανότητα να εμφανίστηκε στην Ελλάδα.

newspolisMay 24, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE