Φορ Φαν

Ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές στον κόσμο στην καταπολέμηση του καρκίνου είναι Έλληνας.

Ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές στον κόσμο στην καταπολέμηση του καρκίνου είναι Έλληνας.
newspolis
Ο Λεωνίδας Πλατανιάς είναι Διευθυντής, Καθηγητής Ογκολογίας, καθώς και Επικεφαλής της έρευνας για τον καρκίνο, στο ερευνητικό κέντρο Robert H. Lurie στο Northwestern University του Σικάγο.
 Είναι ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές στον κόσμο για την οριστική λύση στον καρκίνο.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη λύση του γρίφου για τη λευχαιμία και τους όγκους του εγκεφάλου, αλλά και πώς διακόπτεται η επικοινωνία μέσα στα καρκινικά κύτταρα και μεταξύ τους, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για όλα τα είδη καρκίνου.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου έκανε και το διδακτορικό του, πήγε στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Εσωτερική Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Ιατρικό Κέντρο Downstate και την υποτροφία του στην Αιματολογία-Ογκολογία στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Σικάγου.
“Ο πατέρας μου διαγνώστηκε με Λευχαιμία όταν ήμουν ακόμα φοιτητής της Ιατρικής. Δεν υπήρχαν πολλές θεραπείες εκείνη την εποχή. Αυτό ουσιαστικά με οδήγησε να επιλέξω τον συγκεκριμένο τομέα” δήλωσε ο Έλληνας ερευνητής.
Ο Δρ Πλατανιάς εντάχθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο για τον καρκίνο Robert H. Lurie ως ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του το 2002 και διορίστηκε προσωρινός διευθυντής τον Ιανουάριο του 2014. Έγινε Διευθυντής του, το 2014. Πριν από αυτό, ήταν Καθηγητής και Προϊστάμενος του Τμήματος Αιματολογίας / Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο.
“Η έρευνα εξελίσσεται ταχέως. Μπορούμε να έχουμε νέα εργαλεία που αλλάζουν τον τρόπο που θεραπεύουμε τους ασθενείς με καρκίνο… Έχουμε σχέδια να γεφυρώσουμε τη βασική επιστήμη και την κλινική φροντίδα.” τονίζει ο Δρ. Πλατανιάς.
Δημιούργησε το δικό του εργαστήριο το 1992, στο Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο. Από το 1996 έως το 2002 ήταν στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο (UIC), αρχικά ως Αναπληρωτής Καθηγητής και στη συνέχεια ως Καθηγητής και Διευθυντής του Τμήματος Αιματολογίας-Ογκολογίας.
Ο Δρ Πλατανιάς έχει υπηρετήσει ως μέλος ή πρόεδρος πολλών επιτροπών στο NIH (National Institutes of Health), στο Department of Veterans Affairs και στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ιντερφερόνης και Έρευνας Κυτοκίνης (ISICR) από το 2010-2011.
Μεταξύ των πολυάριθμων τιμητικών του διακρίσεων, έλαβε το Βραβείο Seymour & Vivian Milstein το 2013 για την αριστεία στην έρευνα κυτοκινών. Το Βραβείο Milstein αποτελεί το αποκορύφωμα του επιστημονικού επιτεύγματος στην έρευνα για κυτοκίνες και ιντερφερόνες.
Στην ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για την εξεύρεση αποτελεσματικής λύση στο ζήτημα του καρκίνου για τα επόμενα χρόνια, η απάντησή του ήταν πολύ μετρημένη.
«Είμαι αισιόδοξος αλλά και πραγματιστής. Η επιστήμη είναι ενωτική. Όλοι οι ερευνητές απ’ όπου κι αν κατάγονται είναι πολύτιμοι και κανείς δεν περισσεύει. Η έρευνα είναι ομαδική δουλειά και συνήθως αποδίδει καρπούς. Το πότε θα συμβεί αυτό, είναι άγνωστο».
loading…

Η έρευνά του στη μοριακή βιολογία και τη βιοχημεία, εκτείνεται σε περισσότερα από 20 χρόνια και σε 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις.


loading…
NEXT »

Σχολια

comments

Το Διαβάσαμε εδώ : http://anonymoigr.blogspot.com/2017/06/blog-post_112.html

Φορ Φαν

More in Φορ Φαν

Δεν αρκεί η εξωτερική ομορφιά για να είναι όμορφος ένας άνθρωπος!

July 27, 2017

3 κινήσεις για να βγουν αληθινά τα όνειρά σας.

July 27, 2017

Οι τοξικοί άνθρωποι δεν ικανοποιούνται με τίποτα.

July 27, 2017

Αρκεί μόνο να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος.

July 27, 2017

Κάποιοι τη λένε bitch!!

July 27, 2017

Όταν έμαθα να αγαπώ, είδα τη ζωή αλλιώς.

July 27, 2017

Η νύχτα θέλει «βρόμικο».

July 27, 2017

“Δώσε χρόνο στον εαυτό σου…”

July 27, 2017

Παλ αποχρώσεις στο μανικιούρ: 14 σχέδια που σίγουρα θα ζηλέψετε.

July 27, 2017

Η ιστορία του άνδρα που ζει μόνος του εδώ και 28 χρόνια σε ένα νησί: Ζω στη φυλακή που επέλεξα για τον εαυτό μου.

July 27, 2017

Πού μπορείς να συναντήσεις το ζώδιο που σε ενδιαφέρει!

July 27, 2017

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Ο έγγαμος βίος ενός Έλληνα παντρεμένου με Γερμανίδα.

July 27, 2017

Πότε βάζουμε «ν» και άλλα σημαντικά λάθη στην ελληνική γλώσσα

July 27, 2017

Μητέρα αγκαλιάζει ένα νεογέννητο αλλά ξέρει καλά πως δεν είναι το δικό της. Μήνες μετά, η αλήθεια αποκαλύπτεται.

July 27, 2017

Αυτή είναι η μητέρα και οι 3 άνδρες που βίαζαν τα δύο αγοράκια στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

July 27, 2017
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE